Zonnepanelen Deurne kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Deurne? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en je kunt er geld mee verdienen. Op basis van de zonnepanelen van tegenwoordig wek je in eigen beheer groene stroom op. Dankzij het financieel interessante plaatje, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en een aantrekkelijke salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoe zit het met kosten en het rendement? Via de zonnepanelen-vergelijker tref jij toepasbare tips die helpen bij zonnepanelen kopen in Deurne!

zonnepanelen installateur 5751
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Lange levensduur.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteDeurne
Postcode5751
Netnummer0493 (+31493)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh3520 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Deurne juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie is al enige jaren uitgefaseerd. Verscheidene gemeentes werken met duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Door te surfen naar www.deurne.nl doorzoek je de spelregels in de gemeente Deurne. Is de informatie niet te vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit scheelt je zo €700,00. Tevens onderscheiden we de handige salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • In de gemeente Deurne zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Door de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Deurne
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Deurne kan je een beroep doen op o.a. de Duurzaamheidslening. Dit zijn interessante leningen waardoor consumenten erg goedkoop een speciale lening kunnen nemen om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Wanneer je in die categorie valt kan men de aankoop BTW terugkrijgen. Hierop zit 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€4650), dan loopt dit al op tot €976,5. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Heb je hier geen tijd voor? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Ter compensatie ontvang je de gehanteerde stroomprijs. Het gaat dan om salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dat geval is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor dit “extra” deel. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en schommelt tussen de €0,045 en €0,085

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement kan je vergelijken met een 5 procent spaarrente. Niet alleen gunstig voor de aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Meer dan 800.000 woningeigenaren hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Verkoopprijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe rendabeler jouw investering. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Deurne liggen tussen de €4100 en €5500 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen draait uit op pak ‘m beet 3080 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Essent en Qurrent betaal je voor dit stukje stroom wel €693 (tarief juni 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Deurne kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het volgende overzicht vind jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117706€3600 – €4325€390
2272013€5175 – €5825€625
3334015€6100 – €6200€875
4402016€6500 – €6825€880
5463019€7075 – €7175€1030
6511022€7650 – €8000€1080

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het conformeert aan een aantal regels: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een degelijke dakconstructie. Daarnaast is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Door o.a. de zonnepanelencheck Deurne tref jij of jouw dak geschikt is. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Deurne bedraagt 3520 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig grofweg 11 panelen van 295 wattpiek. Aanbeveling: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je er ook minder te leggen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de toekomstige situatie. Voor 800 kWh zijn 4 zonnepanelen toereikend, voor 1875 kWh gaat het om 7, voor 2875 kWh gaat het om 12, en voor 3950 kWh gaan we uit van 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is zo goed als gelijk. De doorsnee woningbezitters bestellen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Eveneens kan men gaan voor dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De kosten liggen relatief laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Welke vergunning moet ik hebben in Deurne?

Tijdens de montage van panelen op het huis geldt er geen vergunningplicht. Uitzonderingen zijn beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Doorgaans is een vergunning noodzakelijk als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-deurne

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Deurne vergelijken? Door onze stappenplan tref jij moeiteloos een betrouwbare expert in je postcodegebied. Verscheidene bedrijven hebben zelfs een speciale showroom waar je de producten in detail kunt zien. Focus niet uitsluitend op de prijzen. Kijk goed naar vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Is het uitgangspunt een particuliere of zakelijke vraag? Spreken we over een particuliere woning of huurwoning? Wat is de stroomvraag? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project omschrijven

  Beschrijf de karakteristieken van het huis. De huis-categorie (schuin & plat) en de geografische ligging van de woning zijn zaken die van belang zijn. Kies tevens een dag en tijdstip voor installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. Het installatiebedrijf voorziet jou dan van betrouwbaar zonnepanelen advies in Deurne.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. We vragen om achternaam, voornaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en e-mailadres. Vandaar is het voor ons duidelijk hoe wij u kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Aansluitend zenden zij de offertes.

 5. Vergelijking van offertes

  Na een paar dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van vakmannen uit de buurt. Kijk niet alleen naar de aanbieder met de laagste prijs, maar check ook eventuele keurmerken (je kunt denken aan IEC keurmerk, VDE keurmerk, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk) en vraag naar recente projecten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of kan je het nu niet betalen? Dan is er een oplossing, want je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We onderscheiden verscheidene mooie collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld stadions die grond of een dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, al vanaf €40,00 per maand. Wat zijn mijn opties?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Deurne.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via initiatieven zoals www.zonnepanelendelen.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Zodra de contractperiode is verstreken (standaard 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Hoe dat werkt? Denk aan met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Deurne op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Het zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het levert ook euro’s op. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Concreet: dit is uitsluitend de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Betreft dit zonnestroom uit de buurt (Deurne, Vlierden, Liessel, Neerkant, Helenaveen)? Als dat het geval is kan je ook stroom-belastingen inhouden op de energienota. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). Het is een must dat je samen met anderen een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 5750, 5751, 5752, 5753, 5754, 5756, 5757).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente