Zonnepanelen Laarbeek kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Laarbeek? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en men kan er flink door besparen. Met thuis geïnstalleerde zonnepanelen wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Wegens de dalende verkoopprijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en salderingsregeling (teruglevering) zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Is mijn dak geschikt? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Met deze website ontdek jij samengestelde toelichtingen m.b.t. zonnepanelen kopen in Laarbeek!

zonnepanelen installateur 5738
 • Makkelijk geld besparen.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Salderen met de leverancier.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteLaarbeek
Postcode5738
Netnummer0499 (+31499)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Laarbeek juni 2024

De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2013. In diverse gemeentes vind je regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Op de energie pagina’s van www.laarbeek.nl doorzoek je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Laarbeek. Is de informatie niet te vinden? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Op die manier bespaar je zo €800,00. Voorts kan men kiezen voor de bruikbare salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • Binnen de gemeente Laarbeek kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Aan de hand van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Laarbeek
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Laarbeek kan je een beroep doen op o.a. de Duurzaamheidslening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee consumenten verrassend voordelig een groene lening kunnen nemen om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Op dat moment mag men de betaalde BTW van de bestelling indienen voor teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5100), dan pak je al €1071. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt lever je terug aan het energienet. Voor deze elektriciteit ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Dit heet ook wel salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. We spreken dan over een terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en zit vaak tussen de €0,055 en €0,11

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juni 2024. Het rendement is in lijn met een royale 6% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al ruim 600.000 woningen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafkosten
De totale kosten van zonnepanelen kan men berekenen met het type/merk, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te goedkoper het wordt. Dit is het effect van de situatie dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Laarbeek variëren tussen de €4100 en €5500, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen in staat gelijk aan circa ongeveer 2850 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Greenchoice en/of Nuon betaal je daarvoor ongeveer €641,25 (vergoeding juni 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Laarbeek kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hieronder vind jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118808€3550 – €4400€420
2302011€5050 – €5850€650
3351015€6075 – €6050€800
4419016€6325 – €6650€880
5467019€7000 – €7200€1010
6516022€7400 – €7925€1040

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het conformeert aan een aantal voorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is ideaal), zo min mogelijk schaduwwerking, en een stevig dak. Verder is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Met hulp van de zonnepanelencheck Laarbeek achterhaal jij of uw dak in aanmerking komt. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Laarbeek is 3440 kWh. Hiervoor zijn benodigd rond de 12 pv-panelen van 325 wattpiek. Toelichting: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 925 kWh zijn 4 pv-panelen voldoende, voor 1950 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2950 kWh gaat het om 12, en voor 3975 kWh laat je zo’n 16 panelen leggen.

Zijn er verschillende type panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement verschilt niet veel. De meeste mensen geven de voorkeur aan de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Bovendien zijn er dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning noodzakelijk in Laarbeek?

Voor PV-panelen op uw woning hoef je geen vergunning te regelen. Dit geldt niet voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Veelal is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-laarbeek

Een zonnepanelen-installateur vinden

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Laarbeek vergelijken? Met behulp van de uitleg die hierna komt vergelijk jij binnen enkele minuten een deskundige specialist in je woonplaats. Verschillende installateurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Maak niet alleen een keuze op basis van de kosten. Kijk goed naar certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Treft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Hebben we het over een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Wat zijn je wensen?

  Specificeer zo specifiek mogelijk de woning. Het soort dak (schuin of plat) en de ligging van het huis zijn voor de monteur interessant. Selecteer vervolgens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De installateur levert jou dan ook interessant zonnepanelen advies in Laarbeek.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn naam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en e-mailadres. Op basis daarvan is het helder hoe we contact kunnen opnemen als er meer info benodigd is. Daaropvolgend verstrekken zij de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijk offertes

  Na zo’n 5 werkdagen krijg je persoonlijke offertes van deskundigen uit de regio. Pas op voor alleen de aanbieder met de laagste prijs, maar vraag ook om kleine lettertjes/certificaten (denk aan RoHS certificaat, TÜV keurmerk, ISO certificaat, VDE keurmerk) en vraag naar recente projecten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Beschik je over een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of heb je geen financiële ruimte? Goed nieuws, de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er zijn vele aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan gebouwendie het dak willen volleggen met zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf ongeveer €15,00 per 4 weken. Wat zijn mijn opties?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Laarbeek.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via platforms als Greencrowd. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Wanneer het contract eindigd (in de regel zo’n 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Onder andere met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Laarbeek op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een specifiek zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verrekend met de energienota. Disclaimer: de verrekening betreft puur de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Spreken we over stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Beek en Donk, Aarle-Rixtel, Lieshout, Mariahout)? Wat dat betreft kan je ook stroom-belastingen inhouden op de energienota. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). De conditie is dat je samen met anderen een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 5738).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente