Zonnepanelen Windraak kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Windraak? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en hebben een prima rendement. Door gebruik te maken van zonnepanelen bij je huis wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Gezien de dalende prijzen van de panelen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de saldering / teruglevering (vergoeding) gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan het ook op mijn huis? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Met deze website check jij waardevolle details met betrekking tot zonnepanelen kopen in Windraak!

zonnepanelen installateur 6153
 • Lagere maandlasten.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieLimburg
GemeenteSittard-Geleen
Postcode6153
Netnummer046 (+3146)
Gasverbruik M31370 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Windraak mei 2024

De bekende landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Wel bestaan er gemeentes met subsidieregelingen en speciale groene leningen. Middels de energie info op www.sittard-geleen.nl lees jij wat de regels zijn in de gemeente Sittard-Geleen. Onduidelijke informatie? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Op die manier bespaar je zo €700,00. Daarbij noemen we de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • In de gemeente Sittard-Geleen kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Dankzij de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Windraak
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Windraak kan je bijv. gebruik maken van Energiebespaarlening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee consumenten extra voordelig een duurzaamheidslening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Wat dat betreft kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5750), dan is jouw winst al €1207,5. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Ontbreekt het je aan tijd? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor deze elektriciteit krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Dit heet ook wel salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Op dat moment biedt de energieleverancier een lager tarief voor dit “extra” deel. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en varieert tussen de €0,06 en €0,11

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement komt overeen met 4 procent rente. Dit komt niet alleen ten goede van de aarde, maar ook voor de portemonnee! Om en nabij 750.000 huishoudens wekken zo zelf stroom op.

Verkoopprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels de paneel variant, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te voordeliger het is. Dit wordt veroorzaakt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Windraak fluctueren tussen de €4400 en €6100 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen in staat voor ongeveer 2740 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Engie en/of Powerpeers betaal je voor dit stukje stroom wel €616,5 (kosten mei 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Windraak kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het volgende overzicht vind je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117808€3525 – €4375€440
2284012€5025 – €5875€675
3340014€6075 – €6100€800
4411018€6350 – €6800€920
5444019€6975 – €7175€980
6516023€7600 – €8175€1100

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het conformeert aan een aantal voorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, gelegen tussen het westen en oosten (zuiden is aan te raden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een stevig dak. Mede is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Door o.a. de zonnepanelencheck Windraak ontdek jij of jouw dak geschikt is. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Windraak bedraagt 3000 kWh. Hiervoor heb je nodig rond de 10 panelen van 285 wattpiek. Let op: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Kijk ook goed naar het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 5 zonnepanelen afdoende, voor 1975 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2975 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3800 kWh laat je zo’n 18 panelen leggen.

Zijn er verschillende type panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst komt aardig overeen. De meeste consumenten verkiezen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Bovendien bestaan er dunne-film panelen. Dit type PV-panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De kosten liggen relatief laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Windraak?

Voor het laten leggen van PV-panelen op uw woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Doorgaans is het verplicht een vergunning in te dienen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-windraak

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Erkende zonnepanelen bedrijven in Windraak vergelijken? D.m.v. het onderstaande stappenplan zoek jij in enkele stappen een uitmuntende monteur in je postcodegebied. Een aantal bedrijven hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de prijs. Let ook op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere aanvraag? Betreft het een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Schets duidelijk de woning. De huis-categorie (plat & schuin) en de oriëntatie van de woning zijn cruciaal. Selecteer ook de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De specialist geeft dan aantrekkelijk zonnepanelen advies in Windraak.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Denk dan aan: je voor- en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en e-mailadres. Daardoor komen we erachter hoe we contact kunnen opnemen in het geval er extra info nodig is. Nadien krijgt u natuurlijk de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van deskundigen uit de regio. Pas op voor alleen de scherpste aanbieder, maar check ook op voorwaarden/keurmerken (denk aan VDE keurmerk, IEC keurmerk, TÜV keurmerk, ISO certificaat) en klantervaringen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Woon je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er bestaan diverse interessante collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan stadions die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf plusminus €30,00 per maand. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Sittard-Geleen.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via portalen zoals Greencrowd. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na afloop van de overeengekomen periode (meestal 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Onder andere met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Windraak op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Limburg
Een zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verrekend met de energienota. Toelichting: Het betreft enkel de kale stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Spreken we over een lokaal zonne-energie project (Limbrichterveld, Sittard, Overhoven, Munstergeleen, Guttecoven, Geleen, Holtum-Born, Obbicht en Papenhoven)? Wanneer het in die categorie valt kan je ook de belastingen op energie afhalen van jouw energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). De conditie is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 6153).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!