Zonnepanelen Vredepeel kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Vredepeel? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en leveren ook nog eens euro’s op. Gebruikmakend van zonnepanelen gericht op het zuiden wek je je eigen zonne-energie op. Als gevolg van dalende kosten, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en een aantrekkelijke salderingsregeling gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan iedereen dat zomaar doen? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Met behulp van deze website doorzoek je toepasbare raadgeving die helpen bij zonnepanelen kopen in Vredepeel!

zonnepanelen installateur 5816
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Groene investering.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieLimburg
GemeenteVenray
Postcode5816
Netnummer0478 (+31478)
Gasverbruik M31480 M3
Stroomverbruik kWh3350 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Vredepeel mei 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is er helaas niet meer. Soms zijn er binnen gemeenten interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Via de site www.venray.nl tref je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Venray. Kan je het niet vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Daarbij onderscheiden we de handige salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • In de gemeente Venray is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Door middel van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Vredepeel
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Vredepeel bestaan er mogelijkheden zoals de Groene lening. Dit zijn interessante leningen waarmee huizeneigenaren erg goedkoop een lening kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Wanneer je in die categorie valt mag men de betaalde BTW van de bestelling terugkrijgen. Hierop zit 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5500), dan loopt dit al op tot €1155. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je terugleveren aan het net. In ruil ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Met een duur woord heet dit salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? In die situatie is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de extra teruggeleverde stroom. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en schommelt tussen de €0,045 en €0,08

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is in lijn met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Niet alleen goed voor onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Plusminus 750.000 consumenten kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt berekend a.d.h.v. het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te lager de investering. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geraamde kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Vredepeel komen doorgaans uit tussen de €4400 en €6200, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set bestaande uit 10 pv-panelen draait uit op ongeveer 2810 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Essent en Qurrent betaal je hiervoor wel €632,25 (tarief mei 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Vredepeel kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de volgende paragraaf check je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118107€3475 – €4200€430
2298013€5125 – €5675€650
3357016€6050 – €6150€850
4397016€6325 – €6800€920
5441019€6950 – €7250€1000
6516023€7575 – €8100€1080

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het schikt naar een aantal voorwaarden: voldoende plek beschikbaar, met een positie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Evenzeer is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Door de zonnepanelencheck Vredepeel lees jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Vredepeel is 3350 kWh. Je hebt dus nodig grofweg 10 pv-panelen van 295 wattpiek. Concreet: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Denk ook eens na over verbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 pv-panelen geschikt, voor 1900 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2850 kWh zijn dat er 12, en voor 3925 kWh zijn dat 16 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is vrijwel hetzelfde. De doorsnee bewoners kopen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er is ook een all-black variant. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Evengoed kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit soort zonnepanelen hebben een mooier uiterlijk. De kosten zijn lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Vredepeel?

Puur voor PV-panelen bovenop uw huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Vaak is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-vredepeel

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Populaire zonnepanelen bedrijven in Vredepeel vergelijken? Dankzij onderstaande tips vergelijk je binnen enkele minuten een professionele specialist in je postcodegebied. Het merendeel van de specialisten bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de producten in detail kunt zien. Beperk je niet alleen tot de installatiekosten. Bekijk ook certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Gaat het om een particuliere of zakelijke vraag? Hebben we het over een aangekochte woning of huur je? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Project omschrijven

  Definieer duidelijk de woning. De woning-categorie (plat & schuin) en de oriëntatie van het dak zijn daarin van belang. Selecteer daarna een ideale leverdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De specialist voorziet jou dan van geschikt zonnepanelen advies in Vredepeel.

 4. Vul contactgegevens in

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Dit zijn gegevens als: jouw naam (+ achternaam), een mobiel/vast nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Op basis daarvan is het voor ons duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen voor eventuele vragen. Daaropvolgend verstrekken zij de offertes.

 5. Vergelijking van offertes

  Na een paar dagen krijg je persoonlijke offertes van specialisten die werkzaam zijn in de buurt. Kijk niet alleen naar de aantrekkelijkste prijs, maar kijk goed naar certificering (voorbeelden zijn Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, Recyclage, CE-keurmerk) en klantervaringen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of is de investering nu te groot? Belangrijk: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er bestaan vele aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Met name scholen die een stukje dak willen volleggen met zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, al vanaf +/- €20,00 per maand. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Venray.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via platforms als Greencrowd. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na de gekozen looptijd (meestal 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Denk aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Vredepeel op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Limburg
Een speciaal zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd met jouw energierekening. Toelichting: dit is uitsluitend de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Gaat het over een regionaal project (Venray, Overige kernen)? Op dat moment kan jij ook de stroom-belasting in mindering brengen op de energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een speciale coöperatie begint (postcodes 5816).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!