Zonnepanelen Limbricht kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Limbricht? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en je kunt er geld mee verdienen. Via het zonnepanelen-systeem wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Vanwege de aantrekkelijke paneel prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de toe te passen salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan dit ook op ons dak? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Via deze website lees je omvangrijke raadgeving die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Limbricht!

zonnepanelen installateur 6141
 • Een lagere energierekening.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieLimburg
GemeenteSittard-Geleen
Postcode6141
Netnummer046 (+3146)
Gasverbruik M31370 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Limbricht mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie is er helaas niet meer. In diverse gemeentes vind je een geldpotje voor duurzame investeringen. Via de website www.sittard-geleen.nl lees je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Sittard-Geleen. Kom je er niet uit? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit scheelt je zo €800,00. Daarbij kan men kiezen voor de bruikbare salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • In de gemeente Sittard-Geleen kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Aan de hand van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Limbricht
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Limbricht kan je bijv. gebruik maken van Energiebespaarlening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huishoudens tegen een lage rente een afbetalingsregeling kunnen aanvragen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? In dat geval mag men de BTW van de aankoop terugvorderen. Hierop zit 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5650), dan is het belastingvoordeel al €1186,5. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je de gehanteerde stroomprijs. De term hiervoor is salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? In dat geval biedt de energieleverancier een lager tarief voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Dit staat bekend als terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en ligt tussen de €0,055 en €0,095

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 5% rente. Niet alleen gunstig voor het klimaat, daarnaast ook op het gebied van financiën. Om en nabij 650.000 investeerders kozen reeds voor een panelen-installatie.

Kosten
De offerteprijs voor zonnepanelen hangt af van de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe betaalbaarder het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De actuele kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Limbricht zitten vaak tussen de €4600 en €6600 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen in resulteert in grofweg 2700 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Delta en Powerpeers betaal je daarvoor ongeveer €607,5 (prijspeil mei 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Limbricht kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hieronder vind jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117606€3475 – €4275€390
2283013€5075 – €5750€550
3347014€6075 – €6075€775
4385017€6425 – €6800€910
5460019€7100 – €7225€960
6480021€7700 – €7875€1100

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het strookt met een aantal condities: voldoende plek beschikbaar, gericht tussen west en oost (het zuiden is ideaal), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een degelijke dakconstructie. Verder is een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Vanwege de zonnepanelencheck Limbricht vind jij de toepasbaarheid voor uw dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Limbricht is 3000 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig pakweg 11 zonnepanelen van 315 wattpiek. Aanbeveling: we spreken hier over een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je er ook minder te leggen. Maak ook een inschatting van het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 1000 kWh zijn 4 zonnepanelen passend, voor 2000 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2800 kWh gaat het om 11, en voor 3875 kWh heb je ongeveer 18 panelen nodig.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is zo goed als gelijk. Meer dan 50% van de huizenbezitters prefereren zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Eveneens kan men gaan voor dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen zijn minder temperatuurgevoelig. De kosten liggen relatief laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Welke vergunning moet ik hebben in Limbricht?

Tijdens de montage van panelen op een woning is een vergunning overbodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Doorgaans is een vergunning noodzakelijk als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-limbricht

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Limbricht vergelijken? Via onze stappenplan vergelijk je binnen enkele minuten een goede vakspecialist in je postcoderoos. Veel specialisten bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je e.e.a. kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de kosten. Kijk goed naar voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Betreft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Specificeer de aard van het huis. De huis-categorie (schuin of plat) en de oriëntatie van het dak zijn cruciaal. Maak ook een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De installateur levert jou dan ook goedzonnepanelen advies in Limbricht.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Dit zijn gegevens als: jouw naam (+ achternaam), een (vast) telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Zo is het helder op welke manier je contact wilt onderhouden in het geval er extra info nodig is. Bij de laatste stap ontvang je de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes van installatiebedrijven die actief zijn in de regio. Kijk verder dan de scherpste prijs, maar kijk goed naar voorwaarden/keurmerken (voorbeelden zijn RoHS certificaat, TÜV keurmerk, VDE keurmerk, IEC keurmerk) en reviews van klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Woon je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed nieuws, je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er verschijnen vele rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn scholen die grond of een dak over hebben voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, al vanaf +/- €25,00 per maand. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Sittard-Geleen.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via onder andere www.greencrowd.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na afloop van de looptijd (standaard 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Denk aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Limbricht op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Limburg
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het levert ook geld op. De energie die jouw panelen opwekken wordt verrekend met de energienota. Concreet: de verrekening betreft puur de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Is dit stroom van panelen in de buurt (Limbrichterveld, Sittard, Overhoven, Munstergeleen, Guttecoven, Geleen, Holtum-Born, Obbicht en Papenhoven)? In die situatie mag men ook belastingen op stroom inhouden op de energienota. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om een postcoderoos-regeling). Het is een must dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 6141).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!