Zonnepanelen Papenhoven kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Papenhoven? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en leveren ook nog eens euro’s op. Op basis van zonnepanelen bij je huis wek je in eigen beheer groene stroom op. Door o.a. de lagere prijs van de panelen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en een aantrekkelijke salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is het iets voor mijn woning? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Dankzij deze website doorzoek jij accurate toelichtingen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Papenhoven!

zonnepanelen installateur 6124
 • Een kleiner energiecontract.
 • Goed voor het milieu.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieLimburg
GemeenteSittard-Geleen
Postcode6124
Netnummer046 (+3146)
Gasverbruik M31370 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Papenhoven mei 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is er niet meer sinds 2013. Wel bestaan er gemeentes met duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Op de energie pagina’s van www.sittard-geleen.nl doorzoek je hoe het ervoor staat in de gemeente Sittard-Geleen. Geen resultaten? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Ook is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit scheelt je zo €700,00. Daarbij is er de keuze voor de royale salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • In de gemeente Sittard-Geleen is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Door middel van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Papenhoven
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Papenhoven zijn er verschillende leningen zoals de Groene lening. Dit zijn speciale leningen waarmee huishoudens erg goedkoop een duurzaamheidslening kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Dan kan je de betaalde BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5525), dan is het belastingvoordeel al €1160,25. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Heb je hier geen tijd voor? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. In ruil krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). We spreken dan over salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Dan biedt de energieleverancier een lager tarief voor de extra teruggeleverde stroom. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en varieert tussen de €0,06 en €0,105

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 6 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Circa 550.000 huizen hebben panelen laten installeren.

Aanschafkosten
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt bepaald door het type/merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe voordeliger het is. Dit is het effect van de situatie dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De verwachte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Papenhoven fluctueren tussen de €5200 en €5600 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Verwachte opbrengsten
Een set met 10 panelen resulteert in ongeveer 3060 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Greenchoice en/of Powerpeers betaal je daarvoor zo’n €688,5 (prijs mei 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Papenhoven kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In de volgende paragraaf lees je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117607€3500 – €4225€410
2310013€5250 – €5625€500
3343014€6050 – €6150€775
4419017€6375 – €6600€890
5456019€6925 – €7225€1000
6499021€7600 – €7900€1110

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het overeenstemt met een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (hoogste opbrengst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Tevens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Met hulp van de zonnepanelencheck Papenhoven check jij of het dak van uw woning kan. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Papenhoven is 3000 kWh. Hiervoor zijn benodigd grofweg 12 zonnepanelen van 290 wattpiek. Concreet: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met een hoger vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Maak ook een inschatting van de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 panelen geschikt, voor 1875 kWh zijn dat er 7, voor 2950 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3825 kWh moet je rekenen op 18 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst komt aardig overeen. De gemiddelde investeerders verkiezen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Evengoed bestaan er dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen liggen mooi onopvallend op het dak. Het zijn relatief goedkope panelen, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Papenhoven?

Voor zonnepanelen op het huis geldt er geen vergunningplicht. Uitzonderingen zijn monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Meestal is een vergunning noodzakelijk als de panelen niet op het dak worden gelegd of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-papenhoven

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Papenhoven vergelijken? Gebruikmakend van onze stappenplan heb je in enkele stappen een betrouwbare specialist in je postcodegebied. Sommige leveranciers bieden een kleine showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Let niet alleen op de kosten. Bekijk ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere aanvraag? Spreken we over een aangekochte woning of huur je? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project omschrijven

  Specificeer zo concreet mogelijk het huis. Het soort dak (plat of schuin) en de focus-richting van de woning zijn belangrijke onderdelen. Maak vervolgens een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De deskundige voorziet jou dan van toepasbaar zonnepanelen advies in Papenhoven.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Van belang zijn jouw voornaam en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en niet te vergeten uw e-mail. Zo weten wij ook hoe we contact kunnen leggen als er iets niet helemaal duidelijk is. Daarna ontvang je de offertes.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 7 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van experts die goed staan aangeschreven. Pas op voor alleen de aanbieder met de laagste prijs, maar houd ook rekening met relevante keurmerken (voorbeelden zijn Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, TÜV keurmerk, ISO certificaat) en klantervaringen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of is de investering nu te groot? Goed nieuws, er is nu zonne-energie voor iedereen! We kennen verschillende prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld gymzalen die een stukje dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf plusminus €20,00 (maandelijks). Hoe doe ik mee?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Sittard-Geleen.
 • Je neemt een “zonnedeel” via concepten als Duurzaaminvesteren.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd met jouw energierekening. Na afloop van de looptijd (in de regel zo’n 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Hoe dat werkt? Denk aan met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Papenhoven op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Limburg
Zo’n zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. “Jouw” zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Belangrijk: de verrekening betreft puur de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Is het een lokaal zonne-energie project (Limbrichterveld, Sittard, Overhoven, Munstergeleen, Guttecoven, Geleen, Holtum-Born, Obbicht en Papenhoven)? Wat dat betreft kan jij ook de stroom-belasting aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). De regel is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een speciale coöperatie begint (postcodes 6124).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!