Zonnepanelen Sint Maarten kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Sint Maarten? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en financieel interessant. Dankzij zonnepanelen op je woning wek je jouw eigen duurzame stroom op. Door de dalende inkoopprijs, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de toe te passen salderingsregeling stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan dat ook voor mijn huis? Wat is het rendement na 10 jaar? D.m.v. deze website tref je toepasbare tips m.b.t. zonnepanelen kopen in Sint Maarten!

zonnepanelen installateur 1744
 • Makkelijk geld besparen.
 • Groene investering.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteSchagen
Postcode1744
Netnummer0224 (+31224)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Sint Maarten maart 2024

De landelijke aankoopsubsidie is er niet meer sinds 2013. In verschillende gemeentes zien we subsidieregelingen en speciale groene leningen. Middels de energie info op www.schagen.nl tref jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Schagen. Kom je er niet uit? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed kan men de BTW terugvragen over de factuur. Op die manier bespaar je zo €900,00. Tevens kan men kiezen voor de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Schagen is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Dankzij de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Sint Maarten
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Sint Maarten kan je een beroep doen op o.a. de Groene lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huishoudens tegen een speciaal rentetarief een speciale lening kunnen nemen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Wat dat betreft mag je de BTW van de aankoop terugvragen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5200), dan is het voordeel al €1092. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Vind je dit ingewikkeld? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, lever je terug aan het energienet. In ruil ontvang je de gehanteerde stroomprijs. Dit heet ook wel salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? In die situatie biedt de energieleverancier een lager tarief voor dit “extra” deel. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en komt vaak uit tussen de €0,055 en €0,105

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 4% spaarrekening. Niet alleen goed voor onze aardbol, tevens ook fiscaal erg interessant. Pakweg 550.000 huizen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Kosten
De aanschafkosten van zonnepanelen komt tot stand door het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe rendabeler jouw investering. De reden daarvan is: omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Sint Maarten zitten vaak tussen de €5200 en €6600 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een bestelling met bijv. 10 panelen resulteert in circa 2770 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Engie of NLE betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €623,25 (vergoeding maart 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Sint Maarten is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de volgende paragraaf ontdek je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117408€3450 – €4450€430
2308012€5200 – €5725€650
3330014€5950 – €6100€725
4402016€6450 – €6700€920
5470019€6925 – €7150€990
6515021€7400 – €8200€1080

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het klopt met een aantal zaken: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met de richting tussen oost / west (meest ideale is het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een stevig dak. Eveneens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Gezien de zonnepanelencheck Sint Maarten check je of jouw dak geschikt is. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Sint Maarten bedraagt 3150 kWh. Hiervoor heb je nodig pak ‘m beet 10 pv-panelen van 315 wattpiek. Belangrijk: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Let ook op de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 5 pv-panelen passend, voor 1875 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2950 kWh gaat het om 12, en voor 3825 kWh laat je zo’n 15 panelen leggen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is gelijkwaardig. Bijna alle consumenten verkiezen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Daarnaast bestaan er dunne-film zonnepanelen. Deze panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De kosten zijn lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Hoe zit het met een vergunning in Sint Maarten?

Voor het leggen van zonnepanelen bovenop uw huis is geen vergunning nodig. Doorgaans gelden er andere regels voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Normaliter moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-sint-maarten

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Sint Maarten vergelijken? Met tips van onze adviseurs tref je vandaag nog een deskundige vakspecialist in je postcodegebied. De meeste leveranciers hebben zelfs een speciale showroom waar je de panelen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de verkoopprijs. Bekijk ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Hebben we het over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Is het een huurwoning of koophuis? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Beschrijf zo concreet mogelijk de woning. Het genre huis (plat & schuin) en de oriëntatie van de woning zijn relevant. Kies tevens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De installateur biedt zo interessant zonnepanelen advies in Sint Maarten.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Denk dan aan: voorletter + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en het emailadres. Op basis daarvan komen we erachter hoe we met jou in contact kunnen komen indien er onduidelijkheden zijn. Nadien versturen ze de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van deskundigen uit uw regio. Focus niet uitsluitend op de laagste offerte, maar check ook relevante keurmerken (denk aan RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk, VDE keurmerk) en vraag naar recente projecten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Ben je eigenaar van een huurobject, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Belangrijk: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We kennen allerlei duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn scholen die hun dak/grond vol met zonnepanelen willen leggen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf plusminus €25,00 per 4 weken. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Schagen.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via onder andere ZonnepanelenDelen. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verrekend met de energienota. Na afloop van de overeengekomen periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Zoals met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Sint Maarten op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Zo’n zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het levert ook geld op. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verrekend met de energienota. Concreet: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, en dus niet de belasting op stroom. Gaat het om een regionaal project (Wijk 00, Harenkarspel, Sint Maarten, Warmenhuizen, Zijpe)? In dat geval kan jij ook de stroom-belasting inhouden op de energienota. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). De regel is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie vormt (postcodes 1744).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!