Zonnepanelen Oirlo kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Oirlo? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en financieel interessant. Via het zonnepanelen-systeem wek je zelf schone energie op. Ten gevolg van het financieel interessante plaatje, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de terugleververgoeding (saldering) zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoe zit het met kosten en het rendement? Op basis van onze website bekijk jij actuele gegevens die helpen bij zonnepanelen kopen in Oirlo!

zonnepanelen installateur 5808
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieLimburg
GemeenteVenray
Postcode5808
Netnummer0478 (+31478)
Gasverbruik M31480 M3
Stroomverbruik kWh3350 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Oirlo mei 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is er helaas niet meer. In sommige gemeentes zijn er subsidieregelingen en speciale groene leningen. Door te surfen naar www.venray.nl bekijk je wat de regels zijn in de gemeente Venray. Kom je er niet uit? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Voorts bestaat er een uitstekende salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Venray is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Met behulp van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Oirlo
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Oirlo kan je aan de slag met o.a. de GreenLoans lening. Dit zijn interessante leningen waardoor huizeneigenaren tegen een aantrekkelijke rente een lening kunnen nemen om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? In dat geval mag jij de betaalde BTW van de bestelling terugvragen. We spreken over een 21% BTW-tarief. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5325), dan is jouw winst al €1118,25. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. In ruil ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. We spreken dan over salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Wat dat betreft zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor deze extra zonnestroom. We spreken dan over een terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en vinden we terug tussen de €0,05 en €0,095

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze planeet, daarnaast ook op het gebied van financiën. Meer dan 750.000 consumenten zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafkosten
De offerteprijs voor zonnepanelen hangt af van de paneel variant, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te lager de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De verwachte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Oirlo zitten vaak tussen de €5200 en €5800 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een bestelling met bijv. 10 panelen genereert plusminus 2740 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Budget Energie en Vandebron betaal je daarvoor zo’n €616,5 (prijspeil mei 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Oirlo bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hieronder vind je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120407€3625 – €4350€410
2277011€5000 – €5700€525
3324014€6100 – €6075€725
4394016€6375 – €6850€890
5443019€7000 – €7225€960
6488023€7400 – €7800€1060

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het conformeert aan een aantal eisen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een positie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een sterk dak. Ook is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Oirlo bekijk je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Oirlo bedraagt 3350 kWh. Hiervoor zijn benodigd grofweg 12 pv-panelen van 315 wattpiek. Advies: dit is slechts een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je er ook minder te leggen. Houd ook rekening met de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen gewenst, voor 1925 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2825 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3900 kWh kan je uit de voeten met 15 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst komt aardig overeen. Meer dan de helft van de klanten bestellen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er is ook een all-black variant. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Verder vinden we dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen vallen veel minder op. De kosten zijn lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Moet ik een vergunning aanvragen in Oirlo?

Puur voor zonnepanelen op uw woning geldt er geen vergunningplicht. Dit geldt niet voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. In de regel is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-oirlo

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Oirlo vergelijken? Dankzij onderstaande tips tref jij vandaag nog een deskundige aanbieder in je postcoderoos. Tal van specialisten bieden een kleine showroom waar je de producten in detail kunt zien. Focus niet uitsluitend op het tarief. Check ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Treft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Spreken we over een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Wat zijn je wensen?

  Detailleer de eigenschappen van het huis. Het soort huis (schuin + plat) en de ligging van het huis zijn daarin van belang. Maak vervolgens een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vul gerust het opmerkingenveld in. De deskundige verschaft dan namelijk betrouwbaar zonnepanelen advies in Oirlo.

 4. Vul contactgegevens in

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Van belang zijn uw voornaam + achternaam, een (vast) telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Dan weten wij ook hoe we je het beste kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Daarna ontvang je de offerte op maat.

 5. Offertes vergelijken

  Na een paar dagen krijg je persoonlijke offertes van experts met een goede naam in de buurt. Beperk je niet alleen tot het interessantste kostenplaatje, maar bekijk ook certificering (denk aan CE-keurmerk, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat) en referenties. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er bestaan verscheidene bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere clubhuizen die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, al vanaf +/- €35,00 (maandelijks). Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Venray.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via onder andere www.duurzaaminvesteren.nl. “Jouw” zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na afloop van de looptijd (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Denk aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Oirlo op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Limburg
Zo’n zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. De energie die jouw panelen opwekken wordt verrekend met de energienota. Let op: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Betreft dit een regionaal project (Venray, Overige kernen)? Wat dat betreft kan jij ook de energiebelasting in mindering brengen op de energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie vormt (postcodes 5808).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!