Zonnepanelen Geijsteren kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Geijsteren? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en je kunt er geld mee verdienen. Met behulp van zonnepanelen op jouw woning wek je zelf schone energie op. Door o.a. het financieel interessante plaatje, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de toepasbare salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Is mijn dak geschikt? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Gebruikmakend van deze pagina bekijk je uitgebreide info die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Geijsteren!

zonnepanelen installateur 5862
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Salderingsregelingen.

ProvincieLimburg
GemeenteVenray
Postcode5862
Netnummer0478 (+31478)
Gasverbruik M31480 M3
Stroomverbruik kWh3350 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Geijsteren mei 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau kan je niet meer aanvragen. Soms zijn er binnen gemeenten een geldpotje voor duurzame investeringen. Via de website www.venray.nl lees jij hoe het ervoor staat in de gemeente Venray. Kan je hier niets over vinden? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit levert al snel honderden euro’s op. Voorts is er de keuze voor de bruikbare salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • Binnen de gemeente Venray zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Met behulp van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Geijsteren
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Geijsteren zijn er leningen beschikbaar zoals de Duurzaamheidslening. Dit zijn speciale leningen waarmee consumenten extra goedkoop een speciale lening kunnen nemen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? In die situatie mag je de BTW van de aankoop terugvorderen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€4700), dan profiteer je al van een korting van €987. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Hiervoor krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Op dat moment verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de “teveel” terug geleverde stroom. Het gaat dan om de terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en varieert tussen de €0,035 en €0,105

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement kan je vergelijken met 4 procent rente. De win is er niet alleen voor onze planeet, echter ook op financieel vlak. Ongeveer 700.000 gezinnen hebben de beschikking over zelfstroom.

Prijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt vastgesteld door de fabrikant, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te rendabeler jouw investering. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De verwachte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Geijsteren variëren tussen de €4400 en €6800, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een bestelling met bijv. 10 panelen mondt uit in om en nabij 3020 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Delta of NLE betaal je hiervoor wel €679,5 (onkosten mei 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Geijsteren bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hierna check jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117006€3675 – €4375€430
2307011€5200 – €5850€525
3339014€6050 – €6025€825
4408016€6500 – €6825€910
5460019€6950 – €7275€1030
6483022€7675 – €8125€1050

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het voldoet aan een aantal regels: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een goede dakconstructie. Bovendien is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Vanwege de zonnepanelencheck Geijsteren tref je de geschiktheid van je dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Geijsteren bedraagt 3350 kWh. Hiervoor heb je nodig zo’n 11 pv-panelen van 325 wattpiek. Toelichting: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met meer Wattpiek hoef je er ook minder te leggen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 zonnepanelen toereikend, voor 2000 kWh zijn dat er circa 7, voor 2900 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3975 kWh moet je uitgaan van 15 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is gelijkwaardig. Veel mensen kopen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Verder onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De kosten liggen relatief laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Welke vergunning moet ik hebben in Geijsteren?

Voor het laten plaatsen van zonnepanelen bovenop uw huis is een vergunning niet aan de orde. Uitzonderingen zijn historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Meestal is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-geijsteren

Plaatsen in de buurt:

Interessante installaties:


Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Geijsteren vergelijken? Geholpen door onze stappenplan zoek jij zonder problemen een goede monteur in je postcodegebied. Verschillende aanbieders bieden een kleine showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de kosten. Let ook op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet elke installateur is in je regio actief. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Betreft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Opdrachtomschrijving

  Beschrijf zo specifiek mogelijk het huis. Het genre huis (schuin of plat) en de ligging van de woning zijn cruciaal. Selecteer vervolgens een globale planning voor de installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De adviseur geeft jou dan actueel zonnepanelen advies in Geijsteren.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Het betreft uw voornaam + achternaam, een mobiel/vast nummer, en het mailadres. Vandaar weten wij hoe we je het beste kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Daarna zenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  In 3-4 dagen volgen er offertes van specialisten uit de regio. Kijk niet alleen naar de laagste offerte, maar check ook voorwaarden/keurmerken (zoals TÜV keurmerk, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk) en beoordelingen van anderen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Ben je eigenaar van een huurobject, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of is het gewoon te duur? Belangrijk: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er verschijnen meerdere prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan scholen die grond of een dak vol met zonnepanelen willen leggen. Iedereen kan meedoen, beginnend bij €30,00 per 4 weken. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Venray.
 • Je participeert in een zonnedeel via concepten als www.zonnepanelendelen.nl. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Na het verstrijken van de periode (meestal 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Denk aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Geijsteren op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Limburg
Een dergelijk zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd met jouw energierekening. Let op: de verrekening betreft puur de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Is het een regionaal project (Venray, Overige kernen)? Wat dat betreft mag je ook de belasting op stroom verminderen met de jaarlijkse energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). De conditie is dat je samen met anderen een speciale coöperatie opstart (postcodes 5862).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!