Zonnepanelen Heikant kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Heikant? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en besparen je geld. D.m.v. thuis geïnstalleerde zonnepanelen wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Door de dalende verkoopprijzen, de opties voor BTW teruggave, en de toepasbare salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Is mijn dak geschikt? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Gebruikmakend van zonnepanelenrevolutie.nl bekijk jij uitgebreide adviezen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Heikant!

zonnepanelen installateur 4566
 • Lagere maandlasten.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Salderen met de leverancier.

ProvincieZeeland
GemeenteHulst
Postcode4566
Netnummer0114 (+31114)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Heikant april 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is er niet meer sinds 2013. Een aantal gemeenten hanteren wel regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Op de energie pagina’s van www.gemeentehulst.nl doorzoek je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Hulst. Onduidelijke informatie? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Ook is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Daarbij noemen we de handige salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • Binnen de gemeente Hulst kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Door middel van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Heikant
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Heikant kan je aan de slag met o.a. de GreenLoans lening. Dit zijn speciale leningen waarmee huishoudens verrassend voordelig een duurzaamheidslening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Als dat het geval is kan je de BTW op aankoop en installatie terugvorderen. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€4800), dan is jouw winst al €1008. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Ontbreekt het je aan tijd? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor de teruggeleverde stroom krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Als dat het geval is biedt de energieleverancier een lager tarief voor de extra teruggeleverde stroom. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en varieert tussen de €0,03 en €0,085

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 5% rente. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Grofweg een half miljoen huishoudens kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen hangt af van het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te goedkoper je uit bent. Dit is het effect van de situatie dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Heikant schommelen tussen de €4300 en €6900 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Geschatte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen resulteert in plusminus 2870 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Greenchoice en Nuon betaal je voor dit stukje stroom wel €645,75 (vergoeding april 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Heikant kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In de tabel check jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118806€3600 – €4250€410
2298013€5300 – €5775€575
3322014€6025 – €6200€700
4393017€6350 – €6725€890
5460019€7050 – €7275€990
6505023€7650 – €8050€1070

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het voldoet aan een aantal zaken: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een oriëntatie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een sterk dak. Verder is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Heikant bekijk je of jouw dak geschikt is. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Heikant is 2780 kWh. Dit kan je zelf opwekken met ongeveer 10 zonnepanelen van 315 wattpiek. Concreet: dit zijn doorsnee statistieken. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met een hoger vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 850 kWh zijn 4 pv-panelen voldoende, voor 1950 kWh gaat het om 7, voor 2950 kWh zijn dat er 12, en voor 4000 kWh kan je uit de voeten met 15 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is gelijkwaardig. Veel woningbezitters maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Verder vind je dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De kosten zijn lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning noodzakelijk in Heikant?

Tijdens de montage van zonnepanelen op uw woning hoef je geen vergunning te regelen. Deze regel gaat niet op bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. In de regel is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen niet op het dak worden gelegd of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-heikant

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Heikant vergelijken? Door middel van het advies hieronder vergelijk je snel en eenvoudig een goede monteur in de regio. Tal van specialisten hebben faciliteiten zoals een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de installatiekosten. Kijk goed naar voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Praten we over een zakelijke of particuliere vraag? Gaat het om een woning in privé-bezit? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Beschrijf duidelijk het huis. De woning-categorie (schuin en/of plat) en de oriëntatie van het huis zijn essentieel. Maak ook een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Vul gerust het opmerkingenveld in. De installateur verschaft dan namelijk uitstekend zonnepanelen advies in Heikant.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Wat we willen weten zijn voorletter + achternaam, tel. nr. en uw huidige mailadres. Op die manier is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen leggen als de experts nadere info nodig hebben. Daarna ontvangt u ook de offertes.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  In 3-4 dagen volgen er offertes van experts uit de buurt. Kijk verder dan de goedkoopste prijzen, maar let ook op voorwaarden/keurmerken (voorbeelden zijn CE-keurmerk, VDE keurmerk, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk) en reviews van klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, zijn panelen geen opties voor je daktype, of heb je geen financiële ruimte? Maar let op: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er bestaan verscheidene prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere organisaties die hun dak/grond over hebben voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, al vanaf +/- €30,00 (maandelijks). Wat is er allemaal mogelijk?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Hulst.
 • Je kunt een zonnedeel kopen bij bedrijven als Greencrowd. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Wanneer het contract eindigd (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Hoe dat werkt? Denk aan met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Heikant op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Zeeland
Een speciaal zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar ook financieel is het interessant. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Concreet: dit is uitsluitend de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Gaat het over een project in je eigen buurt (Hulst, St. Jansteen, Clinge, Grauw, Heikant, Nieuw Namen, Kapellebrug, Kloosterzande, Lamswaarde, Ter Hole, Vogelwaarde, Hengstdijk, Ossenisse)? In dat geval kan je ook stroom-belastingen afhalen van jouw energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 4566).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!