Zonnepanelen Guttecoven kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Guttecoven? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en financieel interessant. D.m.v. thuis geïnstalleerde zonnepanelen wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Dankzij de dalende inkoopprijs, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de toepasbare salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Is dit iets voor mijn woning? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Aan de hand van onze tool lees je toepasbare info die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Guttecoven!

zonnepanelen installateur 6143
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Aantrekkelijke postcoderoosregeling.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieLimburg
GemeenteSittard-Geleen
Postcode6143
Netnummer046 (+3146)
Gasverbruik M31370 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Guttecoven mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie is in 2013 volledig afgeschaft. Soms zijn er binnen gemeenten interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Op de energie pagina’s van www.sittard-geleen.nl bekijk je wat er precies mogelijk is in de gemeente Sittard-Geleen. Kan je het niet vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit scheelt je zo €900,00. Ook mag je ook gebruik maken van de royale salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • In de gemeente Sittard-Geleen zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Dankzij de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Guttecoven
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Guttecoven bestaan er mogelijkheden zoals de Duurzaamheidslening. Deze groene leningen waarmee woningeigenaren verrassend voordelig een speciale lening kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Wat dat betreft mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling indienen voor teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5700), dan is jouw winst al €1197. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, lever je terug aan het energienet. In ruil ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Dit staat bekend als salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Als dit aan de orde is is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de extra teruggeleverde elektriciteit. In de volksmond: terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en ligt tussen de €0,04 en €0,08

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement is in lijn met een royale 4% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor de aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Circa 600.000 consumenten kozen reeds voor een panelen-installatie.

Prijzen
De prijs van zonnepanelen hangt af van het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te lager de investering. De reden daarvan is: omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Guttecoven komen doorgaans uit tussen de €5100 en €5700, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Geschatte opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen wekt op circa 2720 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Engie en NLE betaal je daarvoor zo’n €612 (onkosten mei 2024). Via goedkope zonnepanelen in Guttecoven kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hieronder ontdek je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120106€3675 – €4350€390
2300012€5175 – €5825€500
3352016€5900 – €6075€800
4406016€6300 – €6825€890
5434019€7075 – €7300€990
6512022€7425 – €8175€1110

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het conformeert aan een aantal voorwaarden: voldoende plek beschikbaar, met de richting tussen oost / west (het zuiden is het efficiëntst), zo min mogelijk schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Verder is een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Guttecoven check je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Guttecoven bedraagt 3000 kWh. Dit staat voor circa 10 zonnepanelen van 285 wattpiek. Aanbeveling: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er minder nodig. Kijk ook goed naar het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 zonnepanelen gewenst, voor 2000 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2975 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3925 kWh zijn dat circa 18 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is ongeveer gelijk. De meeste consumenten installeren zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Tevens onderscheiden we dunne-film panelen. Deze PV-panelen hebben een fraai uiterlijk. De kosten zijn lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Guttecoven?

Voor het plaatsen van PV-panelen op een woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Normaal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-guttecoven

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Guttecoven vergelijken? Met de adviezen van onze specialisten kies jij zonder problemen een uitstekende vakspecialist in je postcodegebied. Verscheidene leveranciers hebben faciliteiten zoals een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Focus niet uitsluitend op de installatiekosten. Check ook voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je ontvangt alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Spreken we over een zakelijke of particuliere aanvraag? Spreken we over een huurwoning of koophuis? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Opdrachtomschrijving

  Beschrijf de eigenschappen van de woning. Het soort dak (plat of schuin) en de oriëntatie van het huis zijn relevant. Selecteer tevens de gewenste uitvoerdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De expert geeft jou dan interessant zonnepanelen advies in Guttecoven.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Het betreft jouw naam (+ achternaam), een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en e-mailadres. Zo komen we erachter op welke manier je contact wilt onderhouden indien er onduidelijkheden zijn. Nadien verzenden zij de offertes.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 4-5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van vakmannen uit de regio. Let niet alleen op de aanbieder met de laagste prijs, maar check ook relevante keurmerken (je kunt denken aan RoHS certificaat, TÜV keurmerk, ISO certificaat, IEC keurmerk) en klantervaringen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Zit je in een huurhuis, is het dak te klein voor zonnepanelen, of kan je het nu niet betalen? Maar let op: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er zijn vele prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Met name gymzalen die hun dak/grond kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf zo’n €25,00 per maand. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Sittard-Geleen.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via onder andere Greencrowd. De energie die jouw panelen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na het verstrijken van de periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Denk aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Guttecoven op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Limburg
Een dergelijk zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Let op: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, en dus niet de belasting op stroom. Is dit stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Limbrichterveld, Sittard, Overhoven, Munstergeleen, Guttecoven, Geleen, Holtum-Born, Obbicht en Papenhoven)? In die situatie kan jij ook de energiebelasting verminderen met de jaarlijkse energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 6143).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!