Zonnepanelen Terneuzen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Terneuzen? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en financieel interessant. Op basis van zonnepanelen op je woning wek je in eigen beheer groene stroom op. Dankzij de dalende verkoopprijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en een aantrekkelijke salderingsregeling besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan het ook op mijn huis? Wat is het rendement na 10 jaar? Op basis van onze vergelijker vind jij omvangrijke info die helpen bij zonnepanelen kopen in Terneuzen!

zonnepanelen installateur 4531
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieZeeland
GemeenteTerneuzen
Postcode4531
Netnummer0115 (+31115)
Gasverbruik M31300 M3
Stroomverbruik kWh2710 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Terneuzen juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen kan je niet meer aanvragen. In sommige gemeentes zijn er subsidieregelingen en speciale groene leningen. Door gebruik te maken van www.terneuzen.nl check je wat de regels zijn in de gemeente Terneuzen. Is de informatie niet te vinden? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit scheelt je zo €800,00. Tevens is er ook een royale salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Terneuzen kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Aan de hand van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Terneuzen
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Terneuzen zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening. Dit zijn speciale leningen waardoor consumenten verrassend voordelig een duurzaamheidslening kunnen aanvragen om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Wat dat betreft kan men de aankoop BTW terugkrijgen. Het BTW percentage is 21%. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5850), dan pak je al €1228,5. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Daarvoor ontvang jeeen vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Dit basisprincipe heet salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In die situatie betaald de leverancier minder voor dit “extra” deel. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en varieert tussen de €0,035 en €0,11

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met 6 procent rente. Niet alleen goed voor het milieu, daarnaast ook op het gebied van financiën. Plusminus 750.000 gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Aanschafkosten
De prijs van zonnepanelen komt tot stand door de fabrikant, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te voordeliger de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geschatte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Terneuzen fluctueren tussen de €5200 en €6400 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen draait uit op pak ‘m beet 2980 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Budget Energie en Powerpeers betaal je daarvoor zo’n €670,5 (tarief juni 2024). Met goedkope zonnepanelen in Terneuzen is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hierna bekijk je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120506€3575 – €4450€390
2305013€5050 – €5800€625
3359015€5925 – €6200€750
4419017€6525 – €6600€930
5438020€6900 – €7225€960
6518022€7550 – €7925€1110

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het voldoet aan een aantal voorwaarden: voldoende ruimte op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Daarnaast is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Door de zonnepanelencheck Terneuzen achterhaal je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Terneuzen is 2710 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig zo’n 10 pv-panelen van 285 wattpiek. Advies: we spreken hier over een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er minder nodig. Denk ook eens na over het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 5 zonnepanelen voldoende, voor 1850 kWh zijn dat er 8, voor 2900 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 3950 kWh moet je rekenen op 15 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is ongeveer gelijk. Meer dan de helft van de woningbezitters prefereren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Verder vind je dunne-film panelen. Dit soort panelen zijn zeer flexibel. De prijs is erg gunstig, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning noodzakelijk in Terneuzen?

Tijdens de montage van panelen op uw woning is een vergunning niet aan de orde. Helaas is dat anders bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Normaliter is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-terneuzen

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Terneuzen vergelijken? Door gebruik te maken van het onderstaande stappenplan vind jij vandaag nog een goede expert in je postcoderoos. Verschillende adviseurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de installatiekosten. Vraag ook om vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Praten we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Treft het een huurwoning of koophuis? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project omschrijven

  Verduidelijk duidelijk de woning. Het type dak (plat + schuin) en de geografische ligging van de woning zijn van groot belang. Maak ook een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De deskundige geeft op die manier actueel zonnepanelen advies in Terneuzen.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Het gaat hier om je voor- en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en een e-mailadres. Daardoor weten we hoe wij u kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Nadien ontvangt u ook de voorstellen (offertes).

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na een paar dagen ontvang je een offerte op maat van specialisten die werkzaam zijn in de buurt. Let niet alleen op het interessantste kostenplaatje, maar houd ook rekening met de benodigde certificaten (je kunt denken aan TÜV keurmerk, ISO certificaat, CE-keurmerk, IEC keurmerk) en reviews van klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Heb jij een huurwoning, is het dak te klein voor panelen, of is het gewoon te duur? Er zijn goede alternatieven: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er zijn diverse duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere stadions die het dak willen voorzien van zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf plusminus €17,50 per 4 weken. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Terneuzen.
 • Je neemt een “zonnedeel” via platforms als www.greencrowd.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Na de gekozen periode (meestal 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Hoe dat werkt? Denk aan met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Terneuzen op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Zeeland
Een speciaal zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar ook financieel is het interessant. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Vergeet niet: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, energiebelastingen zijn uitgesloten. Spreken we over stroom van panelen in de buurt (Terneuzen Centrum, Terneuzen West, Terneuzen Zuid, Terneuzen Noord, Terneuzen Oost, Buitengebied Terneuzen, Kern Axel, Buitengebied Axel, Kern Biervliet, Buitengebied Biervliet, Kern Hoek, Buitengebied Hoek, Kern Koewacht, Buitengebied Koewacht, Kern Overslag, Buitengebied Overslag, Kern Philippine, Buitengebied Philippine, Kern Sas van Gent, Buitengebied Sas van Gent, Kern Sluiskil, Buitengebied Sluiskil, Kern Spui, Buitengebied Spui, Kern Westdorpe, Buitengebied Westdorpe, Kern Zaamslag, Buitengebied Zaamslag, Kern Zuiddorpe, Buitengebied Zuiddorpe)? Wanneer het in die categorie valt kan je ook stroom-belastingen in mindering brengen op de energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie start (postcodes 4530, 4531, 4532, 4533, 4535, 4536, 4537, 4538).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente