Zonnepanelen Sint Jansteen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Sint Jansteen? Zonnepanelen zijn duurzaam en je kunt er geld mee verdienen. Gebruikmakend van zonnepanelen op het dak kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Omwille van de dalende prijzen van de panelen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en salderingsregeling (teruglevering) kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Met de zonnepanelen-vergelijker bekijk je accurate raadgeving aangaande zonnepanelen kopen in Sint Jansteen!

zonnepanelen installateur 4564
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieZeeland
GemeenteHulst
Postcode4564
Netnummer0114 (+31114)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Sint Jansteen juni 2024

De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. In diverse gemeentes vind je een geldpotje voor duurzame investeringen. Bij het energieloket op www.gemeentehulst.nl lees jij de spelregels in de gemeente Hulst. Kan je hier niets over vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Overigens kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Voorts is er ook een royale salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • Binnen de gemeente Hulst zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • D.m.v. de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Sint Jansteen
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Sint Jansteen bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huizeneigenaren met een interessante rente een duurzaamheidslening kunnen aanvragen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Dan kan men de BTW op aankoop en installatie terugvragen. Hierop zit 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€4750), dan bedraagt dit al €997,5. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Wil je dit niet zelf doen? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je de gehanteerde stroomprijs. De term hiervoor is salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Dan verrekent je leveranciers een lager bedrag voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en schommelt tussen de €0,035 en €0,095

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juni 2024. Het rendement is overeenkomstig met een royale 4% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aardbol, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Circa 750.000 huizen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Prijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt bepaald door het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te voordeliger het is. Dat is het gevolg van het feit dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De huidige kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Sint Jansteen liggen tussen om en nabij de €4400 en €6800 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in wekt op pakweg 2850 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Greenchoice en/of Nuon betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €641,25 (prijs juni 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Sint Jansteen kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hierna bekijk je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119206€3650 – €4275€390
2282011€5225 – €5875€625
3344016€5975 – €6075€725
4384018€6450 – €6750€930
5430019€6925 – €7125€990
6515022€7475 – €7800€1040

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het strookt met een aantal voorwaarden: voldoende ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (meest ideale is het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een goede dakconstructie. Overigens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Met hulp van de zonnepanelencheck Sint Jansteen tref je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Sint Jansteen bedraagt 2780 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig om en nabij 12 zonnepanelen van 325 wattpiek. Belangrijk: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Let ook op de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 pv-panelen geschikt, voor 1800 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2975 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3975 kWh zijn dat circa 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is gelijkwaardig. De gemiddelde mensen prefereren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Overigens vinden we dunne-film PV-panelen. Dit soort zonnepanelen zijn zeer flexibel. Het zijn relatief goedkope panelen, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Moet ik een vergunning aanvragen in Sint Jansteen?

Puur voor panelen op uw dak hoef je geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Meestal is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-sint-jansteen

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Erkende zonnepanelen bedrijven in Sint Jansteen vergelijken? Met het onderstaande stappenplan zoek jij moeiteloos een betrouwbare expert in je postcodegebied. Verscheidene monteurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de offerteprijs. Let ook op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Gaat het om een particuliere of zakelijke vraag? Is het uitgangspunt een particuliere woning of huurwoning? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Specificeer zo concreet mogelijk het huis. Het type huis (schuin en/of plat) en de focus-richting van het huis zijn voor de monteur interessant. Selecteer daarna de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Maak ook gebruik van het vrije veld. De specialist geeft op die manier actueel zonnepanelen advies in Sint Jansteen.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Dit zijn gegevens als: jouw naam (+ achternaam), tel. nr. en niet te vergeten uw e-mail. Vandaar weten we hoe we contact kunnen opnemen indien er onduidelijkheden zijn. Aansluitend versturen ze de offertes.

 5. Vergelijk offertes

  In 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van experts uit de buurt. Er is meer dan alleen de aanbieder met de laagste prijs, maar check ook op kleine lettertjes/certificaten (zoals VDE keurmerk, IEC keurmerk, ISO certificaat, CE-keurmerk) en beoordelingen van anderen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of kan je het nu niet betalen? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er verschijnen nogal wat rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor ondernemingen die een stuk van het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf zo’n €35,00 per 4 weken. Hoe werkt dit?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Hulst.
 • Je participeert in een zonnedeel via platforms als Greencrowd. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Na het verstrijken van de periode (doorgaans 10 – 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Bijvoorbeeld met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Sint Jansteen op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Zeeland
Het zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd met jouw energierekening. Goed om te weten: Het betreft enkel de kale stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Spreken we over een regionaal project (Hulst, St. Jansteen, Clinge, Grauw, Heikant, Nieuw Namen, Kapellebrug, Kloosterzande, Lamswaarde, Ter Hole, Vogelwaarde, Hengstdijk, Ossenisse)? In die situatie kan jij ook de stroom-belasting aftrekken van je energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om een postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie gaat vormen (postcodes 4564).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!