Zonnepanelen Hengstdijk kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Hengstdijk? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en besparen je geld. Aan de hand van een zonnepanelen-installatie kan je zelf stroom opwekken. Ten gevolg van dalende kosten, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de toe te passen salderingsregeling besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan iedereen dat zomaar doen? Hoe zit het met kosten en het rendement? Dankzij deze pagina tref jij actuele details over zonnepanelen kopen in Hengstdijk!

zonnepanelen installateur 4585
 • Lagere maandlasten.
 • Groene investering.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieZeeland
GemeenteHulst
Postcode4585
Netnummer0114 (+31114)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Hengstdijk juni 2024

De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Regelmatig hebben gemeenten speciale regelingen en/of leningen. Middels de energie info op www.gemeentehulst.nl doorzoek je de spelregels in de gemeente Hulst. Is de informatie niet te vinden? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Ook is er ook een interessante salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • Binnen de gemeente Hulst is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • D.m.v. de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Hengstdijk
Direct zonnepanelen bestellen? In Hengstdijk bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huishoudens tegen een aantrekkelijke rente een speciale lening kunnen nemen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Als dat het geval is mag jij de betaalde BTW van de bestelling aanvragen als teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. In het geval van 10 zonnepanelen (€5075), dan is het belastingvoordeel al €1065,75. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Ontbreekt het je aan tijd? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt lever je terug aan het energienet. Daarvoor ontvang jede gehanteerde stroomprijs. Dit heet ook wel salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Als dat het geval is biedt de energieleverancier een lager tarief voor de extra teruggeleverde stroom. We spreken dan over een terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en varieert tussen de €0,035 en €0,105

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het milieu, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Plusminus 700.000 woningeigenaren zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafkosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen is gebaseerd op het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te goedkoper het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten (juni 2024) van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Hengstdijk liggen tussen om en nabij de €4700 en €5900 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Verwachte opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa circa 2980 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Eneco of Powerpeers betaal je al snel €670,5 (tarieven juni 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Hengstdijk is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hieronder tref je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118306€3450 – €4425€380
2291011€5250 – €5825€650
3344014€5950 – €6175€825
4387016€6325 – €6850€880
5459019€7025 – €7250€960
6509021€7425 – €8100€1060

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het in lijn is met een aantal condities: plek beschikbaar op het dak, gericht tussen west en oost (zuiden is aan te raden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak. Tevens is een hellingshoek van 36 graden het beste. Vanwege de zonnepanelencheck Hengstdijk ontdek jij of je dak geschikt is voor montage. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hengstdijk bedraagt 2780 kWh. Dit kan je zelf opwekken met plusminus 12 zonnepanelen van 320 wattpiek. Aanbeveling: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 1000 kWh zijn 5 pv-panelen passend, voor 1900 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2825 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3950 kWh gaan we uit van 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is nagenoeg gelijk. Meer dan de helft van de woningbezitters installeren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Evenzeer kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen zijn zeer flexibel. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Hoe zit het met een vergunning in Hengstdijk?

Voor de installatie van PV-panelen op een woning is een vergunning niet noodzakelijk. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. In de regel is het verkrijgen van een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-hengstdijk

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Hengstdijk vergelijken? Op basis van het advies hieronder heb je in korte tijd een deskundige vakman in de buurt. Verschillende monteurs hebben een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Maak niet alleen een keuze op basis van de prijs. Houd ook rekening met certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Praten we over een zakelijke of particuliere vraag? Is het een aangekochte woning of huur je? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Omschrijf het type huis. Het soort huis (plat + schuin) en de oriëntatie van de woning zijn zaken die van belang zijn. Maak ook een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Maak ook gebruik van het vrije veld. De vakman biedt zo aantrekkelijk zonnepanelen advies in Hengstdijk.

 4. Overige contactgegevens invullen

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Wat we willen weten zijn uw voornaam + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en als laatste het e-mailadres. Op basis daarvan is het duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen als er meer info benodigd is. Als laatste verzenden zij de offertes.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na een paar dagen volgen er offertes van vakmannen uit de regio. Er is meer dan alleen de goedkoopste aanbieder, maar vraag ook om certificering (bijv. IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, VDE keurmerk) en verhalen van andere klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Heb jij een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Er zijn goede alternatieven: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er zijn nogal wat mooie collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere ondernemingen die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Het is voor iedereen toegankelijk, vanaf ongeveer €40,00 (maandelijks). Hoe doe ik mee?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Hulst.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via portalen zoals Greencrowd. De energie die jouw panelen opwekken wordt verrekend met de energienota. Na de gekozen periode (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Je kunt denken aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Hengstdijk op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Zeeland
Zo’n zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. De energie die jouw delen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Let op: het gaat alleen om de prijs van stroom, energiebelastingen zijn uitgesloten. Gaat het om stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Hulst, St. Jansteen, Clinge, Grauw, Heikant, Nieuw Namen, Kapellebrug, Kloosterzande, Lamswaarde, Ter Hole, Vogelwaarde, Hengstdijk, Ossenisse)? Op dat moment kan je ook stroom-belastingen aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 4585).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!