Zonnepanelen Ossenisse kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Ossenisse? Zonnepanelen zijn duurzaam en hebben een prima rendement. Door zonnepanelen op het dak kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Ten gevolg van de lagere prijs van de panelen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de interessante salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan dat ook voor mijn huis? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Door middel van deze website bekijk jij actuele toelichtingen over zonnepanelen kopen in Ossenisse!

zonnepanelen installateur 4589
 • Makkelijk geld besparen.
 • Verantwoorde investering.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieZeeland
GemeenteHulst
Postcode4589
Netnummer0114 (+31114)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Ossenisse april 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau kan je niet meer aanvragen. Verscheidene gemeentes werken met duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Via hun online portaal www.gemeentehulst.nl vind je de spelregels in de gemeente Hulst. Geen resultaten? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Op die manier bespaar je zo €900,00. Bovendien noemen we de interessante salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • In de gemeente Hulst is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Middels de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Ossenisse
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Ossenisse kan je aan de slag met o.a. de Duurzaamheidslening. Dit zijn interessante leningen waarmee woningeigenaren tegen een aantrekkelijke rente een lening kunnen aanvragen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Wanneer je in die categorie valt kan jij de aankoop BTW aanvragen voor teruggave. Het BTW percentage is 21%. Ga je voor een set met 10 panelen (€5175), dan is jouw winst al €1086,75. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert lever je terug aan het energienet. Voor dit stukje elektriciteit krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. In de volksmond: salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Op dat moment is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Dit noemen we de terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en varieert tussen de €0,045 en €0,09

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement komt overeen met 5 procent rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Circa 600.000 huishoudens hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen komt tot stand door de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe voordeliger de investering. Dit is het effect van de situatie dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geraamde kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Ossenisse fluctueren tussen de €4400 en €6800, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen staat voor ongeveer 3020 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Greenchoice of Nuon betaal je al snel €679,5 (onkosten april 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Ossenisse kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hierna vind je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119606€3500 – €4450€410
2300011€5250 – €5625€575
3345016€6100 – €6150€700
4405016€6300 – €6650€890
5431020€7050 – €7150€1030
6497023€7625 – €8075€1110

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het schikt naar een aantal voorwaarden: genoeg ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is ideaal), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak met een goede constructie. Daarnaast is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Gezien de zonnepanelencheck Ossenisse bekijk je of het dak van uw woning kan. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ossenisse bedraagt 2780 kWh. Hiervoor zijn benodigd rond de 11 zonnepanelen van 285 wattpiek. Toelichting: we spreken hier over een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Let ook op het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 975 kWh zijn 4 zonnepanelen genoeg, voor 1950 kWh moet je rekenen op 8, voor 3000 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3800 kWh zijn dat 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is nagenoeg gelijk. Bijna alle investeerders geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Daarnaast bestaan er dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De kosten zijn lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Heb ik een vergunning nodig in Ossenisse?

Voor het laten leggen van PV-panelen op het huis is een vergunning niet aan de orde. Uitzonderingen zijn monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. In algemene zin is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-ossenisse

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Ossenisse vergelijken? Gebruikmakend van het onderstaande stappenplan kies jij in korte tijd een goede specialist in je postcodegebied. De meeste adviseurs hebben de beschikking over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk verder dan de kosten. Vraag ook om certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Hierdoor krijg je alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Praten we over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Praten we over een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Omschrijf het project

  Definieer het soort huis. De woning-categorie (plat en/of schuin) en de geografische ligging van de woning zijn zaken die van belang zijn. Maak daarna een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De adviseur verschaft dan namelijk betrouwbaar zonnepanelen advies in Ossenisse.

 4. Vul contactgegevens in

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Van belang zijn je voor- en achternaam, een (vast) telefoonnummer en een e-mailadres. Hierdoor weten we hoe wij u kunnen bereiken voor eventuele vragen. Daarna verzenden zij de offerte op maat.

 5. Het vergelijken van offertes

  In een week krijg je persoonlijke offertes van installatiebedrijven die actief zijn in de regio. Er is meer dan alleen de laagste prijs, maar houd ook rekening met voorwaarden/keurmerken (je kunt denken aan Recyclage, IEC keurmerk, ISO certificaat, TÜV keurmerk) en verhalen van andere klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan is er een oplossing, want iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er ontwikkelen verscheidene rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn stadions die een stuk van het dak willen voorzien van zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, vanaf zo’n €15,00 per maand. Wat zijn mijn opties?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Hulst.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via initiatieven zoals Duurzaaminvesteren.nl. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na afloop van de looptijd (10 tot 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Bijvoorbeeld met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Ossenisse op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Zeeland
Een specifiek zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Toelichting: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, en niet de energiebelasting. Gaat het om een lokaal zonne-energie project (Hulst, St. Jansteen, Clinge, Grauw, Heikant, Nieuw Namen, Kapellebrug, Kloosterzande, Lamswaarde, Ter Hole, Vogelwaarde, Hengstdijk, Ossenisse)? Wat dat betreft kan jij ook de stroom-belasting verminderen met de jaarlijkse energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). De conditie is dat je samen met anderen een energiecoöperatie opricht (postcodes 4587, 4589).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!