Zonnepanelen Smakt kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Smakt? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en een goede investering. Door gebruik te maken van de zonnepanelen van tegenwoordig wek je zelf schone energie op. Vanwege gunstigere prijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en salderingsregeling (teruglevering) is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Aan de hand van zonnepanelenrevolutie.nl doorzoek jij actuele adviezen die helpen bij zonnepanelen kopen in Smakt!

zonnepanelen installateur 5817
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieLimburg
GemeenteVenray
Postcode5817
Netnummer0478 (+31478)
Gasverbruik M31480 M3
Stroomverbruik kWh3350 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Smakt mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie bestaat niet meer. Wel bestaan er gemeentes met regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Middels de energie info op www.venray.nl tref je hoe het ervoor staat in de gemeente Venray. Is de informatie niet te vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Mede is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Ten derde kan men kiezen voor de prima salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • In de gemeente Venray zijn er een aantal opties.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Dankzij de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Smakt
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Smakt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huishoudens verrassend voordelig een speciaal type lening kunnen aanvragen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Als dat het geval is mag je de BTW van de aankoop terugvorderen. We spreken over een 21% BTW-tarief. In het geval van 10 zonnepanelen (€5525), dan is het voordeel al €1160,25. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Hiervoor krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Dit noemen we salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? In die situatie ontvang je een lagere vergoedingvoor de “teveel” terug geleverde stroom. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en komt vaak uit tussen de €0,06 en €0,085

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is in lijn met 4 procent rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aardbol, maar ook voor de portemonnee! Circa 500.000 consumenten zijn in staat energie op te wekken.

Verkoopprijzen
De totale kosten van zonnepanelen kan men berekenen met het type/merk, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe betaalbaarder het wordt. Dit komt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Smakt variëren tussen de €4400 en €6700 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Verwachte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen genereert grofweg 2820 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Energiedirect en Vandebron betaal je al snel €634,5 (tarieven mei 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Smakt kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het volgende overzicht tref jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118106€3475 – €4500€430
2286012€5200 – €5800€650
3333014€5900 – €6125€750
4397017€6500 – €6750€900
5433020€7025 – €7275€1030
6482022€7425 – €8000€1040

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het overeenstemt met een aantal randvoorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een dakpostie tussen oost en west (zuiden is aan te raden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak met een goede constructie. Overigens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Wegens de zonnepanelencheck Smakt zie je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Smakt is 3350 kWh. Dit staat voor zo’n 12 zonnepanelen van 285 wattpiek. Toelichting: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 925 kWh zijn 5 panelen voldoende, voor 1850 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2975 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3875 kWh zijn dat circa 15 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is nagenoeg gelijk. Meer dan 50% van de huizenbezitters kopen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er is ook een all-black variant. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Bovendien bestaan er dunne-film panelen. Deze PV-panelen hebben een mooier uiterlijk. De prijs is erg gunstig, maar het vermogen is ook wat minder.

Moet ik een vergunning aanvragen in Smakt?

Bij het installeren van zonnepanelen op het huis geldt er geen vergunningplicht. Helaas is dat anders bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. In algemene zin is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen niet op het dak worden gelegd of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-smakt

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Goede zonnepanelen bedrijven in Smakt vergelijken? Door gebruik te maken van tips van onze adviseurs zoek je vandaag nog een uitstekende monteur in jouw omgeving. Het merendeel van de leveranciers bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de installatiekosten. Bekijk ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke vraag? Gaat het om uw eigen woning of een huurhuis? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Opdracht omschrijven

  Definieer zo concreet mogelijk het huis. Het genre woning (schuin of plat) en de oriëntatie van de woning zijn zaken die van belang zijn. Selecteer ook een dag en tijdstip voor installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De specialist voorziet jou dan van professioneel zonnepanelen advies in Smakt.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Je kunt denken aan voorletter + achternaam, het 06-nummer, en het emailadres. Hierdoor komen we erachter hoe wij u kunnen bereiken voor eventuele vragen. Vervolgens zenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Na 3-4 dagen ontvang je (een aantal) offertes van installateurs die werkzaam zijn in de buurt. Let niet alleen op de aanbieder met de laagste prijs, maar houd ook rekening met certificering (zoals bijv. RoHS certificaat, VDE keurmerk, Recyclage, CE-keurmerk) en reviews van klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Zit je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of is het gewoon te duur? Goed nieuws, de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We kennen diverse interessante collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor gebouwendie een stuk van het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, al vanaf €30,00 per maand. Hoe werkt dit?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Venray.
 • Je participeert in een zonnedeel via concepten als www.zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Na het verstrijken van de periode (standaard 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Zoals met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Smakt op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Limburg
Een specifiek zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Belangrijk: dit is uitsluitend de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Gaat het over een lokaal zonne-energie project (Venray, Overige kernen)? In die situatie kan je ook stroom-belastingen afhalen van jouw energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie gaat vormen (postcodes 5817).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!