Zonnepanelen Helmond kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Helmond? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en je kunt er geld mee verdienen. Aan de hand van een zonnepanelen-installatie kan je zelf stroom opwekken. Door de dalende verkoopprijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de toepasbare salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Op basis van de zonnepanelen-vergelijker tref je waardevolle info over zonnepanelen kopen in Helmond!

zonnepanelen installateur 5701
 • Lagere energierekening.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Interessante salderingsregeling.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHelmond
Postcode5701
Netnummer0492 (+31492)
Gasverbruik M31060 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€139,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Helmond juli 2024

De bekende landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Er zijn gemeenten met interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Via de site www.helmond.nl ontdek je wat de regels zijn in de gemeente Helmond. Kom je er niet uit? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Ook mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Op die manier bespaar je zo €900,00. Ook is er ook een bruikbare salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • In de gemeente Helmond kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Aan de hand van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Helmond
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Helmond bestaan er mogelijkheden zoals de SVn Duurzaamheidslening. Dit zijn speciale leningen waarmee consumenten met een interessante rente een afbetalingsregeling kunnen aanvragen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Wanneer je in die categorie valt kan iedereen de aankoop BTW terugvorderen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. In het geval van 10 zonnepanelen (€5025), dan pak je al €1055,25. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Heb je hier geen tijd voor? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je terugleveren aan het net. Ter compensatie krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Met een duur woord heet dit salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Als dit aan de orde is is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de overproductie. De term hiervoor is de terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en ligt tussen de €0,04 en €0,08

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is vergelijkbaar met een 6 procent spaarrente. Niet alleen goed voor het klimaat, maar ook voor de portemonnee! Circa 800.000 investeerders wekken zo zelf stroom op.

Aanschafprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt bepaald door het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe betaalbaarder het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geschatte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Helmond liggen tussen om en nabij de €4300 en €6200, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat voor pakweg 2820 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Greenchoice en Oxxio betaal je al snel €634,5 (vergoeding juli 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Helmond bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de volgende paragraaf tref je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117508€3525 – €4500€420
2277013€5125 – €5625€525
3320015€6100 – €6025€875
4414016€6350 – €6750€910
5462019€7050 – €7250€1030
6511023€7450 – €7950€1090

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Kunnen er panelen op mijn dak?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het schikt naar een aantal randvoorwaarden: voldoende ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (liefst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een sterk dak. Ook is een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Mede door de zonnepanelencheck Helmond tref je of het dak van uw woning kan. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Helmond bedraagt 3150 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig plusminus 11 zonnepanelen van 280 wattpiek. Disclaimer: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Denk ook eens na over de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen voldoende, voor 1950 kWh moet je rekenen op 7, voor 2875 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3800 kWh moet je uitgaan van 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is vrijwel hetzelfde. De doorsnee investeerders kiezen voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Verder vind je dunne-film PV-panelen. Dit soort zonnepanelen zijn minder temperatuurgevoelig. De prijs is erg gunstig, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Helmond?

Voor het plaatsen van PV-panelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning te regelen. Dit geldt niet voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. In de regel is het verkrijgen van een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-helmond

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Populaire zonnepanelen bedrijven in Helmond vergelijken? Met behulp van onze stappenplan vind je snel en eenvoudig een uitmuntende specialist in je postcoderoos. Verscheidene specialisten hebben zelfs een speciale showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk verder dan de tarieven. Kijk goed naar keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Hebben we het over een zakelijke of particuliere vraag? Is het uitgangspunt een huurhuis of koopwoning? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Omschrijf de aard van het huis. Het type huis (schuin of plat) en de oriëntatie van het huis zijn zaken die van belang zijn. Maak daarna een keuze voor een ideale leverdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De adviseur voorziet jou dan van actueel zonnepanelen advies in Helmond.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Wat we willen weten zijn je voor- en achternaam, telefoonnummer en uw huidige mailadres. Daardoor is het voor ons duidelijk hoe wij u kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Daaropvolgend verstrekken zij de voorstellen (offertes).

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen een week krijgt u mogelijk meerdere offertes van adviseurs die goed staan aangeschreven. Kijk niet alleen naar de goedkoopste prijzen, maar let ook op de benodigde certificaten (bijv. TÜV keurmerk, Recyclage, ISO certificaat, CE-keurmerk) en verhalen van andere klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of is de investering nu te groot? Dan is er een oplossing, want iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er bestaan allerlei prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld scholen die het dak willen voorzien van zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, vanaf zo’n €30,00 (maandelijks). Hoe werkt dit?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Helmond.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via onder andere Zonnepanelendelen.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na de gekozen looptijd (in de regel zo’n 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Bijv. samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Helmond op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een dergelijk zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Vergeet niet: Het betreft enkel de kale stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Spreken we over een project in je eigen buurt (Binnenstad, Helmond-Oost, Helmond-Noord, ’t Hout, Brouwhuis, Helmond-West, Warande, Stiphout, Rijpelberg, Dierdonk, Brandevoort, Industriegebied Zuid)? Wanneer het in die categorie valt mag je ook de belasting op stroom afhalen van jouw energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 5700, 5701, 5702, 5703, 5704, 5705, 5706, 5707, 5708, 5709).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!