Zonnepanelen Buchten kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Buchten? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en fiscaal aantrekkelijk. Door gebruik te maken van het zonnepanelen-systeem wek je zelfstandig duurzame stroom op. Ten gevolg van gunstigere prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de interessante salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is dit iets voor mijn woning? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Dankzij deze website doorzoek je handige info die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Buchten!

zonnepanelen installateur 6122
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Salderen met de leverancier.

ProvincieLimburg
GemeenteSittard-Geleen
Postcode6122
Netnummer046 (+3146)
Gasverbruik M31370 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Buchten mei 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is in 2013 volledig afgeschaft. In diverse gemeentes vind je een geldpotje voor duurzame investeringen. Op de energie pagina’s van www.sittard-geleen.nl check jij wat de regels zijn in de gemeente Sittard-Geleen. Geen resultaten? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit levert al snel honderden euro’s op. Ten derde is er nog een uitstekende salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • In de gemeente Sittard-Geleen zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Dankzij de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Buchten
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Buchten kan je aan de slag met o.a. de GreenLoans lening. Dit zijn speciale leningen waardoor consumenten verrassend voordelig een groene lening kunnen nemen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? In die situatie mag jij de betaalde BTW van de bestelling terugvorderen. Het BTW percentage is 21%. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5475), dan is jouw winst al €1149,75. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor deze elektriciteit krijg je de gehanteerde stroomprijs. Met een duur woord heet dit salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? In dat geval is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor dit overschot. De term hiervoor is de terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en zit vaak tussen de €0,03 en €0,10

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement kan je vergelijken met 4 procent rente. Niet alleen goed voor onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al ruim 700.000 huizen hebben panelen laten installeren.

Kosten
De aanschafkosten van zonnepanelen kan men berekenen met het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe voordeliger de investering. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Buchten fluctueren tussen de €5300 en €5800 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een bestelling met bijv. 10 panelen genereert plusminus 3040 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Engie en Nuon staat dit al gauw gelijk aan €684 (onkosten mei 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Buchten kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de tabel doorzoek je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119007€3675 – €4200€380
2292012€5200 – €5875€650
3358014€6000 – €6025€750
4398016€6425 – €6825€920
5439020€7100 – €7300€970
6512021€7650 – €8050€1060

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het voldoet aan een aantal eisen: voldoende ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een sterk dak. Overigens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Met hulp van de zonnepanelencheck Buchten lees jij of het dak van uw woning kan. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Buchten is 3000 kWh. Dit staat voor pak ‘m beet 10 zonnepanelen van 315 wattpiek. Aanbeveling: dit is slechts een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan zijn er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 5 zonnepanelen afdoende, voor 1800 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2950 kWh gaan we uit van 12, en voor 3950 kWh gaat het om 18 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is ongeveer gelijk. De doorsnee huizenbezitters prefereren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Tevens bestaan er dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De investering is laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Moet ik een vergunning aanvragen in Buchten?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen op het huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Deze regel gaat niet op bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Doorgaans is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-buchten

Installateur zonnepanelen zoeken

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Buchten vergelijken? Dankzij de adviezen van onze specialisten kies jij snel en eenvoudig een deskundige expert in je woonplaats. Sommige installateurs hebben zelfs een speciale showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Let niet alleen op de offerteprijs. Houd ook rekening met kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Opdrachtomschrijving

  Specificeer de karakteristieken van de woning. Het type huis (plat of schuin) en de focus-richting van het huis zijn hierin van enorm belang. Maak daarna een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De expert verschaft dan namelijk betrouwbaar zonnepanelen advies in Buchten.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Dit zijn gegevens als: jouw voornaam en achternaam, tel. nr. en e-mailadres. Hierdoor weten we hoe we met jou in contact kunnen komen als er meer info benodigd is. Vervolgens ontvang je de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 3-4 dagen krijg je persoonlijke offertes van installateurs uit uw regio. Kijk verder dan de goedkoopste prijzen, maar vraag ook om certificering (je kunt denken aan CE-keurmerk, IEC keurmerk, VDE keurmerk, RoHS certificaat) en vraag naar recente projecten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Heb jij een huurwoning, is het dak te klein voor zonnepanelen, of is het gewoon te duur? Dit is geen issues meer: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er ontwikkelen meerdere interessante collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn bedrijven die het dak over hebben voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, vanaf ongeveer €15,00 (maandelijks). Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Sittard-Geleen.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via initiatieven zoals www.greencrowd.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt afgetrokken van je energierekening. Na de gekozen looptijd (15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Bijvoorbeeld met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Buchten op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Limburg
Een speciaal zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Concreet: Het betreft enkel de kale stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Betreft dit een lokaal zonne-energie project (Limbrichterveld, Sittard, Overhoven, Munstergeleen, Guttecoven, Geleen, Holtum-Born, Obbicht en Papenhoven)? Als dat het geval is mag men ook belastingen op stroom in mindering brengen op de energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). De richtlijn is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een speciale coöperatie opstart (postcodes 6122).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!