Zonnepanelen Schagerbrug kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Schagerbrug? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en men kan er flink door besparen. Dankzij een zonnepanelen-installatie is het mogelijk eigen energie te genereren. Gezien de lagere prijs van de panelen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en een aantrekkelijke salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Gebruikmakend van deze website doorzoek je bruikbare gegevens die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Schagerbrug!

zonnepanelen installateur 1751
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • BTW terugvragen.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteSchagen
Postcode1751
Netnummer0224 (+31224)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Schagerbrug april 2024

De landelijke subsidieregeling is in 2013 volledig afgeschaft. Een aantal gemeenten hanteren wel duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Via de website www.schagen.nl lees je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Schagen. Is dit voor jou onduidelijk? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Op die manier bespaar je zo €800,00. Ten derde is er ook een royale salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • In de gemeente Schagen zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Door de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Schagerbrug
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Schagerbrug kan je bijv. gebruik maken van Energiebespaarlening. Deze groene leningen waarmee woningeigenaren extra voordelig een speciale lening kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? In dat geval kan men de BTW op aankoop en installatie terugvorderen. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€5300), dan profiteer je al van een korting van €1113. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot wordt teruggeleverd aan het net. Ter compensatie ontvang je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Dit noemen we salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Wat dat betreft verrekent je leveranciers een lager bedrag voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Het gaat dan om een terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en varieert tussen de €0,055 en €0,095

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is in lijn met een royale 6% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze aardbol, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Pakweg 700.000 huizen zijn in staat energie op te wekken.

Verkoopprijzen
De totale kosten van zonnepanelen hangt af van de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe betaalbaarder het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Schagerbrug fluctueren tussen de €5300 en €6700 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Geschatte opbrengsten
Een set met 10 panelen genereert circa 2810 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Essent of Vandebron betaal je al snel €632,25 (prijs april 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Schagerbrug kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hieronder ontdek je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118807€3625 – €4500€390
2277011€5000 – €5825€525
3350016€5900 – €6275€800
4385017€6550 – €6725€950
5467020€7075 – €7275€990
6507022€7525 – €7925€1080

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het in lijn is met een aantal voorwaarden: voldoende ruimte op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een sterk dak. Ook is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Gezien de zonnepanelencheck Schagerbrug zie je of je dak geschikt is voor montage. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Schagerbrug bedraagt 3150 kWh. Dit kan je zelf genereren met pak ‘m beet 11 zonnepanelen van 300 wattpiek. Disclaimer: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 5 pv-panelen geschikt, voor 1900 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2950 kWh gaat het om 12, en voor 3950 kWh gaan we uit van 18 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen komt aardig overeen. De gemiddelde consumenten installeren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Evengoed vind je dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De prijs ligt lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Hoe zit het met een vergunning in Schagerbrug?

Voor de installatie van panelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning te regelen. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Normaal is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen niet op het dak worden gelegd als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-schagerbrug

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Schagerbrug vergelijken? Door het advies hieronder zoek jij zonder problemen een professionele monteur in de regio. Veel installateurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Maak niet alleen een keuze op basis van de verkoopprijs. Kijk goed naar relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Is het een zakelijke of particuliere aanvraag? Gaat het om een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Beschrijf de karakteristieken van de woning. Het type huis (schuin of plat) en de oriëntatie van het dak zijn goede voorbeelden. Maak daarna een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De expert geeft jou dan goedzonnepanelen advies in Schagerbrug.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Dit zijn gegevens als: naam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en uw huidige mailadres. Op basis daarvan is het voor ons duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen voor eventuele vragen. Daarna zenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Alle offertes vergelijken

  In een week ontvangt u een of meerdere offertes van experts uit de regio. Er is meer dan alleen de voordeligste tarieven, maar wees scherp op de benodigde certificaten (denk aan ISO certificaat, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk) en vraag naar recente projecten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Beschik je over een huurwoning, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of is het gewoon te duur? Belangrijk: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er verschijnen vele mooie collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan ondernemingen die een stuk van het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, al vanaf +/- €17,50 (maandelijks). Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Schagen.
 • Je neemt een “zonnedeel” via platforms als www.zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Zodra de contractperiode is verstreken (meestal 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Onder andere met buren zonnepanelen laten plaatsen in Schagerbrug op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Zo’n zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verrekend met de energienota. Concreet: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Betreft dit een lokaal zonne-energie project (Wijk 00, Harenkarspel, Sint Maarten, Warmenhuizen, Zijpe)? Op dat moment kan jij ook de stroom-belasting aftrekken van je energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie gaat vormen (postcodes 1750, 1751).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!