Zonnepanelen Terhole kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Terhole? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en financieel interessant. Door middel van de investering in zonnepanelen wek je in eigen beheer groene stroom op. Mede door de steeds gunstigere prijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en salderingsregeling (teruglevering) worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is het overal mogelijk? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Door gebruik te maken van deze website bekijk jij waardevolle info met betrekking tot zonnepanelen kopen in Terhole!

zonnepanelen installateur 4583
 • Een lagere energierekening.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Salderen met de leverancier.

ProvincieZeeland
GemeenteHulst
Postcode4583
Netnummer0114 (+31114)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Terhole juni 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau bestaat niet meer. Er zijn gemeenten met interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Op de energie pagina’s van www.gemeentehulst.nl tref jij wat de regels zijn in de gemeente Hulst. Is dit voor jou onduidelijk? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Mede is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Voorts is er ook een bruikbare salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • In de gemeente Hulst zijn er een aantal opties.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Middels de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Terhole
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Terhole kan je bijv. gebruik maken van Energiebespaarlening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee consumenten tegen een gunstige rente een afbetalingsregeling kunnen aanvragen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? In die situatie kan iedereen de BTW op aankoop en installatie indienen voor teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Neem je een complete set met 10 panelen (€5025), dan bedraagt dit al €1055,25. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Geen zin in gedoe? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. In de volksmond: salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de extra teruggeleverde stroom. Het gaat dan om een terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en komt vaak uit tussen de €0,04 en €0,08

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze planeet, echter ook op financieel vlak. Meer dan 500.000 woningeigenaren hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Kosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen komt tot stand door het type/merk, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe lager de investering. Dit is een efficiency-effect omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geschatte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Terhole variëren tussen de €4600 en €5600 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en rendement
Een set met 10 panelen resulteert in pak ‘m beet 2960 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Engie en Nuon betaal je hiervoor wel €666 (tarieven juni 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Terhole bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het volgende overzicht lees jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117708€3450 – €4325€380
2296013€5200 – €5700€600
3331014€6075 – €6150€875
4385018€6550 – €6850€940
5439020€6950 – €7300€970
6496023€7450 – €7825€1090

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het strookt met een aantal condities: genoeg ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is ideaal), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een sterk dak. Overigens is een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Met hulp van de zonnepanelencheck Terhole tref jij of je dak geschikt is voor montage. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Terhole bedraagt 2780 kWh. Je hebt dus nodig grofweg 12 zonnepanelen van 295 wattpiek. Let op: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Kijk ook goed naar het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 825 kWh zijn 5 zonnepanelen geschikt, voor 1875 kWh zijn dat er circa 7, voor 2925 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3825 kWh laat je zo’n 16 panelen leggen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement komt aardig overeen. Meer dan 50% van de bewoners kopen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er zijn zelfs all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Overigens kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De kosten liggen relatief laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Welke vergunning moet ik hebben in Terhole?

Voor het laten leggen van zonnepanelen op het huis is een vergunning niet aan de orde. Uitzonderingen zijn historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Veelal is ook een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-terhole

Interessante installaties:


Vind een professionele zonnepanelen installateur

Goede zonnepanelen bedrijven in Terhole vergelijken? Via tips van onze adviseurs tref jij vandaag nog een uitstekende aanbieder in je postcoderoos. Het merendeel van de monteurs hebben een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de aanschafprijzen. Kijk goed naar vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Is het uitgangspunt een particuliere of zakelijke aanvraag? Spreken we over een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Project omschrijven

  Verduidelijk de eigenschappen van het huis. Het type huis (plat of schuin) en de ligging van het dak zijn van groot belang. Maak daarna een keuze voor een globale planning voor de installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De expert geeft dan uitstekend zonnepanelen advies in Terhole.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Het gaat hier om uw voornaam + achternaam, telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Op die manier komen we erachter hoe we met jou in contact kunnen komen als er iets niet helemaal duidelijk is. Aansluitend verstrekken zij de persoonlijke offerte.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen een paar dagen volgen er offertes van installatiebedrijven die werkzaam zijn in de buurt. Let niet alleen op de beste aanschafprijs, maar wees scherp op relevante keurmerken (zoals Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk, Recyclage, IEC keurmerk) en beoordelingen van anderen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Beschik je over een huurwoning, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of is het gewoon te duur? Goed nieuws, je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er ontwikkelen meerdere aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld clubhuizen die een stuk van het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, beginnend bij €30,00 per maand. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Hulst.
 • Je participeert in een zonnedeel via onder andere www.greencrowd.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na de gekozen looptijd (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Zoals met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Terhole op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Zeeland
Een speciaal zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Toelichting: de verrekening betreft puur de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Gaat het over een lokaal project (Hulst, St. Jansteen, Clinge, Grauw, Heikant, Nieuw Namen, Kapellebrug, Kloosterzande, Lamswaarde, Ter Hole, Vogelwaarde, Hengstdijk, Ossenisse)? Wat dat betreft kan jij ook de stroom-belasting aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 4583).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!