Zonnepanelen Echt-Susteren kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Echt-Susteren? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en goed voor de portemonnee. Met behulp van de zonnepanelen van tegenwoordig wek je zelf schone energie op. Mede door de dalende inkoopprijs, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de saldering / teruglevering (vergoeding) gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is dit iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Aan de hand van zonnepanelenrevolutie.nl check je omvangrijke aanbevelingen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Echt-Susteren!

zonnepanelen installateur 6101
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieLimburg
GemeenteEcht-Susteren
Postcode6101
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31630 M3
Stroomverbruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Echt-Susteren juni 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau kan je niet meer aanvragen. Wel bestaan er gemeentes met regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Via de website www.echt-susteren.nl vind jij de spelregels in de gemeente Echt-Susteren. Onduidelijke informatie? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Voorts mag je ook gebruik maken van de handige salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • In de gemeente Echt-Susteren is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Dankzij de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Echt-Susteren
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Echt-Susteren zijn er verschillende leningen zoals de GreenLoans lening. Dit zijn speciale leningen waarmee consumenten tegen een gunstige rente een lening kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Dan kan je de betaalde BTW van de aankoop terugvragen. Het gaat hier om 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€4875), dan profiteer je al van een korting van €1023,75. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je de gehanteerde stroomprijs. Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Als dat het geval is betaald de leverancier minder voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. We spreken dan over een terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en komt vaak uit tussen de €0,06 en €0,105

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 4% rente. Niet alleen goed voor de aarde, echter ook op financieel vlak. Pakweg 550.000 gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Prijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt bepaald door het type/merk, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe rendabeler jouw investering. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Echt-Susteren variëren tussen de €4800 en €5600 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Geschatte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen staat voor om en nabij 3050 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Greenchoice of NLE betaal je al snel €686,25 (tarief juni 2024). Door goedkope zonnepanelen in Echt-Susteren bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hieronder lees jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120606€3425 – €4500€420
2284012€5025 – €5900€500
3336016€6100 – €6125€775
4384017€6400 – €6675€930
5449020€7075 – €7150€960
6490023€7425 – €8200€1090

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het voldoet aan een aantal eisen: genoeg ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak. Daarnaast is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Mede door de zonnepanelencheck Echt-Susteren tref je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Echt-Susteren bedraagt 3310 kWh. Dit kan je zelf genereren met ongeveer 10 zonnepanelen van 300 wattpiek. Aanbeveling: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je er ook minder te leggen. Let ook op het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 825 kWh zijn 4 panelen genoeg, voor 1900 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 3000 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3825 kWh kan je uit de voeten met 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. De gemiddelde woningbezitters verkiezen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er is ook een all-black variant. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Tevens vind je dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De prijs ligt lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Hoe zit het met een vergunning in Echt-Susteren?

Voor het laten leggen van zonnepanelen op het huis hoef je geen vergunning te regelen. Helaas is dat anders bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Veelal is een vergunning noodzakelijk als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-echt-susteren

Een zonnepanelen-installateur vinden

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Echt-Susteren vergelijken? Middels het onderstaande stappenplan vind je vandaag nog een uitstekende aanbieder in je woonplaats. Verscheidene aanbieders bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Beperk je niet alleen tot de installatiekosten. Houd ook rekening met keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het een particuliere of zakelijke aanvraag? Gaat het om een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project omschrijven

  Verduidelijk de eigenschappen van het huis. Het type woning (schuin + plat) en de oriëntatie van de woning zijn belangrijke onderdelen. Kies vervolgens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De deskundige biedt zo relevant zonnepanelen advies in Echt-Susteren.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het gaat hier om je voor- en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en e-mailadres. Daardoor is het helder op welke manier je contact wilt onderhouden in het geval er extra info nodig is. Als laatste verstrekken zij de persoonlijke offerte.

 5. Alle offertes vergelijken

  In 3-4 dagen ontvang je (een aantal) offertes van specialisten uit de buurt. Er is meer dan alleen de laagste prijs, maar wees scherp op voorwaarden/keurmerken (zoals TÜV keurmerk, IEC keurmerk, Recyclage, CE-keurmerk) en reviews van klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit is geen issues meer: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er ontwikkelen nogal wat duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn ondernemingen die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, gemiddeld zo’n €20,00 per maand. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Echt-Susteren.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via portalen zoals Greencrowd. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na het verstrijken van de periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Onder andere met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Echt-Susteren op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Limburg
Zo’n zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar je kan er ook fors mee besparen. De energie die jouw delen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Belangrijk: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Is dit een lokaal project (Susteren, Dieteren, Heide, Roosteren, Echt, Maria Hoop, Peij, Slek, Nieuwstadt, Sint Joost, Koningsbosch)? Wat dat betreft kan je ook stroom-belastingen verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). Het is een must dat je met buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 6100, 6101, 6102).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente