Zonnepanelen Wanssum kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Wanssum? Zonnepanelen zijn duurzaam en fiscaal aantrekkelijk. Gebruikmakend van zonnepanelen op jouw woning wek je zelf schone energie op. Door o.a. de lagere prijs van de panelen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en een aantrekkelijke salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Is dit iets voor mijn woning? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Met behulp van deze website vind je veelzijdige info die helpen bij zonnepanelen kopen in Wanssum!

zonnepanelen installateur 5861
 • Lagere energielasten.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieLimburg
GemeenteVenray
Postcode5861
Netnummer0478 (+31478)
Gasverbruik M31480 M3
Stroomverbruik kWh3350 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Wanssum mei 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau bestaat niet meer. Een aantal gemeenten hanteren wel een geldpotje voor duurzame investeringen. Door gebruik te maken van www.venray.nl lees je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Venray. Kan je hier niets over vinden? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Mede is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Op die manier bespaar je zo €900,00. Als laatste bestaat er een prima salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • Binnen de gemeente Venray zijn er een aantal opties.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Wanssum
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Wanssum zijn er verschillende leningen zoals de Groene lening. Dit zijn interessante leningen waarmee huishoudens tegen een aantrekkelijke rente een groene lening kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Als dat het geval is kan jij de aankoop BTW aanvragen als teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€4675), dan is jouw winst al €981,75. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Kom je er niet uit? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je terugleveren aan het net. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je de reguliere stroomprijs. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Als dat het geval is zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de extra teruggeleverde stroom. Het gaat dan om een terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en schommelt tussen de €0,04 en €0,11

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 4 procent spaarrente. Dit komt niet alleen ten goede van de aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Zo’n 550.000 huishoudens hebben panelen laten installeren.

Aanschafkosten
De totale kosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe lager de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geraamde kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Wanssum zitten vaak tussen de €4400 en €5900, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa grofweg 3010 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Essent of Nuon betaal je voor dit stukje stroom wel €677,25 (vergoeding mei 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Wanssum kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hierna bekijk jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120908€3700 – €4300€410
2277013€5025 – €5675€550
3339014€5975 – €6100€825
4393018€6425 – €6675€880
5466020€6950 – €7250€960
6490021€7625 – €7825€1060

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het voldoet aan een aantal zaken: voldoende plek beschikbaar, gericht tussen west en oost (het zuiden is ideaal), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak. Bovendien is een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Met hulp van de zonnepanelencheck Wanssum tref je of het dak van uw woning kan. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Wanssum bedraagt 3350 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig circa 12 pv-panelen van 315 wattpiek. Toelichting: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met meer Wattpiek heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Houd ook rekening met verbruik in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 4 pv-panelen genoeg, voor 1975 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2825 kWh zijn dat er 12, en voor 3825 kWh zijn dat 15 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is ongeveer gelijk. Meer dan 50% van de woningbezitters prefereren zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Tevens onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De prijs is erg gunstig, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Welke vergunning moet ik hebben in Wanssum?

Voor het laten plaatsen van panelen op uw woning geldt er geen vergunningplicht. Deze regel gaat niet op bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Meestal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-wanssum

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Wanssum vergelijken? Middels onze stappenplan zoek je vandaag nog een uitmuntende installateur in jouw omgeving. Het merendeel van de adviseurs beschikken over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de verkoopprijs. Check ook vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Treft het een zakelijke of particuliere vraag? Gaat het om een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Project beschrijven

  Verduidelijk het soort woning. Het soort dak (schuin & plat) en de oriëntatie van de woning zijn van groot belang. Kies tevens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De deskundige biedt zo aantrekkelijk zonnepanelen advies in Wanssum.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Dit zijn gegevens als: jouw voornaam en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en niet te vergeten uw e-mail. Daardoor is het voor ons duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen als de experts nadere info nodig hebben. Als laatste zenden zij de proposities (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Na een paar dagen krijg je persoonlijke offertes van vakmannen uit de omgeving. Pas op voor alleen de laagste offerte, maar check ook relevante keurmerken (denk aan TÜV keurmerk, VDE keurmerk, CE-keurmerk, IEC keurmerk) en verhalen van andere klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of heb je geen financiële ruimte? Belangrijk: er is nu zonne-energie voor iedereen! We kennen verscheidene prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan gymzalen die een stuk van het dak over hebben voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, al vanaf €25,00 (maandelijks). Hoe werkt dit?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Venray.
 • Je neemt een “zonnedeel” via initiatieven zoals Greencrowd.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Wanneer het contract eindigd (standaard 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Denk aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Wanssum op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Limburg
Een dergelijk zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Vergeet niet: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Betreft het een project in je eigen buurt (Venray, Overige kernen)? Wat dat betreft kan jij ook de energiebelasting inhouden op de energienota. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je samen met anderen een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 5860, 5861).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!