Zonnepanelen Sittard kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Sittard? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en besparen je geld. Op basis van de zonnepanelen van tegenwoordig is het mogelijk eigen energie te genereren. Als gevolg van gunstigere prijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en een aantrekkelijke salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan dit ook op ons dak? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Met zonnepanelenrevolutie.nl ontdek jij accurate informatie die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Sittard!

zonnepanelen installateur 6131
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Duurzame investering.
 • Los van de energieleverancier.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieLimburg
GemeenteSittard-Geleen
Postcode6131
Netnummer046 (+3146)
Gasverbruik M31370 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Sittard mei 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau bestaat niet meer. Verscheidene gemeentes werken met aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Via de website www.sittard-geleen.nl vind jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Sittard-Geleen. Is dit voor jou onduidelijk? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit levert al snel honderden euro’s op. Als laatste mag je ook gebruik maken van de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • In de gemeente Sittard-Geleen is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Op basis van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Sittard
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Sittard zijn er leningen beschikbaar zoals de Groene lening. Dit zijn speciale leningen waardoor gezinnen met een interessante rente een speciaal type lening kunnen aanvragen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? In dat geval kan iedereen de BTW op aankoop en installatie indienen als teruggave. Het BTW percentage is 21%. Neem je een complete set met 10 panelen (€5625), dan bedraagt dit al €1181,25. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot wordt teruggeleverd aan het net. Hiervoor ontvang je de reguliere stroomprijs. Het gaat dan om salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Op dat moment zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de “teveel” terug geleverde stroom. In de volksmond: terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en fluctueert tussen de €0,06 en €0,11

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 5% rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al ruim 800.000 gezinnen hebben panelen laten installeren.

Prijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen is gebaseerd op het model, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe voordeliger de investering. De reden daarvan is: omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Sittard variëren tussen de €4200 en €6300, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen mondt uit in pak ‘m beet 3100 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Budget Energie en Qurrent betaal je al snel €697,5 (kosten mei 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Sittard kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hieronder doorzoek je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117008€3550 – €4325€430
2284011€5125 – €5750€500
3338016€5900 – €6250€800
4382018€6475 – €6625€930
5440020€7000 – €7275€1000
6480021€7525 – €7950€1070

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het strookt met een aantal zaken: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een positie gericht tussen westen of oosten (zuiden is aan te raden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een goede dakconstructie. Tevens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Gezien de zonnepanelencheck Sittard check jij of je dak geschikt is voor montage. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Sittard is 3000 kWh. Dit kan je zelf genereren met pakweg 11 pv-panelen van 300 wattpiek. Aanbeveling: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 825 kWh zijn 5 zonnepanelen genoeg, voor 1850 kWh zijn dat er 7, voor 2800 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3850 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is zo goed als gelijk. De doorsnee consumenten kopen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Evenzeer bestaan er dunne-film panelen. Dit type PV-panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Moet ik een vergunning aanvragen in Sittard?

Voor het laten leggen van PV-panelen bovenop uw huis is een vergunning niet aan de orde. Dit is wel het geval bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Normaal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-sittard

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Sittard vergelijken? Met behulp van onze stappenplan zoek jij moeiteloos een betrouwbare vakspecialist in jouw omgeving. Verschillende aanbieders hebben zelfs een speciale showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar het tarief. Check ook op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Gaat het om een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Betreft het een huurwoning of koophuis? Wat is de stroomvraag? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Beschrijf duidelijk het huis. Het soort woning (plat + schuin) en de ligging van de woning zijn van groot belang. Maak vervolgens een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De installateur geeft jou dan interessant zonnepanelen advies in Sittard.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Vul de overige contactgegevens in. Je kunt denken aan voorletter + achternaam, een mobiel/vast nummer, en het mailadres. Daardoor is het helder op welke manier je contact wilt onderhouden als de experts nadere info nodig hebben. Daarna ontvang je de voorstellen (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na uiterlijk een week volgt er een transparante offerte van adviseurs uit de buurt. Pas op voor alleen het interessantste kostenplaatje, maar houd ook rekening met de benodigde certificaten (bijv. Recyclage, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat) en klantervaringen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Beschik je over een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of heb je onvoldoende budget? Goed nieuws, de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We kennen meerdere interessante collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan clubhuizen die het dak willen voorzien van zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf ongeveer €22,50 (maandelijks). Wat zijn de mogelijkheden?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Sittard-Geleen.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via onder andere ZonnepanelenDelen. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verrekend met de energienota. Na de gekozen periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Denk aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Sittard op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Limburg
Een speciaal zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar ook financieel is het interessant. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Vergeet niet: de verrekening betreft puur de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Is dit een lokaal zonne-energie project (Limbrichterveld, Sittard, Overhoven, Munstergeleen, Guttecoven, Geleen, Holtum-Born, Obbicht en Papenhoven)? Wat dat betreft mag men ook belastingen op stroom afhalen van jouw energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). De regel is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie gaat vormen (postcodes 6130, 6131, 6132, 6133, 6134, 6135, 6136, 6137).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!