Zonnepanelen Einighausen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Einighausen? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en een goede investering. Via zonnepanelen bij je huis wek je in eigen beheer groene stroom op. Gezien het financieel interessante plaatje, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de saldering / teruglevering (vergoeding) worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is mijn dak geschikt? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Middels deze pagina ontdek je veelzijdige details aangaande zonnepanelen kopen in Einighausen!

zonnepanelen installateur 6142
 • Lagere maandlasten.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieLimburg
GemeenteSittard-Geleen
Postcode6142
Netnummer046 (+3146)
Gasverbruik M31370 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Einighausen mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is niet meer van kracht. In verschillende gemeentes zien we duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Middels de energie info op www.sittard-geleen.nl doorzoek je wat er precies mogelijk is in de gemeente Sittard-Geleen. Is er niets over te lezen? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Op die manier bespaar je zo €700,00. Voorts is er ook een handige salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • In de gemeente Sittard-Geleen kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Dankzij de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Einighausen
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Einighausen bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening. Dit zijn speciale leningen waardoor consumenten tegen een gunstige rente een duurzaamheidslening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Wat dat betreft kan iedereen de aankoop BTW terugvragen. Het gaat hier om 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5675), dan is het voordeel al €1191,75. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Heb je hier geen tijd voor? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert lever je terug aan het energienet. Daarvoor ontvang jede stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. We spreken dan over salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? In die situatie verrekent je leveranciers een lager bedrag voor dit “extra” deel. Dit noemen we de terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en schommelt tussen de €0,04 en €0,105

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 4% spaarrekening. Niet alleen goed voor het klimaat, daarnaast ook op het gebied van financiën. Meer dan 700.000 woningen zijn in staat energie op te wekken.

Kosten
De aanschafkosten van zonnepanelen komt tot stand door het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe rendabeler jouw investering. Dit is het effect van de situatie dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geraamde kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Einighausen liggen tussen de €4600 en €6300, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten
Een set met 10 panelen resulteert in ongeveer 2710 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Engie of Vandebron betaal je hiervoor wel €609,75 (prijspeil mei 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Einighausen kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hieronder bekijk je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117908€3700 – €4375€380
2272012€5075 – €5600€625
3351014€6025 – €6125€750
4397016€6450 – €6725€950
5441019€7100 – €7125€970
6510021€7600 – €8125€1080

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het klopt met een aantal regels: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is het efficiëntst), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een sterk dak. Tevens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Door o.a. de zonnepanelencheck Einighausen check je of je dak geschikt is voor montage. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Einighausen is 3000 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig rond de 11 zonnepanelen van 290 wattpiek. Advies: dit is slechts een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er minder nodig. Denk ook eens na over het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 panelen toereikend, voor 2000 kWh moet je rekenen op 8, voor 2850 kWh zijn dat er 11, en voor 3875 kWh kan je uit de voeten met 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. Veel huizenbezitters installeren zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Eveneens bestaan er dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen zijn minder temperatuurgevoelig. De kosten liggen relatief laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning verplicht in Einighausen?

Voor het laten leggen van panelen op uw dak is een vergunning niet noodzakelijk. Dit geldt niet voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Dikwijls is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-einighausen

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Populaire zonnepanelen bedrijven in Einighausen vergelijken? Via onze stappenplan tref je snel en eenvoudig een uitstekende vakman in de regio. De meeste bedrijven hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de prijs. Check ook voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Is het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Betreft het een woning in privé-bezit? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Probeer in detail te treden.

 3. Opdracht omschrijven

  Schets de karakteristieken van het huis. Het type huis (plat & schuin) en de oriëntatie van de woning zijn relevant. Selecteer ook een globale planning voor de installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. Het installatiebedrijf verschaft dan namelijk professioneel zonnepanelen advies in Einighausen.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Dit zijn je voor- en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en uw huidige mailadres. Dan weten wij ook hoe we je het beste kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Aansluitend versturen ze de proposities (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen een week ontvangt u een of meerdere offertes van installatiebedrijven uit de buurt. Focus niet uitsluitend op de laagste offerte, maar houd ook rekening met relevante keurmerken (bijvoorbeeld RoHS certificaat, TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk) en verhalen van andere klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of kan je het nu niet betalen? Maar let op: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We zien allerlei duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn gebouwendie grond of een dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, beginnend bij €25,00 per maand. Wat zijn mijn opties?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Sittard-Geleen.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via initiatieven zoals Zonnepanelendelen.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Zodra de contractperiode is verstreken (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Zoals met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Einighausen op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Limburg
Een zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Concreet: het gaat alleen om de prijs van stroom, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Gaat het om een lokaal zonne-energie project (Limbrichterveld, Sittard, Overhoven, Munstergeleen, Guttecoven, Geleen, Holtum-Born, Obbicht en Papenhoven)? In dat geval mag men ook belastingen op stroom verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je samen met anderen een speciale coöperatie opstart (postcodes 6142).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!