Zonnepanelen Grevenbicht kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Grevenbicht? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en men kan er flink door besparen. Op basis van zonnepanelen op je woning wek je zelf schone energie op. Wegens dalende prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en een aantrekkelijke salderingsregeling gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is mijn dak geschikt? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Dankzij zonnepanelenrevolutie.nl doorzoek jij waardevolle info m.b.t. zonnepanelen kopen in Grevenbicht!

zonnepanelen installateur 6127
 • Lagere energierekening.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Lange levensduur.

ProvincieLimburg
GemeenteSittard-Geleen
Postcode6127
Netnummer046 (+3146)
Gasverbruik M31370 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Grevenbicht mei 2024

De landelijke subsidiepot is al enige jaren uitgefaseerd. In diverse gemeentes vind je een geldpotje voor duurzame investeringen. Door gebruik te maken van www.sittard-geleen.nl doorzoek jij de spelregels in de gemeente Sittard-Geleen. Is dit voor jou onduidelijk? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit levert al snel honderden euro’s op. Voorts noemen we de uitstekende salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • Binnen de gemeente Sittard-Geleen kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Middels de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Grevenbicht
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Grevenbicht kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huishoudens met een lage rente een krediet kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? In dat geval kan men de aankoop BTW terugvragen. Het BTW percentage is 21%. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5575), dan pak je al €1170,75. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Ontbreekt het je aan tijd? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan worden overgenomen door de energieleverancier. In ruil krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Dit noemen we salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? In dat geval verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Dit staat bekend als terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en schommelt tussen de €0,055 en €0,095

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement is overeenkomstig met een 6% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aardbol, maar ook voor de portemonnee! Grofweg 750.000 consumenten hebben panelen laten installeren.

Kosten
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het type/merk, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te lager de investering. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten (mei 2024) van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Grevenbicht liggen tussen om en nabij de €4600 en €6000 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een bestelling met bijv. 10 panelen wekt op pakweg 3080 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Essent en Oxxio betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €693 (onkosten mei 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Grevenbicht kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het volgende overzicht check jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119606€3475 – €4500€430
2291012€5100 – €5750€575
3359014€6075 – €6175€875
4382016€6525 – €6750€900
5463019€6925 – €7250€970
6501023€7625 – €8200€1040

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het voldoet aan een aantal zaken: genoeg ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (zuiden is aan te raden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Evenzeer is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Door de zonnepanelencheck Grevenbicht ontdek jij of het dak van uw woning kan. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Grevenbicht bedraagt 3000 kWh. Hiervoor heb je nodig zo’n 12 zonnepanelen van 320 wattpiek. Disclaimer: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je er ook minder te leggen. Kijk ook goed naar veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen voldoende, voor 1850 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2975 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3825 kWh zijn dat circa 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is nagenoeg gelijk. De gemiddelde mensen kopen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Tevens bestaan er dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De prijs ligt lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Moet ik een vergunning aanvragen in Grevenbicht?

Voor het plaatsen van zonnepanelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. In de regel is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-grevenbicht

Gangbare modellen:


Vind een professionele zonnepanelen installateur

Goede zonnepanelen bedrijven in Grevenbicht vergelijken? Via het onderstaande stappenplan heb jij zonder problemen een erkende vakman in je postcoderoos. Een aantal aanbieders bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de verkoopprijs. Vraag ook om voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Spreken we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Gaat het om een woning in privé-bezit? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Beschrijf de karakteristieken van het huis. Het genre woning (plat + schuin) en de oriëntatie van de woning zijn relevant. Selecteer tevens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De expert levert jou dan ook actueel zonnepanelen advies in Grevenbicht.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Je kunt denken aan voorletter + achternaam, tel. nr. en een e-mailadres. Op basis daarvan is het helder hoe we je het beste kunnen bereiken voor eventuele vragen. Aansluitend krijgt u natuurlijk de voorstellen (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen een week volgt er een transparante offerte van installateurs uit de buurt. Kijk niet alleen naar de goedkoopste prijzen, maar houd ook rekening met certificering (bijv. VDE keurmerk, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk) en beoordelingen van anderen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, is het dak te klein voor zonnepanelen, of kan je het nu niet betalen? Goed nieuws, je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er bestaan verschillende bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan gebouwendie grond of een dak willen volleggen met zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, al vanaf €17,50 (maandelijks). Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Sittard-Geleen.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via concepten als Duurzaaminvesteren.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na afloop van de overeengekomen periode (15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Zoals met buren zonnepanelen laten plaatsen in Grevenbicht op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Limburg
Een dergelijk zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. De energie die jouw delen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Toelichting: dit is uitsluitend de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Is het zonnestroom uit de buurt (Limbrichterveld, Sittard, Overhoven, Munstergeleen, Guttecoven, Geleen, Holtum-Born, Obbicht en Papenhoven)? Als dat het geval is kan jij ook de stroom-belasting inhouden op de energienota. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). De richtlijn is dat je samen met anderen een speciale coöperatie opstart (postcodes 6127).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!