Zonnepanelen Callantsoog kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Callantsoog? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en goed voor de portemonnee. Door thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je zelf energie op uit de zon. Door o.a. de hogere wattpiek per zonnepaneel, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de toepasbare salderingsregeling gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan het ook op mijn huis? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Door middel van onze vergelijker bekijk jij samengestelde informatie m.b.t. zonnepanelen kopen in Callantsoog!

zonnepanelen installateur 1759
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Los van de energieleverancier.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteSchagen
Postcode1759
Netnummer0224 (+31224)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Callantsoog juli 2024

De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. In sommige gemeentes zijn er duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Middels de energie info op www.schagen.nl doorzoek je de spelregels in de gemeente Schagen. Is de informatie niet te vinden? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Verder kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Ten derde mag je ook gebruik maken van de prima salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • In de gemeente Schagen zijn er een aantal opties.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Aan de hand van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Callantsoog
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Callantsoog bestaan er mogelijkheden zoals de Duurzaamheidslening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee consumenten heel voordelig een speciaal type lening kunnen nemen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Op dat moment mag men de BTW van de aankoop indienen voor teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Neem je een complete set met 10 panelen (€5475), dan pak je al €1149,75. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt wordt teruggeleverd aan het net. In ruil krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. In de volksmond: salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Op dat moment betaald de leverancier minder voor deze extra zonnestroom. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en komt vaak uit tussen de €0,06 en €0,08

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juli 2024. Het rendement is in lijn met 5 procent rente. De win is er niet alleen voor onze aardbol, tevens ook fiscaal erg interessant. Grofweg 650.000 huishoudens wekken zo zelf stroom op.

Aanschafkosten
De totale kosten van zonnepanelen is gebaseerd op het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te betaalbaarder het wordt. Dit komt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De huidige kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Callantsoog schommelen tussen de €5200 en €5600 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen in resulteert in grofweg 2880 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Eneco en/of Powerpeers betaal je hiervoor wel €648 (kosten juli 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Callantsoog kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hieronder check jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117907€3650 – €4400€410
2286013€5225 – €5650€600
3323016€6075 – €6025€850
4388017€6375 – €6850€930
5466019€6975 – €7175€1020
6491023€7600 – €8075€1110

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het in lijn is met een aantal condities: voldoende ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (liefst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat de panelen kan dragen. Eveneens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Vanwege de zonnepanelencheck Callantsoog ontdek je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Callantsoog is 3150 kWh. Hiervoor heb je nodig omstreeks 11 zonnepanelen van 290 wattpiek. Let op: dit zijn doorsnee statistieken. In jouw geval kan het heel anders zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Let ook op het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 5 zonnepanelen gewenst, voor 1900 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2850 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3900 kWh moet je rekenen op 15 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. Meer dan de helft van de woningbezitters verkiezen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Ook zijn er dunne-film panelen. Dit soort panelen hebben een fraai uiterlijk. De kosten liggen relatief laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning noodzakelijk in Callantsoog?

Tijdens de montage van zonnepanelen bovenop uw huis is een vergunning niet noodzakelijk. Dit is wel het geval bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Meestal is het verkrijgen van een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-callantsoog

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Callantsoog vergelijken? Met de uitleg die hierna komt vind je zonder problemen een uitmuntende monteur in jouw omgeving. Sommige adviseurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de kosten. Houd ook rekening met kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Gaat het om een zakelijke of particuliere aanvraag? Spreken we over een particuliere woning of huurwoning? Wat is de stroomvraag? Probeer in detail te treden.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Definieer de eigenschappen van het huis. Het type huis (plat & schuin) en de focus-richting van het dak zijn van groot belang. Maak tevens een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De deskundige verschaft dan namelijk interessant zonnepanelen advies in Callantsoog.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Dit zijn je voor- en achternaam, telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Zo is het voor ons duidelijk hoe je te bereiken bent voor eventuele vragen. Vervolgens verzenden zij de offerte op maat.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van adviseurs uit uw regio. Kijk niet alleen naar het interessantste kostenplaatje, maar vraag ook om voorwaarden/keurmerken (bijv. TÜV keurmerk, RoHS certificaat, ISO certificaat, VDE keurmerk) en reviews van klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of kan je het nu niet betalen? Er zijn goede alternatieven: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er verschijnen allerlei rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld gebouwendie het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Iedereen kan meedoen, vanaf ongeveer €35,00 (maandelijks). Hoe doe ik mee?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Schagen.
 • Je participeert in een zonnedeel via platforms als www.duurzaaminvesteren.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd met jouw energierekening. Zodra de contractperiode is verstreken (meestal 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Denk aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Callantsoog op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een speciaal zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het levert ook euro’s op. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Disclaimer: dit is uitsluitend de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Betreft dit stroom van panelen in de buurt (Wijk 00, Harenkarspel, Sint Maarten, Warmenhuizen, Zijpe)? In dat geval mag je ook de belasting op stroom aftrekken van je energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). De regel is dat je met buurtbewoners een speciale coöperatie begint (postcodes 1759).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!