Zonnepanelen t Zand kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in t Zand? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en leveren ook nog eens euro’s op. Geholpen door de investering in zonnepanelen wek je jouw eigen duurzame stroom op. Als gevolg van de dalende verkoopprijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en salderingsregeling (teruglevering) zijn zonnepanelen enorm populair. Kan dit ook op ons dak? Hoe zit het met kosten en het rendement? Door gebruik te maken van onze tool vind je handige toelichtingen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in t Zand!

zonnepanelen installateur 1756
 • Makkelijk geld besparen.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteSchagen
Postcode1756
Netnummer0224 (+31224)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen t Zand juni 2024

De landelijke subsidiepot is niet meer van kracht. In diverse gemeentes vind je aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Bij het energieloket op www.schagen.nl check jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Schagen. Kan je hier niets over vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Mede kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Ten derde kan men kiezen voor de bruikbare salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • In de gemeente Schagen is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Aan de hand van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies / leningen in t Zand
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In t Zand kan je bijv. gebruik maken van SVn Duurzaamheidslening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huishoudens extra voordelig een afbetalingsregeling kunnen aanvragen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Dan mag je de BTW van de aankoop terugvragen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5425), dan is het voordeel al €1139,25. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Geen zin in gedoe? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, wordt teruggeleverd aan het net. Voor de teruggeleverde stroom krijg je de reguliere stroomprijs. Dit heet ook wel salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Op dat moment is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. We spreken dan over een terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en komt vaak uit tussen de €0,05 en €0,085

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement komt overeen met een 4 procent spaarrente. De win is er niet alleen voor onze aardbol, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Plusminus 550.000 gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Prijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt bepaald door de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe goedkoper je uit bent. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geschatte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in t Zand komen doorgaans uit tussen de €5300 en €6200 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen in draait uit op pak ‘m beet 2860 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Engie en/of Qurrent betaal je daarvoor ongeveer €643,5 (vergoeding juni 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in t Zand kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de tabel doorzoek je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120006€3675 – €4400€420
2272011€5050 – €5825€625
3338016€5900 – €6200€700
4414018€6400 – €6650€940
5468020€7075 – €7175€960
6492021€7475 – €7800€1040

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het klopt met een aantal voorwaarden: genoeg ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat de panelen kan dragen. Tevens is een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Gezien de zonnepanelencheck t Zand check jij of je dak geschikt is voor montage. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in t Zand is 3150 kWh. Hiervoor zijn benodigd zo’n 12 zonnepanelen van 295 wattpiek. Advies: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Let ook op het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 900 kWh zijn 5 zonnepanelen genoeg, voor 1875 kWh gaat het om 7, voor 2875 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3850 kWh gaan we uit van 15 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is zo goed als gelijk. Meer dan de helft van de woningbezitters kiezen voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Evengoed vinden we dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen kunnen bijna overal geplaatst worden. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Welke vergunning moet ik hebben in t Zand?

Voor het laten leggen van PV-panelen op uw woning geldt er geen vergunningplicht. Uitzonderingen zijn beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Veelal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-t-zand

Een zonnepanelen-installateur vinden

Erkende zonnepanelen bedrijven in t Zand vergelijken? Op basis van de adviezen van onze specialisten tref jij binnen enkele minuten een professionele monteur in je postcodegebied. Het merendeel van de adviseurs hebben zelfs een speciale showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de prijzen. Check ook relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Betreft het een particuliere of zakelijke vraag? Betreft het een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Opdrachtomschrijving

  Omschrijf de karakteristieken van het huis. De huis-categorie (schuin + plat) en de geografische ligging van het dak zijn belangrijke onderdelen. Selecteer daarna een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De expert levert jou dan ook uitstekend zonnepanelen advies in t Zand.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Vergeet niet jouw contactgegevens. We vragen om jouw voornaam en achternaam, het 06-nummer, en e-mailadres. Vandaar weten wij hoe we contact kunnen leggen als er meer info benodigd is. Als laatste verzenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen een week krijgt u mogelijk meerdere offertes van adviseurs met een goede naam in de buurt. Pas op voor alleen de beste aanschafprijs, maar vraag ook om certificering (voorbeelden zijn CE-keurmerk, TÜV keurmerk, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en referenties. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of heb je onvoldoende budget? Maar let op: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er verschijnen verscheidene bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan bedrijven die grond of een dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, vanaf ongeveer €25,00 per maand. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Schagen.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via concepten als www.duurzaaminvesteren.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd met jouw energierekening. Na afloop van de overeengekomen periode (15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in t Zand op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd met jouw energierekening. Goed om te weten: dit is uitsluitend de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Is dit zonnestroom uit de buurt (Wijk 00, Harenkarspel, Sint Maarten, Warmenhuizen, Zijpe)? Wanneer het in die categorie valt kan je ook stroom-belastingen inhouden op de energienota. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit heet ook wel de postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 1756).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!