Zonnepanelen Kapellebrug kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Kapellebrug? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en hebben een prima rendement. Aan de hand van krachtige zonnepanelen is het mogelijk eigen energie te genereren. Door dalende kosten, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de toepasbare salderingsregeling worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan dat ook voor mijn huis? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? D.m.v. onze website bekijk jij uitgebreide gegevens met betrekking tot zonnepanelen kopen in Kapellebrug!

zonnepanelen installateur 4565
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieZeeland
GemeenteHulst
Postcode4565
Netnummer0114 (+31114)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Kapellebrug april 2024

De landelijke aankoopsubsidie is niet meer van kracht. In verschillende gemeentes zien we een geldpotje voor duurzame investeringen. Bij het energieloket op www.gemeentehulst.nl bekijk jij de spelregels in de gemeente Hulst. Is er niets over te lezen? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Als laatste is er nog een prima salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • In de gemeente Hulst zijn er een aantal opties.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Dankzij de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Kapellebrug
Direct zonnepanelen bestellen? In Kapellebrug zijn er leningen beschikbaar zoals de Groene lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huishoudens tegen een speciaal rentetarief een groene lening kunnen aanvragen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Als dat het geval is mag men de betaalde BTW van de bestelling indienen als teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€4775), dan profiteer je al van een korting van €1002,75. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest lever je terug aan het energienet. Daarvoor krijg jede reguliere stroomprijs. Het gaat dan om salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Als dit aan de orde is zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de extra teruggeleverde stroom. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en zit vaak tussen de €0,06 en €0,08

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is overeenkomstig met een 4 procent spaarrente. Dit komt niet alleen ten goede van het milieu, echter ook op financieel vlak. Plusminus 500.000 huizen hebben de beschikking over zelfstroom.

Kosten
De aanschafkosten van zonnepanelen is gebaseerd op de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe voordeliger de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Kapellebrug liggen tussen om en nabij de €5400 en €6800 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Geschatte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen staat voor grofweg 2860 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Budget Energie en NLE betaal je daarvoor zo’n €643,5 (prijs april 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Kapellebrug kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het volgende overzicht lees jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120507€3425 – €4375€440
2275011€5200 – €5750€500
3353014€6100 – €6150€875
4395018€6525 – €6625€900
5459020€6925 – €7300€1030
6499021€7425 – €7800€1090

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het schikt naar een aantal eisen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak. Evenzeer is ligging onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Omwille van de zonnepanelencheck Kapellebrug check je de toepasbaarheid voor uw dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Kapellebrug is 2780 kWh. Dit kan je zelf genereren met grofweg 11 panelen van 295 wattpiek. Disclaimer: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw situatie kan verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Kijk ook goed naar het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 875 kWh zijn 4 pv-panelen genoeg, voor 1825 kWh gaat het om 8, voor 2800 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3800 kWh gaan we uit van 15 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is vrijwel hetzelfde. De doorsnee consumenten verkiezen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Eveneens vind je dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Moet ik een vergunning aanvragen in Kapellebrug?

Voor het laten leggen van panelen bovenop uw huis is een vergunning niet noodzakelijk. Deze regel gaat niet op bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Doorgaans is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-kapellebrug

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Erkende zonnepanelen bedrijven in Kapellebrug vergelijken? Aan de hand van de adviezen van onze specialisten vergelijk jij snel en eenvoudig een uitstekende expert in jouw streek. Verschillende aanbieders bieden een kleine showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de prijzen. Check ook op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Praten we over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Spreken we over een aangekochte woning of huur je? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Opdrachtomschrijving

  Specificeer expliciet het huis. De woning-categorie (schuin + plat) en de oriëntatie van het dak zijn voor de monteur interessant. Kies ook een globale planning voor de installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De installateur geeft dan uitstekend zonnepanelen advies in Kapellebrug.

 4. Overige gegevens invullen

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het betreft je voor- en achternaam, een mobiel/vast nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Zo is het helder op welke manier je contact wilt onderhouden wanneer er aanvullende info nodig is. Vervolgens versturen ze de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In een week krijgt u mogelijk meerdere offertes van specialisten met een goede naam in de buurt. Let niet alleen op de laagste prijs, maar wees scherp op certificering (zoals bijv. RoHS certificaat, IEC keurmerk, CE-keurmerk, VDE keurmerk) en vraag naar recente projecten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of is de investering nu te groot? Belangrijk: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er ontwikkelen diverse prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan gebouwendie het dak vol met zonnepanelen willen leggen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf plusminus €15,00 per maand. Hoe werkt dit?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Hulst.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via bijvoorbeeld www.greencrowd.nl. “Jouw” zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na de gekozen looptijd (standaard 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Zoals met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Kapellebrug op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Zeeland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het bespaart je ook geld. De energie die jouw panelen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Toelichting: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Is dit zonnestroom uit de buurt (Hulst, St. Jansteen, Clinge, Grauw, Heikant, Nieuw Namen, Kapellebrug, Kloosterzande, Lamswaarde, Ter Hole, Vogelwaarde, Hengstdijk, Ossenisse)? Wanneer het in die categorie valt kan je ook stroom-belastingen verrekenen met de energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit heet ook wel de postcoderoos-regeling). De conditie is dat je met buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 4565).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!