Zonnepanelen Asten kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Asten? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en fiscaal aantrekkelijk. Middels de zonnepanelen van tegenwoordig kan je zelf stroom opwekken. Gezien het financieel interessante plaatje, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de saldering / teruglevering (vergoeding) worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is mijn dak geschikt? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Dankzij deze website check je accurate tips m.b.t. zonnepanelen kopen in Asten!

zonnepanelen installateur 5721
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Groene investering.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Lange levensduur.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAsten
Postcode5721
Netnummer0493 (+31493)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3560 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Asten juni 2024

De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. In sommige gemeentes zijn er regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Op de energie pagina’s van www.asten.nl ontdek jij welke regelingen er zijn in de gemeente Asten. Geen resultaten? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Als laatste noemen we de bruikbare salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • Binnen de gemeente Asten zijn er een aantal opties.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Middels de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Asten
Direct zonnepanelen bestellen? In Asten zijn er leningen beschikbaar zoals de SVn Duurzaamheidslening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huizeneigenaren tegen een aantrekkelijke rente een speciaal type lening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? In die situatie kan men de aankoop BTW terugkrijgen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5650), dan loopt dit al op tot €1186,5. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Kom je er niet uit? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Het gaat dan om salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Als dat het geval is ontvang je een lagere vergoedingvoor deze extra zonnestroom. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. Deze vergoeding is per aanbieder anders en schommelt tussen de €0,06 en €0,085

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement komt overeen met een 4 procent spaarrente. De win is er niet alleen voor onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Grofweg 750.000 woningeigenaren hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Kosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt vastgesteld door het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe voordeliger het is. Dit komt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Asten variëren tussen de €5200 en €5700 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen mondt uit in om en nabij 2950 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Engie en Qurrent betaal je al snel €663,75 (onkosten juni 2024). Via goedkope zonnepanelen in Asten is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hieronder lees jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117506€3675 – €4350€430
2279012€5125 – €5850€500
3330016€5900 – €6050€800
4404016€6500 – €6650€890
5458019€7075 – €7300€990
6489023€7700 – €7825€1060

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het strookt met een aantal randvoorwaarden: voldoende ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (zuiden is aan te raden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een sterk dak. Eveneens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Met hulp van de zonnepanelencheck Asten ontdek je of jouw dak geschikt is. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Asten bedraagt 3560 kWh. Dit kan je zelf genereren met omstreeks 12 pv-panelen van 280 wattpiek. Concreet: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met een hoger vermogen zijn er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor verbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 5 zonnepanelen voldoende, voor 1975 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2950 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3925 kWh zijn dat 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst komt aardig overeen. Meer dan de helft van de consumenten bestellen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Mede vind je dunne-film panelen. Dit type panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De kosten liggen relatief laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning verplicht in Asten?

Voor de installatie van panelen op een woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Deze regel gaat niet op bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Normaliter moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-asten

Een zonnepanelen-installateur vinden

Goede zonnepanelen bedrijven in Asten vergelijken? Met onze stappenplan tref jij binnen enkele minuten een uitmuntende monteur in je postcoderoos. Verschillende leveranciers bieden een kleine showroom waar je de producten in detail kunt zien. Let niet alleen op de installatiekosten. Vraag ook om certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zo ontvang je enkel offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Betreft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het uitgangspunt een particuliere woning of huurwoning? Wat is de stroomvraag? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project beschrijven

  Beschrijf de eigenschappen van de woning. Het type huis (plat & schuin) en de oriëntatie van het huis zijn zaken die van belang zijn. Maak vervolgens een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De installateur geeft op die manier goedzonnepanelen advies in Asten.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Vergeet niet jouw contactgegevens. We vragen om voorletter + achternaam, een (vast) telefoonnummer en een e-mailadres. Op die manier weten we hoe wij u kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Nadien versturen ze de persoonlijke offerte.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen een week ontvang je een offerte op maat van deskundigen uit uw regio. Beperk je niet alleen tot de goedkoopste prijzen, maar let ook op certificering (voorbeelden zijn RoHS certificaat, ISO certificaat, CE-keurmerk, IEC keurmerk) en verhalen van andere klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Beschik je over een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of heb je geen financiële ruimte? Belangrijk: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er verschijnen verscheidene duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor stadions die hun dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, al vanaf +/- €25,00 per 4 weken. Hoe doe ik mee?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Asten.
 • Je participeert in een zonnedeel via portalen zoals www.greencrowd.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na het verstrijken van de periode (15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Denk aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Asten op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een specifiek zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Disclaimer: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Betreft het een project in je eigen buurt (Asten, Heusden, Ommel, Wijk 08, Wijk 09)? In dat geval mag men ook belastingen op stroom inhouden op de energienota. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 5720, 5721).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente