Zonnepanelen Clinge kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Clinge? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en hebben een prima rendement. Door gebruik te maken van een zonnepanelen-installatie wek je jouw eigen duurzame stroom op. Mede door dalende prijzen, de opties voor BTW teruggave, en de toe te passen salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is het overal mogelijk? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Aan de hand van deze website ontdek jij handige details met betrekking tot zonnepanelen kopen in Clinge!

zonnepanelen installateur 4567
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Aantrekkelijke postcoderoosregeling.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieZeeland
GemeenteHulst
Postcode4567
Netnummer0114 (+31114)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Clinge juli 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. In verschillende gemeentes zien we regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Via hun online portaal www.gemeentehulst.nl doorzoek je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Hulst. Is er niets over te lezen? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Ook is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit kan oplopen tot wel €900,00. Bovendien noemen we de uitstekende salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • Binnen de gemeente Hulst kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Door de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Clinge
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Clinge bestaan er mogelijkheden zoals de Groene lening. Dit zijn speciale leningen waarmee huizeneigenaren extra goedkoop een speciale lening kunnen aanvragen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Wanneer je in die categorie valt kan men de aankoop BTW terugvragen. Het BTW percentage is 21%. Neem je een complete set met 10 panelen (€4825), dan is jouw winst al €1013,25. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Loop je ergens tegenaan? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot wordt teruggeleverd aan het net. Hiervoor ontvang je de reguliere stroomprijs. Dit basisprincipe heet salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Op dat moment is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en zit vaak tussen de €0,04 en €0,09

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juli 2024. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dit is niet alleen goed voor het milieu, daarnaast ook op het gebied van financiën. Circa een half miljoen woningeigenaren hebben de beschikking over zelfstroom.

Kosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen is gebaseerd op het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te betaalbaarder het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geschatte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Clinge fluctueren tussen de €5400 en €5800, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set met 10 panelen mondt uit in zo’n 2880 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Delta en Powerpeers betaal je daarvoor zo’n €648 (tarieven juli 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Clinge kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hierna check jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118306€3550 – €4425€440
2285011€5175 – €5825€550
3355015€5975 – €6025€825
4420017€6350 – €6850€880
5461020€7025 – €7225€1010
6520023€7425 – €8150€1040

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het strookt met een aantal zaken: plek beschikbaar op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Verder is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Clinge achterhaal je de toepasbaarheid voor uw dak. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Clinge is 2780 kWh. Dit staat voor pakweg 11 panelen van 320 wattpiek. Toelichting: dit is slechts een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Maak ook een inschatting van de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 850 kWh zijn 4 zonnepanelen passend, voor 1950 kWh gaan we uit van 7, voor 2900 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3975 kWh gaan we uit van 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. Bijna alle consumenten verkiezen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Mede bestaan er dunne-film panelen. Deze panelen vallen veel minder op. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Heb ik een vergunning nodig in Clinge?

Voor de installatie van zonnepanelen op uw woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Meestal is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-clinge

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Clinge vergelijken? Via de adviezen van onze specialisten kies jij in enkele stappen een goede specialist in de regio. Verscheidene monteurs beschikken over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Maak niet alleen een keuze op basis van de kosten. Let ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Praten we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Gaat het om uw eigen woning of een huurhuis? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project omschrijven

  Omschrijf zo specifiek mogelijk het huis. Het genre woning (schuin & plat) en de oriëntatie van de woning zijn voor de monteur interessant. Kies daarna een installatiedatum die uitkomt. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De expert levert jou dan ook geschikt zonnepanelen advies in Clinge.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Het gaat hier om jouw voornaam en achternaam, een mobiel/vast nummer, en als laatste het e-mailadres. Zo is het duidelijk hoe je te bereiken bent als de experts nadere info nodig hebben. Bij de laatste stap verzenden zij de proposities (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  Binnen een week ontvangt u een of meerdere offertes van vakmannen uit de regio. Pas op voor alleen de laagste prijs, maar check ook op eventuele keurmerken (zoals bijv. IEC keurmerk, TÜV keurmerk, VDE keurmerk, Recyclage) en beoordelingen van anderen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan is er een oplossing, want ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We onderscheiden verschillende bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor clubhuizen die hun dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, al vanaf €17,50 per maand. Hoe werkt dit?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Hulst.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via initiatieven zoals Greencrowd. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Zodra de contractperiode is verstreken (standaard 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Je kunt denken aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Clinge op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Zeeland
Een specifiek zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd met jouw energierekening. Disclaimer: Het betreft enkel de kale stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Is het stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Hulst, St. Jansteen, Clinge, Grauw, Heikant, Nieuw Namen, Kapellebrug, Kloosterzande, Lamswaarde, Ter Hole, Vogelwaarde, Hengstdijk, Ossenisse)? Wanneer het in die categorie valt mag je ook de belasting op stroom verrekenen met de energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). De eis is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie start (postcodes 4567).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!