Zonnepanelen Ysselsteyn kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Ysselsteyn? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en men kan er flink door besparen. Middels innovatieve zonnepanelen kan je zelf stroom opwekken. Als gevolg van de hogere wattpiek per zonnepaneel, de opties voor BTW teruggave, en een aantrekkelijke salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Kan dit ook op ons dak? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Door middel van zonnepanelenrevolutie.nl vind je actuele tips m.b.t. zonnepanelen kopen in Ysselsteyn!

zonnepanelen installateur 5813
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieLimburg
GemeenteVenray
Postcode5813
Netnummer0478 (+31478)
Gasverbruik M31480 M3
Stroomverbruik kWh3350 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Ysselsteyn mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie is al enige jaren uitgefaseerd. Soms zijn er binnen gemeenten aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Via de website www.venray.nl tref jij wat de regels zijn in de gemeente Venray. Kom je er niet uit? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit kan oplopen tot wel €700,00. Als laatste noemen we de interessante salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • In de gemeente Venray kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Ysselsteyn
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Ysselsteyn kan je bijv. gebruik maken van Energiebespaarlening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor consumenten verrassend voordelig een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? In dat geval mag iedereen de BTW van de aankoop terugkrijgen. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5425), dan bedraagt dit al €1139,25. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Heb je hier geen tijd voor? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt wordt teruggeleverd aan het net. Voor dit stukje elektriciteit krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Dit staat bekend als salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Dan biedt de energieleverancier een lager tarief voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en schommelt tussen de €0,06 en €0,105

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Niet alleen gunstig voor onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Ongeveer 750.000 woningen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafprijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe voordeliger het is. De reden daarvan is: omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Ysselsteyn schommelen tussen de €5200 en €5800, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen wekt op pakweg 2780 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Greenchoice of Powerpeers staat dit al gauw gelijk aan €625,5 (tarief mei 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Ysselsteyn is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hieronder doorzoek je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117006€3600 – €4250€390
2298013€5075 – €5875€625
3358014€5900 – €6150€800
4420017€6400 – €6725€930
5460019€7100 – €7200€1000
6520022€7600 – €8025€1070

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het schikt naar een aantal regels: voldoende plek beschikbaar, gericht tussen west en oost (liefst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een sterk dak. Bovendien is ligging onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Gezien de zonnepanelencheck Ysselsteyn tref jij de toepasbaarheid voor uw dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ysselsteyn is 3350 kWh. Hiervoor zijn benodigd circa 11 zonnepanelen van 320 wattpiek. Aanbeveling: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je er ook minder te leggen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor verbruik in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen passend, voor 1975 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2825 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3950 kWh zijn dat 15 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement verschilt niet veel. De doorsnee bewoners kopen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Eveneens bestaan er dunne-film panelen. Dit soort zonnepanelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De prijs is erg gunstig, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Welke vergunning moet ik hebben in Ysselsteyn?

Voor panelen op het huis hoef je geen vergunning te regelen. Uitzonderingen zijn panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Dikwijls moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-ysselsteyn

Een zonnepanelen-installateur vinden

Populaire zonnepanelen bedrijven in Ysselsteyn vergelijken? Aan de hand van de uitleg die hierna komt kies je binnen enkele minuten een betrouwbare vakspecialist in de buurt. Verschillende adviseurs hebben een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Focus niet uitsluitend op de prijzen. Bekijk ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere aanvraag? Is het uitgangspunt een huurwoning of koophuis? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Schets de aard van de woning. Het type woning (plat + schuin) en de oriëntatie van het huis zijn essentieel. Selecteer tevens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. Het installatiebedrijf geeft dan interessant zonnepanelen advies in Ysselsteyn.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. We vragen om jouw naam (+ achternaam), telefoonnummer en het mailadres. Vandaar weten wij ook op welke manier je contact wilt onderhouden als er meer info benodigd is. Vervolgens versturen ze de proposities (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na zo’n 5 werkdagen ontvang je (een aantal) offertes van vakmannen uit de buurt. Er is meer dan alleen de laagste offerte, maar check ook op certificering (bijvoorbeeld Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk, CE-keurmerk, RoHS certificaat) en reviews van klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Zit je in een huurhuis, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Er zijn goede alternatieven: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er bestaan vele duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan gebouwendie een stukje dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, gemiddeld zo’n €15,00 per 4 weken. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Venray.
 • Je neemt een “zonnedeel” bij bedrijven als ZonnepanelenDelen. De energie die jouw delen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na de gekozen looptijd (meestal 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Zoals met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Ysselsteyn op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Limburg
Een zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. Jouw stukje zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Belangrijk: het gaat alleen om de prijs van stroom, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Is dit een project in je eigen buurt (Venray, Overige kernen)? Wanneer het in die categorie valt mag men ook belastingen op stroom aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). Het is een must dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 5813).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!