Zonnepanelen Heide kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Heide? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en goed voor de portemonnee. Door zonnepanelen op je woning wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Door de hogere wattpiek per zonnepaneel, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de toepasbare salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat is het rendement na 10 jaar? Door gebruik te maken van de zonnepanelen-vergelijker tref jij accurate informatie over zonnepanelen kopen in Heide!

zonnepanelen installateur 5812
 • Minder betalen voor stroom.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieLimburg
GemeenteVenray
Postcode5812
Netnummer0478 (+31478)
Gasverbruik M31480 M3
Stroomverbruik kWh3350 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Heide mei 2024

De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Er zijn gemeenten met interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Middels de energie info op www.venray.nl check jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Venray. Kom je er niet uit? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Tevens mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Ook is er ook een handige salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • Binnen de gemeente Venray kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Via de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Heide
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Heide kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor gezinnen erg goedkoop een afbetalingsregeling kunnen aanvragen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Als dat het geval is kan iedereen de aankoop BTW terugkrijgen. Het BTW percentage is 21%. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5400), dan bedraagt dit al €1134. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Heb je hier geen tijd voor? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Daarvoor krijg jedezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Met een duur woord heet dit salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Als dit aan de orde is betaald de leverancier minder voor de “teveel” terug geleverde stroom. Dit staat bekend als terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en schommelt tussen de €0,045 en €0,095

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is overeenkomstig met een 5% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze planeet, maar ook voor de portemonnee! Grofweg 600.000 woningeigenaren hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafkosten
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het type/merk, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te goedkoper je uit bent. Dit komt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geraamde kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Heide liggen tussen de €4500 en €6100, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen staat voor grofweg 2770 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Delta of Powerpeers betaal je hiervoor wel €623,25 (onkosten mei 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Heide kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de tabel ontdek jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117708€3400 – €4500€410
2291011€5300 – €5800€550
3332016€6100 – €6025€750
4394018€6550 – €6700€950
5449019€7100 – €7225€1010
6491022€7475 – €8200€1060

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het in lijn is met een aantal voorwaarden: genoeg ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is ideaal), zo min mogelijk schaduwwerking, en een stevig dak. Evengoed is een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Door de zonnepanelencheck Heide zie je of uw dak in aanmerking komt. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Heide bedraagt 3350 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig ongeveer 10 zonnepanelen van 315 wattpiek. Belangrijk: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek zijn er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen geschikt, voor 1925 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2925 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3975 kWh rekenen installateurs op 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is nagenoeg gelijk. Meer dan de helft van de mensen kiezen voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Mede onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De prijs ligt lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Moet ik een vergunning aanvragen in Heide?

Voor het leggen van panelen op het huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Veelal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-heide

Een zonnepanelen-installateur vinden

Goede zonnepanelen bedrijven in Heide vergelijken? Via de adviezen van onze specialisten vergelijk je moeiteloos een goede expert in je postcoderoos. Het merendeel van de specialisten hebben een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk niet alleen naar de offerteprijs. Let ook op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Spreken we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het uitgangspunt een aangekochte woning of huur je? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Detailleer het type huis. De woning-categorie (plat & schuin) en de oriëntatie van de woning zijn relevant. Selecteer tevens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. Het installatiebedrijf geeft op die manier professioneel zonnepanelen advies in Heide.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Dit zijn uw voornaam + achternaam, tel. nr. en niet te vergeten uw e-mail. Zo weten wij ook hoe we met jou in contact kunnen komen als er iets niet helemaal duidelijk is. Aansluitend ontvangt u ook de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen een week krijg je persoonlijke offertes van adviseurs uit de omgeving. Kijk niet alleen naar de laagste prijs, maar check ook op kleine lettertjes/certificaten (bijv. ISO certificaat, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk) en beoordelingen van anderen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Ben je eigenaar van een huurobject, is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Belangrijk: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We onderscheiden allerlei rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan gebouwendie een stukje dak over hebben voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, beginnend bij €25,00 per 4 weken. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Venray.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via portalen zoals Duurzaaminvesteren.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd met jouw energierekening. Na de gekozen looptijd (10 tot 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Onder andere met buren zonnepanelen laten plaatsen in Heide op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Limburg
Een specifiek zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het levert ook geld op. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Let op: de verrekening betreft puur de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Is het een regionaal project (Venray, Overige kernen)? Op dat moment mag men ook belastingen op stroom verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). Het is een must dat er een groep mensen wordt samengesteld die een speciale coöperatie begint (postcodes 5812).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!