Zonnepanelen Sittard-Geleen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Sittard-Geleen? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en besparen je geld. Door krachtige zonnepanelen wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Ten gevolg van de aantrekkelijke paneel prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de toepasbare salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is het overal mogelijk? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Via deze pagina check je waardevolle toelichtingen aangaande zonnepanelen kopen in Sittard-Geleen!

zonnepanelen installateur 6153
 • Lagere energierekening.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieLimburg
GemeenteSittard-Geleen
Postcode6153
Netnummer046 (+3146)
Gasverbruik M31370 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Sittard-Geleen juli 2024

De landelijke subsidiepot is al enige jaren uitgefaseerd. In diverse gemeentes vind je regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Bij het energieloket op www.sittard-geleen.nl lees je wat er precies mogelijk is in de gemeente Sittard-Geleen. Is de informatie niet te vinden? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens kan men de BTW terugvragen over de factuur. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Ook onderscheiden we de interessante salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • In de gemeente Sittard-Geleen zijn er een aantal opties.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Door middel van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Sittard-Geleen
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Sittard-Geleen bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee consumenten extra goedkoop een lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Wat dat betreft kan jij de aankoop BTW indienen voor teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5400), dan is het voordeel al €1134. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor de teruggeleverde stroom krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). De term hiervoor is salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Op dat moment betaald de leverancier minder voor de “teveel” terug geleverde stroom. Het gaat dan om de terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en zit vaak tussen de €0,06 en €0,105

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is in lijn met 6 procent rente. Dit is niet alleen goed voor onze planeet, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Om en nabij een half miljoen woningeigenaren hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Kosten
De totale kosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe voordeliger het is. Dit wordt gerealiseerd doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geschatte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Sittard-Geleen liggen tussen om en nabij de €4500 en €6400 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen mondt uit in ongeveer 2850 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Engie en Powerpeers betaal je daarvoor zo’n €641,25 (kosten juli 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Sittard-Geleen bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hieronder tref je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120808€3450 – €4275€410
2295011€5175 – €5825€500
3330014€6100 – €6150€725
4413018€6500 – €6600€930
5449020€7000 – €7175€1000
6516021€7550 – €8050€1050

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn dak ook geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het conformeert aan een aantal zaken: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een positie gericht tussen westen of oosten (het liefst focus op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een sterk dak. Evengoed is een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Dankzij de zonnepanelencheck Sittard-Geleen vind je of je dak geschikt is voor montage. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Sittard-Geleen bedraagt 3000 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig plusminus 11 zonnepanelen van 320 wattpiek. Aanbeveling: dit zijn doorsnee statistieken. In jouw geval kan het heel anders zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen zijn er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 5 pv-panelen geschikt, voor 1850 kWh zijn dat er 7, voor 2825 kWh gaat het om 11, en voor 3925 kWh wordt vaak gekozen voor 15 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is gelijkwaardig. De meeste klanten prefereren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Mede zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen vallen veel minder op. De prijs is erg gunstig, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Heb ik een vergunning nodig in Sittard-Geleen?

Voor het laten plaatsen van zonnepanelen op uw dak hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit is wel het geval bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Normaliter is het vereist een vergunning aanvraag te doen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-sittard-geleen

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Populaire zonnepanelen bedrijven in Sittard-Geleen vergelijken? Met behulp van onderstaande tips vind je vandaag nog een deskundige specialist in je woonplaats. Verschillende specialisten bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk niet alleen naar de verkoopprijs. Check ook relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere vraag? Treft het een huurhuis of koopwoning? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Verduidelijk het soort huis. Het genre huis (plat + schuin) en de oriëntatie van de woning zijn relevant. Maak tevens een keuze voor een ideale leverdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De expert voorziet jou dan van relevant zonnepanelen advies in Sittard-Geleen.

 4. Vul contactgegevens in

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Je kunt denken aan jouw naam (+ achternaam), een (vast) telefoonnummer en het emailadres. Zo is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen opnemen als de experts nadere info nodig hebben. Bij de laatste stap ontvang je de offerte op maat.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  In een week ontvang je een offerte op maat van installatiebedrijven met een goede naam in de buurt. Pas op voor alleen de aantrekkelijkste prijs, maar bekijk ook eventuele keurmerken (zoals RoHS certificaat, CE-keurmerk, VDE keurmerk, TÜV keurmerk) en recensies van andere consumenten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, zijn panelen geen opties voor je daktype, of kan je het nu niet betalen? Maar let op: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We kennen diverse mooie collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor gebouwendie het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, al vanaf +/- €15,00 per maand. Hoe doe ik mee?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Sittard-Geleen.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via concepten als www.zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na de gekozen periode (meestal 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Je kunt denken aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Sittard-Geleen op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Limburg
Een speciaal zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt afgetrokken van je energierekening. Concreet: dit is uitsluitend de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Betreft dit een project in je eigen buurt (Limbrichterveld, Sittard, Overhoven, Munstergeleen, Guttecoven, Geleen, Holtum-Born, Obbicht en Papenhoven)? Op dat moment kan je ook stroom-belastingen verrekenen met de energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). De conditie is dat je samen met anderen een coöperatie vormt (postcodes 6153).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente