Zonnepanelen Burgerbrug kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Burgerbrug? Zonnepanelen zijn duurzaam en je kunt er geld mee verdienen. Door middel van het zonnepanelen-systeem wek je jouw eigen duurzame stroom op. Dankzij de aantrekkelijke paneel prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en een aantrekkelijke salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Geholpen door onze website doorzoek jij bruikbare tips die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Burgerbrug!

zonnepanelen installateur 1754
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Duurzame investering.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteSchagen
Postcode1754
Netnummer0226 (+31226)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Burgerbrug juni 2024

De landelijke subsidiepot kan je niet meer aanvragen. Een aantal gemeenten hanteren wel een geldpotje voor duurzame investeringen. Via de website www.schagen.nl tref jij welke regelingen er zijn in de gemeente Schagen. Is er niets over te lezen? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit scheelt je zo €900,00. Ten derde is er nog een prima salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • Binnen de gemeente Schagen zijn er een aantal opties.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Aan de hand van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Burgerbrug
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Burgerbrug bestaan er mogelijkheden zoals de Duurzaamheidslening. Dit zijn interessante leningen waardoor gezinnen extra goedkoop een speciale lening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? In dat geval mag men de betaalde BTW van de bestelling indienen als teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€5375), dan loopt dit al op tot €1128,75. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Loop je ergens tegenaan? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt lever je terug aan het energienet. Voor dit stukje elektriciteit krijg je de reguliere stroomprijs. We spreken dan over salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? In dat geval betaald de leverancier minder voor deze extra zonnestroom. Dit noemen we de terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en varieert tussen de €0,045 en €0,085

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement komt overeen met 5 procent rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aardbol, maar ook voor de portemonnee! Om en nabij 550.000 investeerders kozen reeds voor een panelen-installatie.

Kosten
De totale kosten van zonnepanelen komt tot stand door het soort paneel, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te voordeliger het is. Dit is een efficiency-effect omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De verwachte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Burgerbrug zitten vaak tussen de €4100 en €6800 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set met 10 panelen resulteert in circa 2840 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Greenchoice en Nuon betaal je hiervoor wel €639 (prijs juni 2024). Door goedkope zonnepanelen in Burgerbrug kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de tabel check je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119208€3650 – €4250€390
2285012€5075 – €5725€575
3348014€6100 – €6225€750
4382017€6350 – €6750€920
5451019€7025 – €7225€970
6495021€7625 – €7825€1090

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het conformeert aan een aantal eisen: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gericht tussen west en oost (liefst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Mede is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Gezien de zonnepanelencheck Burgerbrug check jij de geschiktheid van je dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Burgerbrug is 3150 kWh. Hiervoor heb je nodig circa 12 zonnepanelen van 285 wattpiek. Concreet: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Kijk ook goed naar de toekomstige situatie. Voor 800 kWh zijn 4 panelen passend, voor 1850 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2850 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3825 kWh gaan we uit van 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is zo goed als gelijk. Meer dan 50% van de woningbezitters maken een keuze voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Mede onderscheiden we dunne-film panelen. Dit type panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De prijs is erg gunstig, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning verplicht in Burgerbrug?

Puur voor zonnepanelen op het huis is geen vergunning nodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Normaal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-burgerbrug

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Burgerbrug vergelijken? Aan de hand van de uitleg die hierna komt zoek je in korte tijd een goede vakspecialist in jouw omgeving. Veel adviseurs bieden een kleine showroom waar je de panelen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de offerteprijs. Wees scherp op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Hebben we het over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Hebben we het over een particuliere woning of huurwoning? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project omschrijven

  Specificeer het soort woning. Het genre huis (plat + schuin) en de geografische ligging van het dak zijn voor de monteur interessant. Kies daarna een globale planning voor de installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De installateur geeft jou dan aantrekkelijk zonnepanelen advies in Burgerbrug.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Van belang zijn voorletter + achternaam, een (vast) telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Op basis daarvan komen wij erachter hoe je te bereiken bent indien er onduidelijkheden zijn. Daaropvolgend ontvangt u ook de offerte op maat.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In 3-4 dagen krijg je persoonlijke offertes van experts die werkzaam zijn in de buurt. Er is meer dan alleen de goedkoopste prijzen, maar bekijk ook voorwaarden/keurmerken (zoals bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, Recyclage, CE-keurmerk) en beoordelingen van anderen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed nieuws, je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er verschijnen verschillende aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn verenigingen die hun dak willen voorzien van zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf zo’n €25,00 (maandelijks). Wat is er allemaal mogelijk?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Schagen.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via concepten als www.greencrowd.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na het verstrijken van de periode (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Zoals met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Burgerbrug op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een dergelijk zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar ook financieel is het interessant. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Disclaimer: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Is het zonnestroom uit de buurt (Wijk 00, Harenkarspel, Sint Maarten, Warmenhuizen, Zijpe)? Wanneer het in die categorie valt kan je ook de belastingen op energie afhalen van jouw energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). De conditie is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie gaat vormen (postcodes 1754).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!