Zonnepanelen Leunen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Leunen? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en men kan er flink door besparen. Aan de hand van de investering in zonnepanelen wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Dankzij de lagere prijs van de panelen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de toepasbare salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan dat ook voor mijn huis? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Via onze tool bekijk je bruikbare aanbevelingen die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Leunen!

zonnepanelen installateur 5809
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Milieubewuste keuze.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • BTW terugvragen.

ProvincieLimburg
GemeenteVenray
Postcode5809
Netnummer0478 (+31478)
Gasverbruik M31480 M3
Stroomverbruik kWh3350 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Leunen mei 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is in 2013 volledig afgeschaft. Er zijn gemeenten met interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Via de site www.venray.nl tref jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Venray. Kan je hier niets over vinden? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit scheelt je zo €900,00. Daarbij onderscheiden we de prima salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • In de gemeente Venray is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Door middel van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Leunen
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Leunen kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huishoudens met een interessante rente een speciaal type lening kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Als dat het geval is mag iedereen de BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5350), dan loopt dit al op tot €1123,5. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Heb je hier geen tijd voor? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je terugleveren aan het net. Voor dit stukje elektriciteit krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Met een duur woord heet dit salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Op dat moment betaald de leverancier minder voor de “teveel” terug geleverde stroom. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en ligt tussen de €0,055 en €0,11

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 4% spaarrekening. Niet alleen goed voor de aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Grofweg 550.000 huishoudens hebben panelen laten installeren.

Verkoopprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen hangt af van het type zonnecel, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te betaalbaarder het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Leunen liggen tussen de €4400 en €6300 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Geschatte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen genereert om en nabij 2750 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Eneco en Vandebron betaal je daarvoor zo’n €618,75 (tarieven mei 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Leunen kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het volgende overzicht check jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119507€3600 – €4275€420
2307012€5225 – €5675€550
3328016€6025 – €6225€725
4392017€6300 – €6600€950
5432020€7100 – €7125€1030
6488022€7675 – €7875€1050

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het strookt met een aantal randvoorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak met een goede constructie. Daarnaast is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Dankzij de zonnepanelencheck Leunen achterhaal je of je dak geschikt is voor montage. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Leunen bedraagt 3350 kWh. Hiervoor heb je nodig pakweg 11 panelen van 325 wattpiek. Toelichting: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 825 kWh zijn 5 pv-panelen passend, voor 1950 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2900 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3850 kWh gaat het om 18 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is zo goed als gelijk. De gemiddelde woningbezitters verkiezen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Verder vinden we dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De kosten liggen relatief laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Welke vergunning moet ik hebben in Leunen?

Voor het laten leggen van PV-panelen op het huis is een vergunning overbodig. Helaas is dat anders bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. In algemene zin moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen niet op het dak worden gelegd als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-leunen

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Leunen vergelijken? Middels onze stappenplan kies je vandaag nog een uitstekende specialist in de buurt. Het merendeel van de specialisten bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de offerteprijs. Bekijk ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Treft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Betreft het een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Omschrijf het project

  Detailleer de karakteristieken van het huis. Het type woning (schuin en/of plat) en de ligging van het huis zijn belangrijke onderdelen. Selecteer ook een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De installateur geeft jou dan goedzonnepanelen advies in Leunen.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Wat we willen weten zijn jouw voornaam en achternaam, tel. nr. en het emailadres. Daardoor is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen leggen wanneer er aanvullende info nodig is. Nadien versturen ze de offerte op maat.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat van vakmannen uit de buurt. Kijk verder dan de goedkoopste aanbieder, maar check ook op de benodigde certificaten (zoals Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, CE-keurmerk, TÜV keurmerk) en recensies van andere consumenten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of is het gewoon te duur? Dit is geen issues meer: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We kennen allerlei interessante collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan verenigingen die een stuk van het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Iedereen kan meedoen, beginnend bij €35,00 per maand. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Venray.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via platforms als Zonnepanelendelen.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Na de gekozen periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Denk aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Leunen op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Limburg
Een dergelijk zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. De energie die jouw panelen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Let op: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, het is exclusief de belasting op stroom. Spreken we over zonnestroom uit de buurt (Venray, Overige kernen)? Wat dat betreft mag je ook de belasting op stroom verrekenen met de energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 5809).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!