Zonnepanelen Waarland kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Waarland? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en besparen je geld. Geholpen door zonnepanelen op je woning is het mogelijk eigen energie te genereren. Door het financieel interessante plaatje, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en salderingsregeling (teruglevering) zijn zonnepanelen enorm populair. Kan iedereen dat zomaar doen? Hoe zit het met kosten en het rendement? Met zonnepanelenrevolutie.nl tref jij bruikbare aanbevelingen aangaande zonnepanelen kopen in Waarland!

zonnepanelen installateur 1738
 • Snelle terugverdientijd.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Salderingsregelingen.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteSchagen
Postcode1738
Netnummer0226 (+31226)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Waarland mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is niet meer van kracht. Wel bestaan er gemeentes met een geldpotje voor duurzame investeringen. Door gebruik te maken van www.schagen.nl lees je wat de regels zijn in de gemeente Schagen. Kan je hier niets over vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Op die manier bespaar je zo €800,00. Ook noemen we de prima salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • In de gemeente Schagen kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Met de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Waarland
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Waarland bestaan er mogelijkheden zoals de SVn Duurzaamheidslening. Dit zijn speciale leningen waarmee consumenten tegen een aantrekkelijke rente een lening kunnen aanvragen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Als dat het geval is kan je de betaalde BTW van de aankoop terugvragen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5175), dan profiteer je al van een korting van €1086,75. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Kom je er niet uit? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor dit stukje elektriciteit krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dat geval betaald de leverancier minder voor de overproductie. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en vinden we terug tussen de €0,055 en €0,10

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 5% rente. De win is er niet alleen voor onze planeet, daarnaast ook op het gebied van financiën. Ongeveer 800.000 huishoudens hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Verkoopprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen kan men berekenen met de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te rendabeler jouw investering. Dit is een efficiency-effect omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Waarland liggen tussen de €4900 en €5700 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Verwachte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen resulteert in om en nabij 2760 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Essent en NLE staat dit al gauw gelijk aan €621 (prijs mei 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Waarland is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hieronder check je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119006€3625 – €4375€440
2293012€5125 – €5625€525
3343016€6100 – €6225€700
4401016€6550 – €6850€890
5470019€6925 – €7300€1020
6514023€7425 – €8000€1110

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn woning geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het voldoet aan een aantal eisen: genoeg ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is ideaal), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een sterk dak. Overigens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Mede door de zonnepanelencheck Waarland bekijk jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Waarland is 3150 kWh. Hiervoor heb je nodig pak ‘m beet 11 pv-panelen van 290 wattpiek. Belangrijk: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Maak ook een inschatting van veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 850 kWh zijn 4 panelen genoeg, voor 1925 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 3000 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3800 kWh gaat het om 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is ongeveer gelijk. Bijna alle investeerders installeren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Mede vind je dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De aanschafkosten liggen lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Heb ik een vergunning nodig in Waarland?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen op uw woning is een vergunning overbodig. Doorgaans gelden er andere regels voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. In de regel is ook een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-waarland

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Waarland vergelijken? Door middel van tips van onze adviseurs heb je in enkele stappen een professionele leverancier in de regio. Sommige adviseurs beschikken over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de installatiekosten. Let ook op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet elke installateur is in je regio actief. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het een zakelijke of particuliere aanvraag? Praten we over een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Project omschrijven

  Verduidelijk zo concreet mogelijk het huis. Het soort dak (schuin en/of plat) en de ligging van het dak zijn hierin van enorm belang. Maak tevens een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De adviseur voorziet jou dan van betrouwbaar zonnepanelen advies in Waarland.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het gaat hier om achternaam, voornaam, telefoonnummer en een e-mailadres. Op die manier komen we erachter hoe wij u kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Daarna verstrekken zij de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 7 dagen volgen er offertes van adviseurs die goed staan aangeschreven. Pas op voor alleen de scherpste prijs, maar check ook certificering (je kunt denken aan Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, TÜV keurmerk, RoHS certificaat) en klantervaringen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, is het dak te klein voor zonnepanelen, of is de investering nu te groot? Dit hoeft geen probleem te zijn: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er zijn verscheidene duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Met name gebouwendie hun dak/grond over hebben voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, al vanaf €15,00 (maandelijks). Hoe doe ik mee?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Schagen.
 • Je neemt een “zonnedeel” via concepten als Greencrowd. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt afgetrokken van je energierekening. Na de gekozen periode (meestal 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Bijvoorbeeld met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Waarland op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. Jouw stukje zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Concreet: dit is uitsluitend de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Gaat het over stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Wijk 00, Harenkarspel, Sint Maarten, Warmenhuizen, Zijpe)? Dan kan je ook stroom-belastingen verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). De eis is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 1738).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!