Zonnepanelen Blitterswijck kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Blitterswijck? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en besparen je geld. Gebruikmakend van zonnepanelen op jouw woning wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Door o.a. de dalende inkoopprijs, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de terugleververgoeding (saldering) worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan dit ook op ons dak? Hoe zit het met kosten en het rendement? Met behulp van deze website doorzoek je omvangrijke adviezen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Blitterswijck!

zonnepanelen installateur 5863
 • Minder betalen voor stroom.
 • Milieubewuste keuze.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieLimburg
GemeenteVenray
Postcode5863
Netnummer0478 (+31478)
Gasverbruik M31480 M3
Stroomverbruik kWh3350 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Blitterswijck mei 2024

De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. In sommige gemeentes zijn er subsidieregelingen en speciale groene leningen. Door gebruik te maken van www.venray.nl bekijk je wat er precies mogelijk is in de gemeente Venray. Geen resultaten? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Daarbij is er ook een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • Binnen de gemeente Venray zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Middels de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Blitterswijck
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Blitterswijck kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor consumenten zonder hoge lasten een afbetalingsregeling kunnen aanvragen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? In die situatie mag men de BTW van de aankoop terugvragen. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€4725), dan is het voordeel al €992,25. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Wil je dit niet zelf doen? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, lever je terug aan het energienet. In ruil ontvang je de reguliere stroomprijs. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Als dit aan de orde is biedt de energieleverancier een lager tarief voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. We noemen het ook wel terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en komt vaak uit tussen de €0,055 en €0,10

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is in lijn met 6 procent rente. De win is er niet alleen voor onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Meer dan 700.000 investeerders hebben panelen laten installeren.

Prijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen hangt af van het model, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te lager de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geschatte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Blitterswijck komen doorgaans uit tussen de €5000 en €6400, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set met 10 panelen draait uit op plusminus 3030 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Engie en Nuon betaal je voor dit stukje stroom wel €681,75 (onkosten mei 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Blitterswijck bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hierna lees je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119108€3675 – €4450€380
2277013€5200 – €5725€600
3343015€6000 – €6225€875
4413017€6500 – €6650€880
5435020€6950 – €7175€1000
6513022€7475 – €8000€1050

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het klopt met een aantal zaken: plek beschikbaar op het dak, gericht tussen west en oost (meest ideale is het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak. Mede is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Mede door de zonnepanelencheck Blitterswijck ontdek je of jouw dak geschikt is. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Blitterswijck is 3350 kWh. Je hebt dus nodig plusminus 11 pv-panelen van 280 wattpiek. Aanbeveling: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je er ook minder te leggen. Let ook op het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 825 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen toereikend, voor 1850 kWh gaat het om 7, voor 2950 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 3875 kWh zijn dat circa 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is nagenoeg gelijk. De gemiddelde bewoners bestellen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Evengoed vinden we dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen vallen veel minder op. De kosten zijn lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Welke vergunning moet ik hebben in Blitterswijck?

Voor het leggen van zonnepanelen bovenop uw huis geldt er geen vergunningplicht. Deze regel gaat niet op bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Doorgaans is een vergunning noodzakelijk als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-blitterswijck

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Blitterswijck vergelijken? D.m.v. het advies hieronder zoek je in enkele stappen een deskundige vakspecialist in jouw streek. Tal van leveranciers bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je verschillende merken en opties kunt zien. Maak niet alleen een keuze op basis van de prijs. Check ook certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Hebben we het over een zakelijke of particuliere aanvraag? Spreken we over een huurwoning of koophuis? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Omschrijf de aard van de woning. De dak-categorie (schuin of plat) en de ligging van het dak zijn relevant. Kies tevens een dag en tijdstip voor installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De installateur geeft jou dan betrouwbaar zonnepanelen advies in Blitterswijck.

 4. Overige contactgegevens invullen

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Wat we willen weten zijn voorletter + achternaam, een (vast) telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Op basis daarvan is het helder hoe we contact kunnen opnemen als de experts nadere info nodig hebben. Daaropvolgend zenden zij de offerte op maat.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na een paar dagen ontvang je (een aantal) offertes van installatiebedrijven die goed staan aangeschreven. Kijk niet alleen naar de laagste prijs, maar bekijk ook eventuele keurmerken (voorbeelden zijn ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk, RoHS certificaat) en beoordelingen van anderen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of heb je geen financiële ruimte? Maar let op: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er bestaan verschillende aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan clubhuizen die grond of een dak willen volleggen met zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf ongeveer €20,00 (maandelijks). Hoe doe ik mee?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Venray.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via portalen zoals www.duurzaaminvesteren.nl. “Jouw” zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na afloop van de looptijd (in de regel zo’n 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Je kunt denken aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Blitterswijck op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Limburg
Een dergelijk zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Goed om te weten: de verrekening betreft puur de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Is dit zonnestroom uit de buurt (Venray, Overige kernen)? In dat geval mag men ook belastingen op stroom verrekenen met de energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We spreken dan over een postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 5863).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!