Zonnepanelen Veulen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Veulen? Zonnepanelen zijn duurzaam en fiscaal aantrekkelijk. Door gebruik te maken van de investering in zonnepanelen wek je in eigen beheer groene stroom op. Gezien de aantrekkelijke paneel prijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de toe te passen salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Is mijn dak geschikt? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Via onze website tref je omvangrijke raadgeving die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Veulen!

zonnepanelen installateur 5814
 • Een kleiner energiecontract.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieLimburg
GemeenteVenray
Postcode5814
Netnummer0478 (+31478)
Gasverbruik M31480 M3
Stroomverbruik kWh3350 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Veulen april 2024

De landelijke subsidiepot bestaat niet meer. Regelmatig hebben gemeenten regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Via hun online portaal www.venray.nl ontdek je wat er precies mogelijk is in de gemeente Venray. Is de informatie niet te vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Op die manier bespaar je zo €700,00. Ook is er nog een handige salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • In de gemeente Venray zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Veulen
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Veulen kan je onder andere een beroep doen op de Groene lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor gezinnen tegen een lage rente een duurzaamheidslening kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Wat dat betreft mag men de BTW van de aankoop indienen als teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5450), dan is het voordeel al €1144,5. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Vind je dit ingewikkeld? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, lever je terug aan het energienet. Voor de teruggeleverde stroom krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? In die situatie zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de extra teruggeleverde stroom. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en fluctueert tussen de €0,03 en €0,09

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Niet alleen gunstig voor het klimaat, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Plusminus 500.000 consumenten hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Prijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het type/merk, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te voordeliger de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De huidige kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Veulen liggen tussen om en nabij de €5200 en €5500 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen in staat gelijk aan circa pak ‘m beet 2790 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Greenchoice of NLE betaal je daarvoor zo’n €627,75 (prijs april 2024). Met goedkope zonnepanelen in Veulen kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hierna lees je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117307€3575 – €4425€410
2281013€5000 – €5725€575
3349014€5975 – €6050€875
4401016€6325 – €6800€900
5456020€6925 – €7275€1030
6519021€7400 – €7850€1060

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het in lijn is met een aantal voorwaarden: plek beschikbaar op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak. Eveneens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Gezien de zonnepanelencheck Veulen check jij of jouw dak geschikt is. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Veulen bedraagt 3350 kWh. Hiervoor heb je nodig pakweg 10 panelen van 280 wattpiek. Let op: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je er ook minder te leggen. Kijk ook goed naar de toekomstige situatie. Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen voldoende, voor 1875 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2850 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3825 kWh zijn dat circa 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is ongeveer gelijk. De gemiddelde klanten maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Eveneens kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen hebben een fraai uiterlijk. De prijs ligt lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Moet ik een vergunning aanvragen in Veulen?

Voor het leggen van panelen op een woning is geen vergunning nodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Dikwijls is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-veulen

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Populaire zonnepanelen bedrijven in Veulen vergelijken? Middels het onderstaande stappenplan zoek jij in een zeer korte periode een erkende vakspecialist in de regio. Diverse aanbieders bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de producten in detail kunt zien. Beperk je niet alleen tot de kosten. Let ook op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je krijgt op die manier alleen offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het uitgangspunt een huurhuis of koopwoning? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Opdracht omschrijven

  Detailleer duidelijk de woning. Het soort huis (plat + schuin) en de focus-richting van de woning zijn belangrijke onderdelen. Maak tevens een keuze voor een ideale leverdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De adviseur biedt zo relevant zonnepanelen advies in Veulen.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Je kunt denken aan achternaam, voornaam, tel. nr. en als laatste het e-mailadres. Dan is het duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen wanneer er aanvullende info nodig is. Als laatste ontvangt u ook de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van adviseurs met een goede naam in de buurt. Er is meer dan alleen de beste aanschafprijs, maar check ook certificering (bijv. CE-keurmerk, Recyclage, IEC keurmerk, TÜV keurmerk) en vraag naar recente projecten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit is geen issues meer: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er verschijnen allerlei interessante collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor bedrijven die hun dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf zo’n €22,50 (maandelijks). Wat is er allemaal mogelijk?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Venray.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via concepten als Greencrowd.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na het verstrijken van de periode (standaard 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Denk aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Veulen op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Limburg
Een dergelijk zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar ook financieel is het interessant. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Concreet: Het betreft enkel de kale stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Betreft dit stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Venray, Overige kernen)? In die situatie kan jij ook de energiebelasting verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). De eis is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie start (postcodes 5814).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!