Zonnepanelen Merselo kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Merselo? Zonnepanelen zijn duurzaam en je kunt er geld mee verdienen. Gebruikmakend van thuis geïnstalleerde zonnepanelen is het mogelijk eigen energie te genereren. Mede door de steeds gunstigere prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de interessante salderingsregeling besluiten meer en meer mensen te investeren. Is dit iets voor mijn woning? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Geholpen door zonnepanelenrevolutie.nl check jij praktische raadgeving die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Merselo!

zonnepanelen installateur 5815
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieLimburg
GemeenteVenray
Postcode5815
Netnummer0478 (+31478)
Gasverbruik M31480 M3
Stroomverbruik kWh3350 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Merselo mei 2024

De landelijke subsidiepot is er niet meer sinds 2013. In diverse gemeentes vind je duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Middels de energie info op www.venray.nl vind je hoe het ervoor staat in de gemeente Venray. Kan je hier niets over vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Ook is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit levert al snel honderden euro’s op. Tevens kan men kiezen voor de handige salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • Binnen de gemeente Venray zijn er verschillende mogelijkheden.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Merselo
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Merselo kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening. Dit zijn speciale leningen waarmee huishoudens tegen een aantrekkelijke rente een groene lening kunnen nemen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? In dat geval kan je de BTW op aankoop en installatie terugvragen. Het BTW percentage is 21%. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5475), dan bedraagt dit al €1149,75. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Kom je er niet uit? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of lever je terug aan het energienet. Ter compensatie krijg je de gehanteerde stroomprijs. De term hiervoor is salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dat geval verrekent je leveranciers een lager bedrag voor deze extra zonnestroom. Het gaat dan om een terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en zit vaak tussen de €0,045 en €0,11

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 4% spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze aardbol, maar ook voor de portemonnee! Meer dan een half miljoen gezinnen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Kosten
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt bepaald door het soort en merk, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te goedkoper je uit bent. Dit is het effect van de situatie dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten (mei 2024) van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Merselo liggen tussen de €4500 en €6200 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en rendement
Een set met 10 panelen resulteert in ongeveer 2800 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Delta en Oxxio betaal je al snel €630 (tarieven mei 2024). Door goedkope zonnepanelen in Merselo is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het volgende overzicht doorzoek je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117307€3525 – €4400€380
2289011€5000 – €5700€650
3330016€5975 – €6175€750
4409017€6425 – €6800€930
5439019€6925 – €7200€1010
6485023€7525 – €8175€1060

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het klopt met een aantal richtlijnen: plek beschikbaar op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een degelijke dakconstructie. Bovendien is een hellingshoek van 35 graden het beste. Dankzij de zonnepanelencheck Merselo bekijk je of jouw dak geschikt is. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Merselo is 3350 kWh. Je hebt dus nodig grofweg 10 panelen van 285 wattpiek. Aanbeveling: we spreken hier over een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met een hoger vermogen hoef je er ook minder te leggen. Houd ook rekening met verbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 5 pv-panelen passend, voor 2000 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2825 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3800 kWh moet je rekenen op 15 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is zo goed als gelijk. De doorsnee bewoners verkiezen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Evenzeer kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit soort zonnepanelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De kosten liggen relatief laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Heb ik een vergunning nodig in Merselo?

Voor het laten leggen van PV-panelen op uw dak hoef je geen vergunning te regelen. Helaas is dat anders bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. In algemene zin is het verplicht een vergunning in te dienen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-merselo

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Merselo vergelijken? Met behulp van onze stappenplan tref jij zonder problemen een uitstekende monteur in je woonplaats. Tal van adviseurs hebben zelfs een speciale showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Maak niet alleen een keuze op basis van de verkoopprijs. Kijk goed naar certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Praten we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Spreken we over een particuliere woning of huurwoning? Wat is de stroomvraag? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Verduidelijk de karakteristieken van de woning. Het genre dak (plat + schuin) en de ligging van de woning zijn zaken die van belang zijn. Maak vervolgens een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De deskundige voorziet jou dan van interessant zonnepanelen advies in Merselo.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Denk dan aan: jouw naam (+ achternaam), een (vast) telefoonnummer en uw huidige mailadres. Op basis daarvan weten wij hoe wij u kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Als laatste krijgt u natuurlijk de offertes.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen een week ontvangt u een of meerdere offertes van specialisten uit de buurt. Kijk niet alleen naar de goedkoopste prijzen, maar check ook op eventuele keurmerken (bijvoorbeeld ISO certificaat, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage) en recensies van andere consumenten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of is het gewoon te duur? Dan is er een oplossing, want je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er verschijnen allerlei bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan gebouwendie hun dak over hebben voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, al vanaf €17,50 per maand. Hoe doe ik mee?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Venray.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via bijvoorbeeld ZonnepanelenDelen. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na het verstrijken van de periode (15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Bijvoorbeeld met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Merselo op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Limburg
Een dergelijk zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. De energie die jouw panelen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Goed om te weten: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Gaat het over een lokaal zonne-energie project (Venray, Overige kernen)? In die situatie kan je ook de belastingen op energie inhouden op de energienota. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We noemen het ook wel postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie gaat vormen (postcodes 5815).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!