Zonnepanelen Hoorn kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Hoorn? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en een goede investering. Aan de hand van het zonnepanelen-systeem kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Vanwege de hogere wattpiek per zonnepaneel, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en salderingsregeling (teruglevering) is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is mijn dak geschikt? Wat is het rendement na 10 jaar? Geholpen door de zonnepanelen-vergelijker check je accurate informatie over zonnepanelen kopen in Hoorn!

zonnepanelen installateur 1689
 • Lagere energierekening.
 • Zet het milieu op 1.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHoorn
Postcode1689
Netnummer0229 (+31229)
Gasverbruik M31180 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€139,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Hoorn juni 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is er helaas niet meer. In verschillende gemeentes zien we een geldpotje voor duurzame investeringen. Door gebruik te maken van www.hoorn.nl doorzoek jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Hoorn. Geen resultaten? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Overigens kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Daarbij bestaat er een handige salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • In de gemeente Hoorn kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Hoorn
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Hoorn kan je aan de slag met o.a. de Groene lening. Dit zijn interessante leningen waarmee huizeneigenaren tegen een speciaal rentetarief een groene lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Dan kan iedereen de aankoop BTW indienen als teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5150), dan loopt dit al op tot €1081,5. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Wil je dit niet zelf doen? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Ter compensatie krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Dit noemen we salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Op dat moment zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Dit staat bekend als terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en varieert tussen de €0,055 en €0,11

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met 4 procent rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aardbol, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Ongeveer 650.000 huizen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafkosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie kan men berekenen met het soort en merk, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe rendabeler jouw investering. Dat is het gevolg van het feit dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De actuele kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Hoorn schommelen tussen de €4000 en €6100, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in genereert pak ‘m beet 2990 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Delta en/of Vandebron betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €672,75 (vergoeding juni 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Hoorn bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hierna ontdek je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117107€3400 – €4450€390
2302012€5300 – €5675€650
3342014€6050 – €6175€700
4385018€6300 – €6600€930
5467019€7000 – €7250€970
6500022€7550 – €8000€1070

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het conformeert aan een aantal randvoorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een dakpostie tussen oost en west (hoogste opbrengst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Daarnaast is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Met hulp van de zonnepanelencheck Hoorn achterhaal jij of je dak geschikt is voor montage. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hoorn bedraagt 2780 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig om en nabij 10 panelen van 300 wattpiek. Disclaimer: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Kijk ook goed naar veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 800 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen geschikt, voor 1900 kWh moet je rekenen op 8, voor 2975 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3925 kWh wordt vaak gekozen voor 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is nagenoeg gelijk. De doorsnee mensen geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Tevens kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De prijs ligt lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Moet ik een vergunning aanvragen in Hoorn?

Voor het leggen van zonnepanelen op uw dak hoeft men geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Veelal is een vergunning noodzakelijk als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-hoorn

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Goede zonnepanelen bedrijven in Hoorn vergelijken? Middels de adviezen van onze specialisten tref je in enkele stappen een deskundige monteur in jouw omgeving. De meeste installateurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk niet alleen naar de aanschafprijzen. Wees scherp op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  We zoeken installateurs uit de buurt. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Betreft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Spreken we over een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Opdracht omschrijven

  Verduidelijk het soort huis. Het soort woning (schuin of plat) en de focus-richting van de woning zijn zaken die van belang zijn. Kies vervolgens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De vakman geeft jou dan aantrekkelijk zonnepanelen advies in Hoorn.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Vergeet niet jouw contactgegevens. We vragen om jouw voornaam en achternaam, tel. nr. en uw huidige mailadres. Daardoor weten wij op welke manier je contact wilt onderhouden als de experts nadere info nodig hebben. Daarna ontvangt u ook de proposities (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen een paar dagen ontvang je een offerte op maat van deskundigen die goed staan aangeschreven. Kijk verder dan de laagste prijs, maar let ook op certificering (je kunt denken aan TÜV keurmerk, CE-keurmerk, RoHS certificaat, ISO certificaat) en reviews van klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, zijn panelen geen opties voor je daktype, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed nieuws, je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We onderscheiden diverse prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan organisaties die een stukje dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, al vanaf +/- €25,00 (maandelijks). Wat zijn mijn opties?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Hoorn.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via portalen zoals Zonnepanelendelen.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na afloop van de overeengekomen periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Denk aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Hoorn op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een dergelijk zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verrekend met de energienota. Let op: Het betreft enkel de kale stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Gaat het over zonnestroom uit de buurt (Binnenstad, Venenlaan-kwartier, Hoorn-Noord, Grote Waal, Risdam-Zuid, Risdam-Noord, Nieuwe Steen, Zwaag, Blokker, Kersenboogerd-Noord, Kersenboogerd-Zuid, Hoorn 80, Bangert en Oosterpolder, Noord)? Dan kan je ook de belastingen op energie in mindering brengen op de energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie vormt (postcodes 1689).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente