Zonnepanelen Someren kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Someren? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en financieel interessant. Dankzij krachtige zonnepanelen kan je zelf stroom opwekken. Vanwege de dalende verkoopprijzen, de opties voor BTW teruggave, en de terugleververgoeding (saldering) stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is het overal mogelijk? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Aan de hand van zonnepanelenrevolutie.nl vind jij waardevolle tips m.b.t. zonnepanelen kopen in Someren!

zonnepanelen installateur 5711
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Milieubewuste keuze.
 • Los van de energieleverancier.
 • BTW terugvragen.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSomeren
Postcode5711
Netnummer0493 (+31493)
Gasverbruik M31620 M3
Stroomverbruik kWh3570 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Someren juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen bestaat niet meer. Soms zijn er binnen gemeenten duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Bij het energieloket op www.someren.nl ontdek jij welke regelingen er zijn in de gemeente Someren. Is dit voor jou onduidelijk? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Daarbij onderscheiden we de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • In de gemeente Someren zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Aan de hand van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Someren
Direct zonnepanelen bestellen? In Someren bestaan er mogelijkheden zoals de GreenLoans lening. Dit zijn speciale leningen waardoor huishoudens erg goedkoop een krediet kunnen nemen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Op dat moment mag men de BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. Hierop zit 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5500), dan pak je al €1155. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert lever je terug aan het energienet. In ruil krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Dit heet ook wel salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dat geval biedt de energieleverancier een lager tarief voor de “teveel” terug geleverde stroom. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en fluctueert tussen de €0,04 en €0,095

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement komt overeen met een 5% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het klimaat, echter ook op financieel vlak. Pakweg 700.000 woningeigenaren hebben panelen laten installeren.

Verkoopprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt vastgesteld door de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe lager de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De actuele kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Someren komen doorgaans uit tussen de €4400 en €6700 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa pak ‘m beet 3010 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Greenchoice of Nuon betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €677,25 (vergoeding juni 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Someren bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hierna tref jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118106€3625 – €4425€440
2280013€5125 – €5600€675
3336014€6025 – €6025€700
4395017€6300 – €6850€930
5453020€7075 – €7225€1000
6487023€7675 – €7925€1050

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het strookt met een aantal randvoorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een positie gericht tussen westen of oosten (meest ideale is het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Tevens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Met hulp van de zonnepanelencheck Someren tref jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Someren bedraagt 3570 kWh. Hiervoor heb je nodig circa 10 pv-panelen van 285 wattpiek. Advies: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met meer Wattpiek zijn er minder nodig. Houd ook rekening met veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 825 kWh zijn 5 pv-panelen geschikt, voor 1800 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2825 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3850 kWh moet je uitgaan van 16 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. De doorsnee huizenbezitters verkiezen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Daarnaast vind je dunne-film panelen. Dit type panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De kosten liggen relatief laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning verplicht in Someren?

Voor PV-panelen bovenop uw huis is een vergunning overbodig. Helaas is dat anders bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. In algemene zin is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen niet op het dak worden gelegd of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-someren

Een zonnepanelen-installateur vinden

Goede zonnepanelen bedrijven in Someren vergelijken? Via het onderstaande stappenplan kies je zonder problemen een uitstekende specialist in jouw streek. Tal van monteurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk verder dan het tarief. Vraag ook om certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Hebben we het over een zakelijke of particuliere vraag? Is het uitgangspunt een aangekochte woning of huur je? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project omschrijven

  Verduidelijk de eigenschappen van de woning. De dak-categorie (schuin & plat) en de ligging van het dak zijn zaken die van belang zijn. Selecteer daarna een globale planning voor de installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De deskundige verschaft dan namelijk goedzonnepanelen advies in Someren.

 4. Vul contactgegevens in

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Je kunt denken aan jouw naam (+ achternaam), een mobiel/vast nummer, en als laatste het e-mailadres. Op die manier weten wij op welke manier je contact wilt onderhouden voor eventuele vragen. Vervolgens verzenden zij de proposities (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van deskundigen met een goede naam in de buurt. Focus niet uitsluitend op de goedkoopste aanbieder, maar check ook eventuele keurmerken (zoals bijv. IEC keurmerk, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk) en reviews van klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Huur je een woning en zijn panelen geen opties voor je daktype, of heb je geen financiële ruimte? Maar let op: er is nu zonne-energie voor iedereen! We kennen verscheidene duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Met name gymzalen die een stukje dak willen voorzien van zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf ongeveer €15,00 (maandelijks). Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Someren.
 • Je neemt een “zonnedeel” bij bedrijven als www.duurzaaminvesteren.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na het verstrijken van de periode (meestal 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Hoe dat werkt? Denk aan met buren zonnepanelen laten plaatsen in Someren op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar je kan er ook fors mee besparen. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt afgetrokken van je energierekening. Let op: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, energiebelastingen zijn uitgesloten. Betreft het een project in je eigen buurt (Someren, Lierop, Someren-Eind, Somerense Heide, Wijk 09)? Op dat moment kan jij ook de stroom-belasting in mindering brengen op de energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat men met verschillende buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 5710, 5711, 5712).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente