Zonnepanelen Kuitaart kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Kuitaart? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en leveren ook nog eens euro’s op. Via krachtige zonnepanelen wek je zelf energie op uit de zon. Door o.a. de dalende verkoopprijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de interessante salderingsregeling stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is het overal mogelijk? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Op basis van deze pagina lees je veelzijdige tips die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Kuitaart!

zonnepanelen installateur 4584
 • Lagere energielasten.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Interessante salderingsregeling.

ProvincieZeeland
GemeenteHulst
Postcode4584
Netnummer0114 (+31114)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Kuitaart juli 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. In sommige gemeentes zijn er regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Op de energie pagina’s van www.gemeentehulst.nl lees je wat de regels zijn in de gemeente Hulst. Geen resultaten? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Verder mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Tevens bestaat er een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • In de gemeente Hulst kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Aan de hand van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Kuitaart
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Kuitaart kan je onder andere een beroep doen op de GreenLoans lening. Dit zijn speciale leningen waardoor consumenten tegen een lage rente een speciaal type lening kunnen aanvragen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? In die situatie kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. In het geval van 10 zonnepanelen (€5050), dan is jouw winst al €1060,5. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor deze elektriciteit ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Als dat het geval is verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. We spreken dan over een terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en ligt tussen de €0,035 en €0,11

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 6% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op de aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Plusminus 800.000 woningen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafkosten
De prijs van zonnepanelen komt tot stand door het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te goedkoper het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Kuitaart variëren tussen de €5200 en €6400 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set met 10 panelen wekt op ongeveer 2970 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Budget Energie en Powerpeers staat dit al gauw gelijk aan €668,25 (tarieven juli 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Kuitaart kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hieronder lees jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118907€3650 – €4225€380
2289012€5300 – €5825€600
3359016€5975 – €6100€700
4394018€6475 – €6850€940
5462019€6900 – €7200€1020
6489021€7475 – €8000€1090

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het klopt met een aantal regels: voldoende plek beschikbaar, met een positie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Evenzeer is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Omwille van de zonnepanelencheck Kuitaart tref jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Kuitaart is 2780 kWh. Hiervoor zijn benodigd circa 11 pv-panelen van 315 wattpiek. Aanbeveling: dit is slechts een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Maak ook een inschatting van de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 5 zonnepanelen passend, voor 1900 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2850 kWh gaan we uit van 12, en voor 3800 kWh moet je rekenen op 15 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is vrijwel hetzelfde. Meer dan 50% van de bewoners installeren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Evengoed vind je dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De aanschafkosten liggen lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Welke vergunning moet ik hebben in Kuitaart?

Puur voor zonnepanelen op het huis geldt er geen vergunningplicht. Er gelden alternatieve voorwaarden voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Vaak is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-kuitaart

Installateur zonnepanelen zoeken

Erkende zonnepanelen bedrijven in Kuitaart vergelijken? Geholpen door onderstaande tips kies jij in enkele stappen een betrouwbare expert in de regio. Veel installateurs beschikken over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Let niet alleen op de kosten. Houd ook rekening met keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Gaat het om een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Beschrijf de opdracht

  Beschrijf de eigenschappen van de woning. De dak-categorie (schuin en/of plat) en de focus-richting van het dak zijn goede voorbeelden. Selecteer daarna een dag en tijdstip voor installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De deskundige geeft dan erkend zonnepanelen advies in Kuitaart.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Denk dan aan: voorletter + achternaam, een mobiel/vast nummer, en e-mailadres. Zo is het duidelijk hoe we je het beste kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Nadien krijgt u natuurlijk de persoonlijke offerte.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na 4-5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van specialisten die actief zijn in de regio. Let niet alleen op de aanbieder met de laagste prijs, maar vraag ook om kleine lettertjes/certificaten (je kunt denken aan RoHS certificaat, CE-keurmerk, ISO certificaat, VDE keurmerk) en vraag naar recente projecten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Maar let op: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We onderscheiden verschillende aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld clubhuizen die grond of een dak willen volleggen met zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, al vanaf +/- €35,00 (maandelijks). Wat is er allemaal mogelijk?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Hulst.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via concepten als www.zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Na afloop van de overeengekomen periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Denk aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Kuitaart op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Zeeland
Een dergelijk zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het levert ook geld op. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Belangrijk: de verrekening betreft puur de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Is het een regionaal project (Hulst, St. Jansteen, Clinge, Grauw, Heikant, Nieuw Namen, Kapellebrug, Kloosterzande, Lamswaarde, Ter Hole, Vogelwaarde, Hengstdijk, Ossenisse)? Als dat het geval is mag men ook belastingen op stroom verrekenen met de energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). De conditie is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 4584).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!