Zonnepanelen Obbicht kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Obbicht? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en besparen je geld. Met behulp van de nieuwste zonnepanelen wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Mede door dalende prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de interessante salderingsregeling gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Heeft ons huis een geschikt dak? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Door deze pagina lees jij samengestelde toelichtingen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Obbicht!

zonnepanelen installateur 6125
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Goed voor het milieu.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieLimburg
GemeenteSittard-Geleen
Postcode6125
Netnummer046 (+3146)
Gasverbruik M31370 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Obbicht mei 2024

De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. In verschillende gemeentes zien we interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Bij het energieloket op www.sittard-geleen.nl doorzoek jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Sittard-Geleen. Onduidelijke informatie? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Ook bestaat er een bruikbare salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • Binnen de gemeente Sittard-Geleen zijn er verschillende mogelijkheden.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Aan de hand van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Obbicht
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Obbicht zijn er verschillende leningen zoals de SVn Duurzaamheidslening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huishoudens met een interessante rente een speciale lening kunnen aanvragen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Op dat moment mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling aanvragen als teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5550), dan loopt dit al op tot €1165,5. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Heb je hier geen tijd voor? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, wordt teruggeleverd aan het net. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. De term hiervoor is salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Op dat moment betaald de leverancier minder voor dit “extra” deel. We noemen het ook wel terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en zit vaak tussen de €0,04 en €0,10

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement komt overeen met een 4 procent spaarrente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het milieu, echter ook op financieel vlak. Ongeveer 800.000 gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Prijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen is gebaseerd op het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe lager de investering. Dit is het effect van de situatie dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geschatte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Obbicht variëren tussen de €4000 en €6300 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen resulteert in circa 3070 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Eneco of Pure Energie betaal je al snel €690,75 (prijs mei 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Obbicht bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de tabel tref je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120208€3475 – €4275€430
2305013€5200 – €5775€625
3355015€6100 – €6275€875
4390016€6500 – €6700€880
5458020€7100 – €7275€980
6503021€7425 – €7925€1060

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het strookt met een aantal regels: voldoende plek beschikbaar, gelegen tussen het westen en oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een sterk dak. Ook is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Dankzij de zonnepanelencheck Obbicht ontdek je de geschiktheid van je dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Obbicht bedraagt 3000 kWh. Hiervoor heb je nodig rond de 10 panelen van 300 wattpiek. Toelichting: dit is slechts een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Denk ook eens na over verbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 pv-panelen geschikt, voor 1825 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2925 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3800 kWh kan je uit de voeten met 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst verschilt niet veel. De gemiddelde investeerders kopen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Mede vind je dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De investering is laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Heb ik een vergunning nodig in Obbicht?

Voor het laten plaatsen van panelen op uw dak hoef je geen vergunning aan te vragen. Uitzonderingen zijn panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Doorgaans is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-obbicht

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Obbicht vergelijken? Met behulp van het advies hieronder vind je binnen enkele minuten een uitstekende installateur in jouw omgeving. Verscheidene aanbieders hebben de beschikking over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Beperk je niet alleen tot de kosten. Check ook op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Gaat het om een zakelijke of particuliere vraag? Spreken we over een woning in privé-bezit? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Opdracht omschrijven

  Beschrijf de karakteristieken van de woning. De huis-categorie (plat + schuin) en de focus-richting van het huis zijn zaken die van belang zijn. Maak vervolgens een keuze voor een ideale leverdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De installateur biedt zo aantrekkelijk zonnepanelen advies in Obbicht.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het gaat hier om voorletter + achternaam, een mobiel/vast nummer, en het mailadres. Dan is het voor ons duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen als er meer info benodigd is. Als laatste versturen ze de offerte op maat.

 5. Het vergelijken van offertes

  In een week ontvang je een offerte op maat van experts uit de buurt. Kijk niet alleen naar de voordeligste tarieven, maar check ook op kleine lettertjes/certificaten (bijv. Recyclage, ISO certificaat, TÜV keurmerk, RoHS certificaat) en reviews van klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Belangrijk: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We onderscheiden meerdere duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor scholen die het dak willen voorzien van zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, vanaf ongeveer €30,00 per maand. Hoe werkt dit?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Sittard-Geleen.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via platforms als www.duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Na afloop van de overeengekomen periode (in de regel zo’n 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Bijvoorbeeld met buren zonnepanelen laten plaatsen in Obbicht op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Limburg
Het zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het bespaart je ook geld. De energie die jouw delen opwekken wordt verrekend met de energienota. Vergeet niet: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, het is exclusief de belasting op stroom. Gaat het om stroom van panelen in de buurt (Limbrichterveld, Sittard, Overhoven, Munstergeleen, Guttecoven, Geleen, Holtum-Born, Obbicht en Papenhoven)? Als dat het geval is mag men ook belastingen op stroom afhalen van jouw energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). De eis is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 6125).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!