Zonnepanelen Born kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Born? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en je kunt er geld mee verdienen. Via de zonnepanelen van tegenwoordig wek je zelf energie op uit de zon. Omwille van de dalende verkoopprijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de toe te passen salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Is dit iets voor mijn woning? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Op basis van onze tool bekijk jij praktische adviezen die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Born!

zonnepanelen installateur 6121
 • Makkelijk geld besparen.
 • Goed voor het milieu.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieLimburg
GemeenteSittard-Geleen
Postcode6121
Netnummer046 (+3146)
Gasverbruik M31370 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Born mei 2024

De landelijke subsidieregeling is in 2013 volledig afgeschaft. Er zijn gemeenten met regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Bij het energieloket op www.sittard-geleen.nl doorzoek jij wat de regels zijn in de gemeente Sittard-Geleen. Kan je het niet vinden? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Tevens is er nog een uitstekende salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • In de gemeente Sittard-Geleen kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Op basis van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Born
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Born bestaan er mogelijkheden zoals de Duurzaamheidslening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor consumenten met een interessante rente een krediet kunnen nemen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Dan kan iedereen de BTW op aankoop en installatie terugkrijgen. Het BTW percentage is 21%. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5450), dan profiteer je al van een korting van €1144,5. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Wil je dit niet zelf doen? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je terugleveren aan het net. Ter compensatie ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Dit staat bekend als salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Als dat het geval is biedt de energieleverancier een lager tarief voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en zit vaak tussen de €0,03 en €0,095

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Niet alleen gunstig voor onze aardbol, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Pakweg 550.000 woningen zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafkosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen hangt af van het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe goedkoper het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De huidige kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Born schommelen tussen de €4600 en €6900 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten
Een set met 10 panelen staat voor om en nabij 3030 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Delta of Powerpeers betaal je daarvoor ongeveer €681,75 (prijspeil mei 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Born kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de tabel check je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117307€3625 – €4250€400
2285013€5275 – €5825€575
3353016€5950 – €6250€775
4400016€6375 – €6625€920
5468020€6975 – €7300€970
6494023€7675 – €8125€1050

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het klopt met een aantal condities: plek beschikbaar op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een sterk dak. Daarnaast is een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Gezien de zonnepanelencheck Born tref je de toepasbaarheid voor uw dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Born is 3000 kWh. Hiervoor heb je nodig rond de 12 panelen van 285 wattpiek. Belangrijk: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 panelen afdoende, voor 1925 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2850 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3850 kWh moet je rekenen op 16 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement komt aardig overeen. De doorsnee huizenbezitters verkiezen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Verder vinden we dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen vallen veel minder op. De kosten liggen relatief laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Welke vergunning moet ik hebben in Born?

Voor de installatie van panelen op een woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Normaliter is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-born

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Born vergelijken? Via onderstaande tips vind je in enkele stappen een deskundige vakman in de regio. Verschillende leveranciers hebben een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de installatiekosten. Wees scherp op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Is het een zakelijke of particuliere vraag? Spreken we over een woning in privé-bezit? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Opdracht omschrijven

  Definieer duidelijk het huis. De woning-categorie (schuin en/of plat) en de ligging van het dak zijn zaken die van belang zijn. Selecteer tevens een dag en tijdstip voor installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De expert voorziet jou dan van relevant zonnepanelen advies in Born.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Dit zijn gegevens als: je voor- en achternaam, tel. nr. en het mailadres. Op die manier weten wij hoe we contact kunnen opnemen als de experts nadere info nodig hebben. Als laatste versturen ze de offertes.

 5. Vergelijking van offertes

  Na een paar dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van installateurs uit de regio. Focus niet uitsluitend op de beste aanschafprijs, maar bekijk ook de benodigde certificaten (zoals Recyclage, ISO certificaat, RoHS certificaat, IEC keurmerk) en referenties. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Woon je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of kan je het nu niet betalen? Dan is er een oplossing, want iedereen kan profiteren van zonne-energie. We zien meerdere prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor organisaties die een stuk van het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, al vanaf €17,50 per maand. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Sittard-Geleen.
 • Je neemt een “zonnedeel” via concepten als Greencrowd.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt verrekend met de energienota. Na afloop van de overeengekomen periode (15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Onder andere met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Born op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Limburg
Een speciaal zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het is ook goed voor de portemonnee. “Jouw” zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Let op: dit is uitsluitend de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Gaat het over een regionaal project (Limbrichterveld, Sittard, Overhoven, Munstergeleen, Guttecoven, Geleen, Holtum-Born, Obbicht en Papenhoven)? Dan kan jij ook de stroom-belasting inhouden op de energienota. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). De conditie is dat je samen met anderen een speciale coöperatie begint (postcodes 6120, 6121).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!