Zonnepanelen Geleen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Geleen? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en men kan er flink door besparen. Door gebruik te maken van een zonnepanelen-installatie wek je in eigen beheer groene stroom op. Vanwege gunstigere prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de toepasbare salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Is dit iets voor mijn woning? Hoe zit het met kosten en het rendement? D.m.v. deze pagina ontdek je omvangrijke raadgeving met betrekking tot zonnepanelen kopen in Geleen!

zonnepanelen installateur 6161
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieLimburg
GemeenteSittard-Geleen
Postcode6161
Netnummer046 (+3146)
Gasverbruik M31370 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Geleen mei 2024

De landelijke subsidiepot is er helaas niet meer. In verschillende gemeentes zien we een geldpotje voor duurzame investeringen. Op de energie pagina’s van www.sittard-geleen.nl vind je wat er precies mogelijk is in de gemeente Sittard-Geleen. Onduidelijke informatie? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens kan men de BTW terugvragen over de factuur. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Bovendien bestaat er een prima salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • In de gemeente Sittard-Geleen zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Geleen
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Geleen bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor gezinnen zonder hoge lasten een speciaal type lening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? In dat geval mag iedereen de BTW van de aankoop indienen als teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5800), dan profiteer je al van een korting van €1218. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Kom je er niet uit? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je terugleveren aan het net. Voor dit stukje elektriciteit krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Met een duur woord heet dit salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? In dat geval zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Het gaat dan om een terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en fluctueert tussen de €0,035 en €0,095

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 6% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor het klimaat, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Plusminus 700.000 gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Verkoopprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt bepaald door het model, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe voordeliger de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geraamde kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Geleen zitten vaak tussen de €4800 en €6900 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Verwachte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen staat gelijk aan circa ongeveer 2760 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Greenchoice of Oxxio betaal je daarvoor ongeveer €621 (prijs mei 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Geleen kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hieronder doorzoek je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120007€3600 – €4350€400
2289011€5225 – €5750€675
3321016€5950 – €6050€850
4394016€6325 – €6825€920
5448019€6975 – €7175€980
6500021€7475 – €8150€1080

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het overeenstemt met een aantal zaken: plek beschikbaar op het dak, met de richting tussen oost / west (zuiden is aan te raden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een goede dakconstructie. Daarnaast is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Vanwege de zonnepanelencheck Geleen check jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Geleen bedraagt 3000 kWh. Dit kan je zelf opwekken met grofweg 12 panelen van 285 wattpiek. Concreet: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 975 kWh zijn 4 – 5 panelen gewenst, voor 1825 kWh zijn dat er 7, voor 2800 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3850 kWh gaat het om 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. Bijna alle consumenten bestellen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Verder onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De kosten liggen relatief laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Geleen?

Voor het laten leggen van zonnepanelen op een woning hoef je geen vergunning te regelen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Gewoonlijk is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-geleen

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Geleen vergelijken? Via de uitleg die hierna komt kies jij in een zeer korte periode een deskundige vakman in je postcoderoos. Het merendeel van de aanbieders beschikken over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Let niet alleen op de tarieven. Kijk goed naar vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Gaat het om een zakelijke of particuliere vraag? Betreft het een huurwoning of koophuis? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Project beschrijven

  Detailleer expliciet jouw woning. Het type dak (plat of schuin) en de geografische ligging van het dak zijn essentieel. Selecteer ook de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De vakman geeft op die manier goedzonnepanelen advies in Geleen.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Wat we willen weten zijn je voor- en achternaam, een (vast) telefoonnummer en het emailadres. Daardoor is het voor ons duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen als er meer info benodigd is. Nadien ontvangt u ook de offertes.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat van specialisten die actief zijn in de regio. Focus niet uitsluitend op de voordeligste tarieven, maar check ook kleine lettertjes/certificaten (bijvoorbeeld ISO certificaat, RoHS certificaat, Recyclage, IEC keurmerk) en vraag naar recente projecten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Huur je een woning en zijn panelen geen opties voor je daktype, of is het gewoon te duur? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We kennen allerlei mooie collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld verenigingen die een stukje dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, gemiddeld zo’n €17,50 (maandelijks). Wat zijn mijn opties?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Sittard-Geleen.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via platforms als Greencrowd. De energie die jouw delen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na afloop van de overeengekomen periode (10 tot 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Bijvoorbeeld met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Geleen op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Limburg
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is zeker een milieuvriendelijk optie. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. “Jouw” zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Let op: het gaat alleen om de prijs van stroom, het is exclusief de belasting op stroom. Spreken we over een lokaal zonne-energie project (Limbrichterveld, Sittard, Overhoven, Munstergeleen, Guttecoven, Geleen, Holtum-Born, Obbicht en Papenhoven)? Op dat moment kan jij ook de stroom-belasting in mindering brengen op de energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit heet ook wel de postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je samen met anderen een speciale coöperatie begint (postcodes 6160, 6161, 6162, 6163, 6164, 6165, 6166, 6167).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!