Zonnepanelen Munstergeleen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Munstergeleen? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en men kan er flink door besparen. D.m.v. innovatieve zonnepanelen wek je zelf energie op uit de zon. Door de aantrekkelijke paneel prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en een aantrekkelijke salderingsregeling stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan dit ook op ons dak? Hoe zit het met kosten en het rendement? Gebruikmakend van onze tool tref je actuele aanbevelingen m.b.t. zonnepanelen kopen in Munstergeleen!

zonnepanelen installateur 6151
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Milieubewuste keuze.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieLimburg
GemeenteSittard-Geleen
Postcode6151
Netnummer046 (+3146)
Gasverbruik M31370 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Munstergeleen mei 2024

De landelijke subsidiepot is niet meer van kracht. Er zijn gemeenten met duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Via de website www.sittard-geleen.nl vind je welke regelingen er zijn in de gemeente Sittard-Geleen. Geen resultaten? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Tevens kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Voorts is er de keuze voor de prima salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • In de gemeente Sittard-Geleen zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Middels de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Munstergeleen
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Munstergeleen kan je bijv. gebruik maken van Groene lening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huishoudens heel voordelig een krediet kunnen aanvragen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Als dat het geval is kan je de betaalde BTW van de aankoop terugkrijgen. Hierop zit 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5725), dan is jouw winst al €1202,25. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Ontbreekt het je aan tijd? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je terugleveren aan het net. Voor deze elektriciteit ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). We noemen het ook wel salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Als dit aan de orde is ontvang je een lagere vergoedingvoor de extra teruggeleverde elektriciteit. We spreken dan over een terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en zit vaak tussen de €0,055 en €0,08

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 6% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor het milieu, daarnaast ook op het gebied van financiën. Om en nabij een half miljoen investeerders hebben panelen laten installeren.

Verkoopprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt bepaald door de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te voordeliger het is. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Munstergeleen liggen tussen om en nabij de €4100 en €6600 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in wekt op zo’n 2730 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Delta en Pure Energie betaal je hiervoor wel €614,25 (prijs mei 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Munstergeleen kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de tabel ontdek jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117908€3675 – €4225€430
2278012€5125 – €5675€625
3344015€5925 – €6100€875
4383016€6325 – €6675€880
5443019€7025 – €7150€1030
6515021€7625 – €8025€1050

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het klopt met een aantal randvoorwaarden: plek beschikbaar op het dak, gericht tussen west en oost (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een goede dakconstructie. Bovendien is ligging onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Gezien de zonnepanelencheck Munstergeleen tref je of je dak geschikt is voor montage. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Munstergeleen bedraagt 3000 kWh. Dit kan je zelf opwekken met plusminus 12 panelen van 290 wattpiek. Concreet: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met een hoger vermogen heb je er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 925 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen passend, voor 1925 kWh zijn dat er circa 7, voor 2825 kWh zijn dat er circa 11, en voor 4000 kWh moet je uitgaan van 16 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is nagenoeg gelijk. De doorsnee investeerders verkiezen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er zijn zelfs all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Verder bestaan er dunne-film panelen. Deze panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De kosten liggen relatief laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Moet ik een vergunning aanvragen in Munstergeleen?

Voor panelen bovenop uw huis is een vergunning niet noodzakelijk. Helaas is dat anders bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Gewoonlijk is een vergunning noodzakelijk als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-munstergeleen

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Munstergeleen vergelijken? Door gebruik te maken van onderstaande tips tref je moeiteloos een erkende installateur in de regio. Veel adviseurs hebben een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Focus niet uitsluitend op de prijs. Vraag ook om kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Spreken we over een huurwoning of koophuis? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Probeer in detail te treden.

 3. Wat zijn je wensen?

  Detailleer zo specifiek mogelijk de woning. Het genre dak (schuin en/of plat) en de oriëntatie van het huis zijn hierin van enorm belang. Selecteer tevens een globale planning voor de installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De expert geeft op die manier aantrekkelijk zonnepanelen advies in Munstergeleen.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Vul de overige contactgegevens in. Je kunt denken aan achternaam, voornaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en uw huidige mailadres. Op basis daarvan is het voor ons duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen wanneer er aanvullende info nodig is. Daaropvolgend ontvang je de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijk offertes

  In een week krijgt u mogelijk meerdere offertes van adviseurs die actief zijn in de regio. Kijk niet alleen naar de goedkoopste prijzen, maar houd ook rekening met kleine lettertjes/certificaten (bijvoorbeeld TÜV keurmerk, CE-keurmerk, VDE keurmerk, IEC keurmerk) en reviews van klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Beschik je over een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of kan je het nu niet betalen? Maar let op: er is nu zonne-energie voor iedereen! We kennen vele bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan clubhuizen die grond of een dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, al vanaf +/- €40,00 per maand. Hoe werkt dit?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Sittard-Geleen.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via concepten als www.zonnepanelendelen.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt afgetrokken van je energierekening. Na afloop van de overeengekomen periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Zoals met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Munstergeleen op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Limburg
Zo’n zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar ook financieel is het interessant. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Vergeet niet: Het betreft enkel de kale stroomprijs, en niet de energiebelasting. Betreft dit een lokaal zonne-energie project (Limbrichterveld, Sittard, Overhoven, Munstergeleen, Guttecoven, Geleen, Holtum-Born, Obbicht en Papenhoven)? Op dat moment kan je ook de belastingen op energie aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). De conditie is dat je samen met anderen een coöperatie gaat vormen (postcodes 6151).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!