Zonnepanelen Lamswaarde kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Lamswaarde? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en leveren ook nog eens euro’s op. Middels de nieuwste zonnepanelen kan je zelf stroom opwekken. Dankzij de dalende prijzen van de panelen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de saldering / teruglevering (vergoeding) zijn zonnepanelen enorm populair. Is dit iets voor mijn woning? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? D.m.v. onze vergelijker lees je bruikbare details die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Lamswaarde!

zonnepanelen installateur 4586
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Duurzame investering.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieZeeland
GemeenteHulst
Postcode4586
Netnummer0114 (+31114)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Lamswaarde juni 2024

De landelijke subsidiepot is niet meer van kracht. Verscheidene gemeentes werken met interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Middels de energie info op www.gemeentehulst.nl doorzoek jij de spelregels in de gemeente Hulst. Is er niets over te lezen? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Ook is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit kan oplopen tot wel €900,00. Tevens is er ook een royale salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • In de gemeente Hulst kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Op basis van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Lamswaarde
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Lamswaarde kan je een beroep doen op o.a. de Groene lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huizeneigenaren heel voordelig een lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? In dat geval mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling aanvragen als teruggave. Het BTW percentage is 21%. Neem je een complete set met 10 panelen (€5100), dan is het belastingvoordeel al €1071. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Kom je er niet uit? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor de teruggeleverde stroom krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Als dat het geval is zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en schommelt tussen de €0,045 en €0,105

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement komt overeen met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Niet alleen goed voor het klimaat, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Om en nabij 800.000 huizen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen hangt af van het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe goedkoper het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Lamswaarde zitten vaak tussen de €4500 en €6000 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een bestelling met bijv. 10 panelen mondt uit in pakweg 2990 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Essent of Oxxio staat dit al gauw gelijk aan €672,75 (vergoeding juni 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Lamswaarde bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hieronder doorzoek jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118507€3525 – €4475€380
2277011€5125 – €5675€675
3320016€6050 – €6075€850
4416016€6375 – €6650€900
5460020€7100 – €7275€1030
6504021€7400 – €7950€1100

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het strookt met een aantal zaken: plek beschikbaar op het dak, gericht tussen west en oost (het zuiden is ideaal), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een goede dakconstructie. Mede is een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Door de zonnepanelencheck Lamswaarde achterhaal jij of jouw dak geschikt is. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Lamswaarde is 2780 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig grofweg 12 pv-panelen van 285 wattpiek. Aanbeveling: dit is slechts een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Denk ook eens na over veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 825 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen afdoende, voor 1825 kWh zijn dat er 8, voor 3000 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3975 kWh rekenen installateurs op 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is vrijwel hetzelfde. Meer dan de helft van de bewoners maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Daarnaast onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen hebben een fraai uiterlijk. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning verplicht in Lamswaarde?

Voor panelen op een woning hoef je geen vergunning te regelen. Dit is wel het geval bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Doorgaans is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-lamswaarde

Een zonnepanelen-installateur vinden

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Lamswaarde vergelijken? Door gebruik te maken van onderstaande tips vergelijk je zonder problemen een professionele expert in de buurt. Het merendeel van de specialisten hebben de beschikking over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Focus niet uitsluitend op de offerteprijs. Houd ook rekening met certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Spreken we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het uitgangspunt een woning in privé-bezit? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Probeer in detail te treden.

 3. Project beschrijven

  Verduidelijk de eigenschappen van het huis. Het type huis (plat en/of schuin) en de geografische ligging van het dak zijn belangrijke onderdelen. Kies daarna de gewenste uitvoerdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De installateur geeft op die manier professioneel zonnepanelen advies in Lamswaarde.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Je kunt denken aan je voor- en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en uw huidige mailadres. Hierdoor komen we erachter hoe je te bereiken bent in het geval er extra info nodig is. Als laatste verstrekken zij de offerte op maat.

 5. Vergelijk offertes

  Na uiterlijk een week volgen er offertes van experts met een goede naam in de buurt. Let niet alleen op de scherpste prijs, maar houd ook rekening met de benodigde certificaten (bijv. ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk, CE-keurmerk) en vraag naar recente projecten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er zijn verscheidene bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere bedrijven die het dak willen volleggen met zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, al vanaf +/- €40,00 per maand. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Hulst.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via concepten als Greencrowd.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Zodra de contractperiode is verstreken (meestal 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Zoals met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Lamswaarde op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Zeeland
Een dergelijk zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. De energie die jouw panelen opwekken wordt verrekend met de energienota. Belangrijk: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Betreft dit een lokaal project (Hulst, St. Jansteen, Clinge, Grauw, Heikant, Nieuw Namen, Kapellebrug, Kloosterzande, Lamswaarde, Ter Hole, Vogelwaarde, Hengstdijk, Ossenisse)? Op dat moment mag je ook de belasting op stroom verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat men met verschillende buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 4586).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!