Zonnepanelen Castenray kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Castenray? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en financieel interessant. Door het zonnepanelen-systeem wek je zelfstandig duurzame stroom op. Omwille van de dalende verkoopprijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de toe te passen salderingsregeling stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Geholpen door onze vergelijker doorzoek je waardevolle aanbevelingen m.b.t. zonnepanelen kopen in Castenray!

zonnepanelen installateur 5811
 • Een kleiner energiecontract.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Interessante salderingsregeling.

ProvincieLimburg
GemeenteVenray
Postcode5811
Netnummer0478 (+31478)
Gasverbruik M31480 M3
Stroomverbruik kWh3350 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Castenray mei 2024

De landelijke subsidiepot is in 2013 volledig afgeschaft. Er zijn gemeenten met aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Op de energie pagina’s van www.venray.nl lees je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Venray. Kan je het niet vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit scheelt je zo €800,00. Ten derde is er de keuze voor de royale salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • Binnen de gemeente Venray kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Castenray
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Castenray bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening. Dit zijn speciale leningen waarmee consumenten met een interessante rente een krediet kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? In die situatie kan men de betaalde BTW van de aankoop terugkrijgen. Hierop zit 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5375), dan profiteer je al van een korting van €1128,75. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Daarvoor ontvang jede reguliere stroomprijs. We spreken dan over salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Dan verrekent je leveranciers een lager bedrag voor dit overschot. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en vinden we terug tussen de €0,035 en €0,08

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 4% rente. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Meer dan 550.000 huizen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe goedkoper het wordt. Dit is het effect van de situatie dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten van een aanbieding met 10 panelen in Castenray komen doorgaans uit tussen de €4000 en €6000 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen wekt op grofweg 2760 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Energiedirect en Oxxio staat dit al gauw gelijk aan €621 (tarief mei 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Castenray is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het volgende overzicht tref je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120808€3525 – €4275€430
2303011€5300 – €5800€600
3353016€6075 – €6200€700
4396017€6550 – €6625€890
5431020€6900 – €7200€1000
6490021€7700 – €7900€1100

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het schikt naar een aantal eisen: genoeg ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (zuiden is aan te raden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een sterk dak. Overigens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Wegens de zonnepanelencheck Castenray tref jij of je dak geschikt is voor montage. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Castenray is 3350 kWh. Hiervoor zijn benodigd grofweg 12 zonnepanelen van 280 wattpiek. Concreet: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen hoef je er ook minder te leggen. Maak ook een inschatting van de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 4 panelen gewenst, voor 1825 kWh zijn dat er 7, voor 2825 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3875 kWh moet je uitgaan van 18 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst verschilt niet veel. Meer dan de helft van de consumenten bestellen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Eveneens vind je dunne-film panelen. Dit soort panelen hebben een fraai uiterlijk. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het vermogen is ook wat minder.

Welke vergunning moet ik hebben in Castenray?

Puur voor PV-panelen bovenop uw huis is geen vergunning nodig. Dit geldt niet voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Gewoonlijk is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-castenray

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Castenray vergelijken? Geholpen door onderstaande tips tref je vandaag nog een uitmuntende installateur in je postcoderoos. Verschillende specialisten hebben faciliteiten zoals een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Let niet alleen op de tarieven. Check ook op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Verduidelijk het type woning. Het genre dak (plat & schuin) en de geografische ligging van het huis zijn van groot belang. Kies vervolgens een dag en tijdstip voor installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De expert biedt zo actueel zonnepanelen advies in Castenray.

 4. Voorkeur voor contact

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Van belang zijn jouw naam (+ achternaam), een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en e-mailadres. Daardoor is het helder hoe we contact kunnen opnemen als er iets niet helemaal duidelijk is. Daaropvolgend zenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van deskundigen uit de omgeving. Beperk je niet alleen tot de aantrekkelijkste prijs, maar check ook kleine lettertjes/certificaten (zoals ISO certificaat, TÜV keurmerk, CE-keurmerk, Recyclage) en verhalen van andere klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of heb je geen financiële ruimte? Dan is er een oplossing, want je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We zien nogal wat rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn ondernemingen die een stukje dak willen volleggen met zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, gemiddeld zo’n €40,00 per maand. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Venray.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via concepten als ZonnepanelenDelen. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd met jouw energierekening. Na afloop van de looptijd (10 tot 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Je kunt denken aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Castenray op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Limburg
Zo’n zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. Jouw stukje zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Vergeet niet: het gaat alleen om de prijs van stroom, het is exclusief de belasting op stroom. Betreft dit een project in je eigen buurt (Venray, Overige kernen)? Wat dat betreft kan jij ook de stroom-belasting verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We spreken dan over een postcoderoos-regeling). De eis is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een speciale coöperatie begint (postcodes 5811).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!