Zonnepanelen Petten kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Petten? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en je kunt er geld mee verdienen. Middels de zonnepanelen van tegenwoordig kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Als gevolg van de steeds gunstigere prijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de saldering / teruglevering (vergoeding) is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Dankzij onze vergelijker doorzoek jij waardevolle aanbevelingen die helpen bij zonnepanelen kopen in Petten!

zonnepanelen installateur 1755
 • Lagere maandlasten.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteSchagen
Postcode1755
Netnummer0226 (+31226)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Petten juni 2024

De bekende landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Soms zijn er binnen gemeenten interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Door te surfen naar www.schagen.nl tref je de spelregels in de gemeente Schagen. Geen resultaten? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit scheelt je zo €700,00. Ook is er de keuze voor de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • In de gemeente Schagen zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Dankzij de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Petten
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Petten kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huizeneigenaren tegen een aantrekkelijke rente een groene lening kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? In die situatie mag men de betaalde BTW van de bestelling terugvragen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5400), dan bedraagt dit al €1134. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest lever je terug aan het energienet. In ruil krijg je de reguliere stroomprijs. We spreken dan over salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Wat dat betreft ontvang je een lagere vergoedingvoor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Het gaat dan om een terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en schommelt tussen de €0,055 en €0,10

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 5% rente. Niet alleen goed voor onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Ongeveer 800.000 huishoudens kozen reeds voor een panelen-installatie.

Prijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen komt tot stand door het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te lager de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Petten komen doorgaans uit tussen de €4500 en €6400 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set bestaande uit 10 pv-panelen resulteert in ongeveer 2850 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Essent of Powerpeers betaal je daarvoor zo’n €641,25 (prijs juni 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Petten kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het volgende overzicht check je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117207€3650 – €4300€420
2288011€5200 – €5775€600
3349015€5925 – €6250€850
4400018€6500 – €6825€940
5438020€7100 – €7125€1010
6504021€7700 – €7925€1040

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn woning geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het strookt met een aantal condities: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is ideaal), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat de panelen kan dragen. Ook is ligging onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Petten achterhaal jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Petten is 3150 kWh. Dat staat gelijk aan grofweg 11 panelen van 290 wattpiek. Aanbeveling: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met een hoger vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Houd ook rekening met de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 975 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen voldoende, voor 1925 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2950 kWh zijn dat er 11, en voor 3825 kWh laat je zo’n 16 panelen leggen.

Wat is het beste type paneel?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. De gemiddelde bewoners maken een keuze voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Bovendien kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit type panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De investering is laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Petten?

Voor het leggen van panelen op uw dak hoeft men geen vergunning aan te vragen. Dit is wel het geval bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Veelal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-petten

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Petten vergelijken? D.m.v. onderstaande tips vind jij vandaag nog een betrouwbare vakspecialist in jouw streek. Veel monteurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de offerteprijs. Bekijk ook relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Spreken we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het een woning in privé-bezit? Wat is de stroomvraag? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Definieer duidelijk het huis. Het genre woning (schuin en/of plat) en de ligging van de woning zijn zaken die van belang zijn. Kies ook een ideale leverdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De deskundige geeft op die manier interessant zonnepanelen advies in Petten.

 4. Vul contactgegevens in

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Je kunt denken aan jouw voornaam en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en het emailadres. Vandaar is het duidelijk hoe we je het beste kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Bij de laatste stap verstrekken zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na een paar dagen volgen er offertes van vakmannen uit uw regio. Focus niet uitsluitend op het interessantste kostenplaatje, maar check ook de benodigde certificaten (je kunt denken aan ISO certificaat, CE-keurmerk, VDE keurmerk, RoHS certificaat) en recensies van andere consumenten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Huur jij een huis en is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of is het gewoon te duur? Dan is er een oplossing, want er is nu zonne-energie voor iedereen! Er ontwikkelen diverse prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere clubhuizen die hun dak/grond beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf plusminus €17,50 per 4 weken. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Schagen.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via initiatieven zoals www.greencrowd.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt verrekend met de energienota. Na de gekozen looptijd (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Onder andere met buren zonnepanelen laten plaatsen in Petten op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een speciaal zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het bespaart je ook geld. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Toelichting: de verrekening betreft puur de stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Spreken we over stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Wijk 00, Harenkarspel, Sint Maarten, Warmenhuizen, Zijpe)? In dat geval mag men ook belastingen op stroom verminderen met de jaarlijkse energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 1755).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!