Zonnepanelen Holtum kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Holtum? Zonnepanelen zijn duurzaam en financieel interessant. Middels een zonnepanelen-installatie is het mogelijk eigen energie te genereren. Mede door de steeds gunstigere prijzen, de opties voor BTW teruggave, en de terugleververgoeding (saldering) gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Heeft ons huis een geschikt dak? Wat is het rendement na 10 jaar? Door de zonnepanelen-vergelijker vind je omvangrijke gegevens die helpen bij zonnepanelen kopen in Holtum!

zonnepanelen installateur 6123
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieLimburg
GemeenteSittard-Geleen
Postcode6123
Netnummer046 (+3146)
Gasverbruik M31370 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Holtum mei 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau bestaat niet meer. Soms zijn er binnen gemeenten aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Bij het energieloket op www.sittard-geleen.nl check je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Sittard-Geleen. Kan je hier niets over vinden? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit scheelt je zo €900,00. Ook mag je ook gebruik maken van de uitstekende salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • Binnen de gemeente Sittard-Geleen zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Door de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Holtum
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Holtum kan je bijv. gebruik maken van Groene lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee woningeigenaren tegen een lage rente een duurzaamheidslening kunnen aanvragen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Wat dat betreft mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling indienen als teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5500), dan bedraagt dit al €1155. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. In de volksmond: salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? In dat geval ontvang je een lagere vergoedingvoor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en ligt tussen de €0,055 en €0,08

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 4% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor onze planeet, maar ook voor de portemonnee! Om en nabij 650.000 woningeigenaren hebben de beschikking over zelfstroom.

Verkoopprijzen
De prijs van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. de paneel variant, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te betaalbaarder het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten (mei 2024) van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Holtum zitten vaak tussen de €4700 en €6700, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen genereert ongeveer 3050 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Eneco of Nuon betaal je al snel €686,25 (prijs mei 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Holtum kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hieronder ontdek je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120006€3625 – €4475€390
2283011€5075 – €5825€550
3341016€5900 – €6050€825
4392016€6550 – €6650€920
5463019€6925 – €7225€970
6494023€7600 – €8175€1110

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het in lijn is met een aantal richtlijnen: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een positie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een degelijke dakconstructie. Daarnaast is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Door o.a. de zonnepanelencheck Holtum achterhaal jij of je dak geschikt is voor montage. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Holtum bedraagt 3000 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig ongeveer 11 panelen van 290 wattpiek. Advies: dit is slechts een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met meer Wattpiek hoef je er ook minder te leggen. Denk ook eens na over de toekomstige situatie. Voor 850 kWh zijn 4 panelen toereikend, voor 1925 kWh zijn dat er circa 7, voor 2875 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3975 kWh zijn dat circa 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is gelijkwaardig. Veel klanten installeren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er zijn zelfs all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Eveneens vinden we dunne-film PV-panelen. Dit soort zonnepanelen liggen mooi onopvallend op het dak. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Welke vergunning moet ik hebben in Holtum?

Voor het laten leggen van zonnepanelen bovenop uw huis is een vergunning niet aan de orde. Dit is wel het geval bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Vaak is het verplicht een vergunning in te dienen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-holtum

Installateur zonnepanelen zoeken

Populaire zonnepanelen bedrijven in Holtum vergelijken? Geholpen door het onderstaande stappenplan tref jij in een zeer korte periode een goede monteur in je postcodegebied. Verschillende specialisten hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Kijk verder dan de aanschafprijzen. Vraag ook om eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Treft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Betreft het een huurwoning of koophuis? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Opdracht omschrijven

  Schets expliciet jouw woning. Het genre woning (plat of schuin) en de focus-richting van de woning zijn zaken die van belang zijn. Kies ook een globale planning voor de installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De vakman verschaft dan namelijk actueel zonnepanelen advies in Holtum.

 4. Overige gegevens invullen

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. We vragen om voorletter + achternaam, tel. nr. en het mailadres. Op basis daarvan komen we erachter hoe we je het beste kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Vervolgens versturen ze de proposities (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van deskundigen uit de buurt. Kijk niet alleen naar de scherpste prijs, maar houd ook rekening met kleine lettertjes/certificaten (zoals bijv. ISO certificaat, Recyclage, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en vraag naar recente projecten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of is de investering nu te groot? Belangrijk: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er bestaan meerdere duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan stadions die een stuk van het dak over hebben voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, al vanaf €17,50 (maandelijks). Wat zijn mijn opties?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Sittard-Geleen.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via portalen zoals ZonnepanelenDelen. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na afloop van de looptijd (10 tot 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Bijv. samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Holtum op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Limburg
Een specifiek zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Goed om te weten: de verrekening betreft puur de stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Spreken we over zonnestroom uit de buurt (Limbrichterveld, Sittard, Overhoven, Munstergeleen, Guttecoven, Geleen, Holtum-Born, Obbicht en Papenhoven)? Wat dat betreft mag men ook belastingen op stroom afhalen van jouw energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We noemen het ook wel postcoderoos-regeling). Het is een must dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie gaat vormen (postcodes 6123).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!